Post by Ascagne » Tue Jun 28, 2011 10:25 pm

Ik kon het juiste antwoord niet vinden in het forum dus daarom een nieuw topic.

Ik gebruik :

Opencart 1.5.0.5
Directadmin op server

Ik heb 5 domeinen:

domein1.nl
domein2.eu
domein3.eu
domein4.eu
domein5.eu

Wat ik wil:

domein1.nl dit is de standaard shop op basis van OC 1.5.0.5

domein2.eu moet Franstalig zijn met hetzelfde adminpanel als domein1.nl
domein3.eu moet Italiaans zijn met hetzelfde adminpanel als domein1.nl
domein4.eu moet Duitstalig zijn met hetzelfde adminpanel als domein1.nl
domein5.eu moet Spaanstalig zijn met hetzelfde adminpanel als domein1.nl

Als er dus op het hoofddomein word gekozen voor een andere taal moet deze gebruiker doorgestuurd worden naar domein2.eu ( of domein3.eu etc. ).

Ik maak dus geen gebruik van subdomeinen.

Kan iemand uitleggen hoe ik dit voor elkaar krijg?

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:53 am

Post by Julian » Wed Jun 29, 2011 12:11 am

De taal selecteren in je standaard shop is niet wat je wil?

Newbie

Posts

Joined
Tue Apr 26, 2011 7:30 pm

Post by i2Paq » Wed Jun 29, 2011 12:44 am

Staat eea. op dezelfde server of in subdirs van het hoofddomein?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Ascagne » Wed Jun 29, 2011 6:05 am

Julian wrote:De taal selecteren in je standaard shop is niet wat je wil?
Ja dat wil ik wel maar dan moet de domein meeveranderen.
i2Paq wrote:Staat eea. op dezelfde server of in subdirs van het hoofddomein?
Ik heb 1 dedicated server en ik wil werken met meerdere domeinen dus niet met subdirs van mijn hoofd-domein

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:53 am

Post by i2Paq » Wed Jun 29, 2011 6:50 pm

Als de rechten goed staan kun je op elk domein gewoon 1 OC hebben draaien met 1 taal.

Installeer op je hoofdomein je eerste install, kopieer alle files van die install naar je andere domeinen maar pas wel de beide config files aan zodat ze het juiste domein wijzen.
Ik zou de images wel naar het hoofdomein laten wijzen.

Nu voor elk domein de talen activeren.

Tis even zoeken, en ik zou beginnen met 1 hoofd en 1 "extra" domein en gewoon trail and error.

Ik heb het ook gedaan en werkt prima.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Ascagne » Thu Jun 30, 2011 3:35 am

i2Paq wrote:Als de rechten goed staan kun je op elk domein gewoon 1 OC hebben draaien met 1 taal.

Installeer op je hoofdomein je eerste install, kopieer alle files van die install naar je andere domeinen maar pas wel de beide config files aan zodat ze het juiste domein wijzen.
Ik zou de images wel naar het hoofdomein laten wijzen.

Nu voor elk domein de talen activeren.

Tis even zoeken, en ik zou beginnen met 1 hoofd en 1 "extra" domein en gewoon trail and error.

Ik heb het ook gedaan en werkt prima.
Maar als ik dan nieuwe producten erop zet moet ik alle webshops updaten?
In principe heb ik dan niet te maken met 1 gezamenlijke admin toch

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:53 am

Post by i2Paq » Thu Jun 30, 2011 4:38 am

Nee, je laat de db-settings in de config's gelijk.
Dit kan alleen als je server en domeinen hiervoor juist geconfigureerd zijn.
Vraag er desnoods bij je hoster naar.

Je hebt dan dus maar 1 DB en hoeft alleen je producten aan je juiste shop toe te wijzen.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Ascagne » Thu Jun 30, 2011 4:53 pm

Dat klinkt goed i2Paq....heb je enig idee wat ik tegen mijn hoster moet vertellen hoe ze dat moeten configureren in directadmin. De vorige keer toen ik het aan hun probeerde uit te leggen snapte ze me niet ;D

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:53 am

Post by i2Paq » Fri Jul 01, 2011 6:43 pm

Je moet er voor zorgen dat je domeinen allemaal bij 1 en dezelfde MySQL kunnen waar je enige database draait.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Ascagne » Wed Jul 13, 2011 6:40 pm

@i2paq

Ku je me even uitleggen hoe dit zit :
Ik zou de images wel naar het hoofdomein laten wijzen.
Hoe ik dat instel?

Ik heb me er weer eens in verdiept vandaag en gebeld met mijn hoster.
Even kort samengevat

Hoofddomein taal is Nederlands
op het 2e domein dezelfde gekopieerde installatie van domein 1 met de aangepaste config files die verwijzen naar het 2e domein.

Moet ik dan in Opencart zelf nog iets instellen qua multishop e.d. of word dat hierdoor overbodig omdat ik alleen dezelfde database gebruik?

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:53 am

Post by i2Paq » Thu Jul 14, 2011 1:34 am

Je moet wel in je Admin je 2de shop aanmaken.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests