Page 4 of 5

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Thu May 07, 2015 11:35 pm
by bero
Sorry voor de late reactie, ik ben er een tijdje 'uit' geweest.
De mod die ik had, werkte perfect, er zat alleen een bugje in tijdens het invoeren van bedragen met meer dan 2 cijfers achter de komma. Deze geprobeerd en daarmee het hele systeem om zeep geholpen, en nergens meer de originele file te vinden :(

De mod die hierboven staat is mooi, maar is alleen voor 21% en niet voor 6%, dat is ook wel een nadeel.
Gelukkig heb ik alleen 21% ;)

Net mijn site online gegooit na een aantal weken producten vullen (en iedereen weet hoe frustrerend dat kan zijn ;))

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Mon May 25, 2015 4:51 am
by josk79
Ik heb de Corona Groep mod een klein beetje aangepast, zodat hij met zowel 6% als 21% rekent.

Zie bijlage.

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Tue Jun 02, 2015 6:48 pm
by marnixk77
ik heb een extensie voor 2.0.x gemaakt die rekening houd met het geselecteerde btw tarief. Hiervoor moet je echter wel rekening houden met de 'opzet' van je belastinggroepen. Ik heb mijn belastinggroepen als volgt genoemd: 0% BTW, 6% BTW en 21% BTW.

Extensie zoek vanaf het eerste karakter tot aan het % teken.

Meer info staat op mijn blog : http://blog.magnix.nl/index.php/2015/05 ... -invoeren/

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sat Mar 19, 2016 8:21 pm
by jaapdeknaap
Ik heb een upgrade uitgevoerd van 1.5.6.4. naar 2.0.1.1.
En heb in het verleden altijd de extensie gebruikt die op pagina 1 staat.

Nu werken de nieuwe extensies wel, maar pakken blijkbaar niet de oude incl. BTW tabel erbij waardoor ik alles opnieuw moet invoeren.

Weet iemand welke tabel dit was en hoe ik die kan omzetten naar de nieuwe locatie in phpadmin?

Scheelt een puist werkt.. :)

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sat Mar 19, 2016 9:16 pm
by jaapdeknaap
jaapdeknaap wrote:Ik heb een upgrade uitgevoerd van 1.5.6.4. naar 2.0.1.1.
En heb in het verleden altijd de extensie gebruikt die op pagina 1 staat.

Nu werken de nieuwe extensies wel, maar pakken blijkbaar niet de oude incl. BTW tabel erbij waardoor ik alles opnieuw moet invoeren.

Weet iemand welke tabel dit was en hoe ik die kan omzetten naar de nieuwe locatie in phpadmin?

Scheelt een puist werkt.. :)

Als update van mijn post hierboven, want het ligt blijkbaar toch iets ingewikkelder dan ik dacht.

De nieuwe 2.x shop ziet de ex.btw prijzen als inc.btw prijzen.
Er is ook een incl. btw vakje terwijl ik geen extensies heb geïnstalleerd, maar kan hier niks invullen.
Denk dat dit nog mee is gekomen van mijn oude installatie, weet iemand hoe ik dit kan oplossen of het kan laten verwijzen naar de juiste php tabel?

bestandje die ik in gebruik heb in 1.5.6.4. toegevoegd

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sat Jul 30, 2016 11:24 pm
by CoronaTechniek
is er al iemand bezig voor 2.2.0.0??

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sat Jul 30, 2016 11:25 pm
by CoronaTechniek
jaapdeknaap wrote:
jaapdeknaap wrote:Ik heb een upgrade uitgevoerd van 1.5.6.4. naar 2.0.1.1.
En heb in het verleden altijd de extensie gebruikt die op pagina 1 staat.

Nu werken de nieuwe extensies wel, maar pakken blijkbaar niet de oude incl. BTW tabel erbij waardoor ik alles opnieuw moet invoeren.

Weet iemand welke tabel dit was en hoe ik die kan omzetten naar de nieuwe locatie in phpadmin?

Scheelt een puist werkt.. :)

Als update van mijn post hierboven, want het ligt blijkbaar toch iets ingewikkelder dan ik dacht.

De nieuwe 2.x shop ziet de ex.btw prijzen als inc.btw prijzen.
Er is ook een incl. btw vakje terwijl ik geen extensies heb geïnstalleerd, maar kan hier niks invullen.
Denk dat dit nog mee is gekomen van mijn oude installatie, weet iemand hoe ik dit kan oplossen of het kan laten verwijzen naar de juiste php tabel?

bestandje die ik in gebruik heb in 1.5.6.4. toegevoegd

Kijk even in je /vqmod/xml of er daar nog een in staat

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sat Jul 30, 2016 11:32 pm
by CoronaTechniek

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 3:27 am
by victorj
Alleen moet even een aanpassing plaatsvinden, zodat er 8 decimalen bij de prijs ex btw komen en ook opgeslagen in de database, anders krijg je afrondings verschillen bij grotere aantallen.

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 3:53 am
by CoronaTechniek
zal het morgen even aanpassen

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 4:28 pm
by CoronaTechniek
oke heb even gekeken opencart 2.2 doet standaard 4 cijfers achter de punt dus daar kan ik niks aan veranderen misschien even een melding maken op github

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 4:32 pm
by victorj
In de database tabel product, veld price kun je dit aanpassen van 15.4 naar 15.8

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 7:18 pm
by CoronaTechniek
oke ben even aan het klooien geweest en sql is niet me ding hoe kan ik dit dan het beste aanpassen

heb wel wat gevonden maar weet niet of dit goed is

Code: Select all

<operation>
		<search position="after"><![CDATA[public function index() {]]>
		</search>
	      <add trim="true"><![CDATA[
           $query = $this->db->query("DESC ".DB_PREFIX."product");
		   if (!$query->num_rows) { 
		   $sql = "ALTER INDEX `".DB_PREFIX."product`price` decimal(15,8) default '0'";
		   }]]>
	      </add>
	  </operation>

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 7:23 pm
by victorj
Dat doe je rechtstreeks in de database met phpmyadmin.
Je gaat dan naar tabel product, opend die en dan zie je alle velden in die tabel.
Zoek veld price en bij lengte voer je het aantal decimalen in.
Standaard staat dit op 15.4, en moet worden 15.8
15 is aantal cijfers voor de komma, 4 aantal cijfers achter de komma.

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 7:42 pm
by CoronaTechniek
jup dat klopt maar hoe kunnen we dit doen via de vqmod

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 7:45 pm
by victorj
Niet, je kunt geen sql querie via vqmod doen.

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Sun Jul 31, 2016 7:54 pm
by CoronaTechniek
dat is echt jammer :'( :'(


hoopte dat dit zou werken

Code: Select all

<operation>
			<search position="after"><![CDATA[
			public function index() {
			]]></search>
			<add trim="true"><![CDATA[
			$query = $this->db->query("DESC ".DB_PREFIX."product price");
			if (!$query->num_rows) { 
			$this->db->query("ALTER TABLE `".DB_PREFIX."product` CHANGE `price` `price` DECIMAL( 15, 8 ) NOT NULL DEFAULT ''");
			}
			]]></add>
	  </operation>

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Tue Aug 02, 2016 5:57 am
by tverheijen
victorj wrote:Niet, je kunt geen sql querie via vqmod doen.

tuurlijk wel, je moet wel de "controller" erbij aanroepen in vmod ;)

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Tue Aug 02, 2016 6:00 am
by victorj
je hebt helemaal gelijk, alleen via phpmyadmin gaat het veel sneller.

Re: Prijzen Inclusief BTW invoeren

Posted: Tue Aug 02, 2016 6:01 am
by tverheijen
victorj wrote:je hebt helemaal gelijk, alleen via phpmyadmin gaat het veel sneller.

Huhu als het eénmalig is wel ja ;)