Post by TonGeul » Fri Oct 24, 2014 4:00 pm

betreft opencart 1.5.6.4 met template Oxy fashion.
website http://www.stylebird.nl
Sinds een paar dagen is ons opgevallen dat de module languageswitcher niet meer werkt.
Rechts bovenin staat nog wel het woord "taal" maar de mogelijkheid om de taal te switchen (tussen nl en du) is verdwenen. Heb de template makers hierover gemaild en zij vroegen om de shop eerst uit te proberen met de standaard opencart template, als het dan wel werkt dan ligt het aan hun template. Maar ook bij de standaard template gaat het fout. Heb al gezocht op diverse forums maar daar zie ik weinig info over de werkwijze van deze module en waar de bestanden staan. Suggesties zijn heel welkom.

New member

Posts

Joined
Fri Nov 09, 2012 6:36 am

Post by i2Paq » Fri Oct 24, 2014 4:23 pm

Je hebt wel 2 talen actief in je Admin?

En wat is dat vage streepje links bovenin?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by TonGeul » Fri Oct 24, 2014 5:05 pm

i2Paq wrote:Je hebt wel 2 talen actief in je Admin?

En wat is dat vage streepje links bovenin?
Jazeker heb ik 2 talen actief. Kan ook beide talen zien en bewerken.
Vage streepje is een poging om de tekst inloggen of registreren te laten verdwijnen (heb die tekst nu op 1 px gezet)

New member

Posts

Joined
Fri Nov 09, 2012 6:36 am

Post by i2Paq » Fri Oct 24, 2014 6:17 pm

Als je beide templates het niet meer doen lijkt het een module-fout.

Staan er errors in je OC log, of je server-error log?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by k2tec » Fri Oct 24, 2014 6:35 pm

In de broncode staan wel je flag images, maar waarschijnlijk worden ze er door de css eruit gedrukt.

Code: Select all

<div class="four mobile-two columns language">
    <div class="lc_dropdown"><form action="http://www.stylebird.nl/module-language" method="post" enctype="multipart/form-data">
  <div id="language">Taal<br />
    		<a href="http://www.stylebird.nl"><img src="image/flags/nl.png" alt="Nederlands" title="Nederlands"/></a>
    		<a href="http://www.stylebird.nl/de"><img src="image/flags/de.png" alt="Duitsland" title="Duitsland"/></a>
      </div>
</form>
</div>
    </div>
Als je de default template inschakelt zal hij het wel tonen.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Mon Apr 12, 2010 8:06 pm

Post by i2Paq » Fri Oct 24, 2014 7:03 pm

k2tec wrote:Als je de default template inschakelt zal hij het wel tonen.
TonGeul wrote:Maar ook bij de standaard template gaat het fout.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

Our FREE search: Find your answer FAST!.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by pprmkr » Fri Oct 24, 2014 7:36 pm

Voor jouw template dient de taalkeuze in een dropdown menu te staan.

Bewerk language.tpl en maak er van:

Code: Select all

<?php if (count($languages) > 1) { ?>
<div class="lc_dropdown">
    <div id="language" class="dropdown_l">
    <div class="arrow"> </div>
    <div class="selected_l"><?php echo $text_language; ?></div>
    <form action="<?php echo $action; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
      <ul class="options_l">
      <?php foreach ($languages as $language) { ?>
        <li><img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" title="<?php echo $language['name']; ?>" onclick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>'); $(this).parent().parent().submit();" /></li>
      <?php } ?>
      </ul>
    <input type="hidden" name="language_code" value="" />
    <input type="hidden" name="redirect" value="<?php echo $redirect; ?>" />
    </form>
    </div>
</div>
<?php } ?>
En een ander puntje: de tekst in welcome is wel erg klein, 1px, en zodoende niet telezen.
Zoek in de stylesheet #welcome en #welcome a en verander 1px in bijvoorbeeld 10px.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by TonGeul » Fri Oct 24, 2014 8:18 pm

dit is de standaard nu aanwezige language.tpl

Code: Select all

<?php if (count($languages) > 1) { ?>
<form action="<?php echo $action; ?>" method="post" id="language_form">
  <div id="language" class="dropdown_l">
    <?php foreach ($languages as $language): ?><?php if ($language['code'] == $language_code): ?>
    <div class="arrow">&nbsp;</div><div class="selected_l"><img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" />&nbsp;<?php echo $language['name']; ?></div>
    <?php endif; ?><?php endforeach; ?>
    <ul class="options_l"><?php foreach ($languages as $language): ?>
      <li>
        <a href="javascript:;" onclick="$('input[name=\'language_code\']').attr('value', '<?php echo $language['code']; ?>'); $('#language_form').submit();">
          <img src="image/flags/<?php echo $language['image']; ?>" alt="<?php echo $language['name']; ?>" /> <?php echo $language['name']; ?>
        </a>
      </li><?php endforeach; ?>
     </ul>
   </div>
   <input class="s_hidden" type="hidden" name="language_code" value="" />
   <input class="s_hidden" type="hidden" name="redirect" value="<?php echo $redirect; ?>" />
</form>
<?php } ?>
Niet wezenlijk verschillend met de nieuwe.
Heb hem veranderd echter blijft hetzelfde resultaat.

New member

Posts

Joined
Fri Nov 09, 2012 6:36 am

Post by pprmkr » Sat Oct 25, 2014 2:10 am

Aan de bron van jouw website te zien wordt er een andere template geladen:

Code: Select all

<div class="lc_dropdown"><form action="http://www.stylebird.nl/module-language" method="post" enctype="multipart/form-data">
  <div id="language">Taal<br />
    		<a href="http://www.stylebird.nl"><img src="image/flags/nl.png" alt="Nederlands" title="Nederlands"/></a>
    		<a href="http://www.stylebird.nl/de"><img src="image/flags/de.png" alt="Duitsland" title="Duitsland"/></a>
      </div>
</form>
</div>
Controleer of je de juiste template hebt ( catalog/view/theme/oxy/template/module/language.tpl)

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by TonGeul » Sat Oct 25, 2014 8:50 am

Ik begrijp je niet, die nieuwe code, moet ik die dan in language.tpl zetten ?

Heb op 1 of andere manier nu constant de duitstalige site naar voren en kan met geen mogelijkheid meer terug naar nl.
In Chrome dan....

New member

Posts

Joined
Fri Nov 09, 2012 6:36 am

Post by pprmkr » Sat Oct 25, 2014 1:51 pm

Kijk naar de bron van jouw site. Rchts klikken op de leeg stuk van pagina en dan Paginabron weergeven.

Ongeveer op regel 833 begint de language-div code zoals ik je laat zien. Dat is het resultaat van een andere template dan jij liet zien.

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by TonGeul » Sat Oct 25, 2014 3:28 pm

pprmkr wrote:Kijk naar de bron van jouw site. Rchts klikken op de leeg stuk van pagina en dan Paginabron weergeven.

Ongeveer op regel 833 begint de language-div code zoals ik je laat zien. Dat is het resultaat van een andere template dan jij liet zien.
Heb je enig idee hoe dit komt of hoe dit aan te passen is ? Mijn kennis gaat wel redelijk ver, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

New member

Posts

Joined
Fri Nov 09, 2012 6:36 am

Post by pprmkr » Sat Oct 25, 2014 10:20 pm

Begin bij catalog/view/theme/JOUW_THEME/template/common/header.tpl.

Vind je daar iets in de trend van: <?php echo $language; ?> dan wordt van de standaard language module gebruik gemaakt.
Dan moet je het pad volgen: catalog/view/theme/JOUW_THEME/template/module/language.tpl
Is die daar niet te vinden, dan wordt de default geladen.

Staat er heel andere code? Dan volg de code indien mogelijk ...

User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 08, 2011 11:05 pm
Location - Netherlands

Post by TonGeul » Mon Oct 27, 2014 11:25 pm

Nou, ik ben eruit.
Heb aan de hand van een nieuwe installatie van de template en alle extensies, de files vergeleken.
Kwam uiteindelijk toch terecht bij het file language.tpl dat corrupt was.
Vervangen en alles werkt nu.
Bedankt voor het meedenken.
Op naar het volgende probleem :-\

New member

Posts

Joined
Fri Nov 09, 2012 6:36 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests