Page 1 of 1

Website naar ander domein

Posted: Wed Jan 29, 2014 3:08 pm
by Goodie
Ik wil binnenkort mijn huidige website omzetten naar een andere domeinnaam. Ik heb begrepen vanuit een ander topic dat ik een backup van de database moet maken, een schone opencart installatie op het andere domein moet zetten. Vervolgens de database restoren en de mappen overzetten behalve config.php en admin/config.php.

Nu maak ik ook gebruik van vqmod, ik neem aan dat ik deze ook eerst moet installeren op de nieuwe site voor ik alles ga omzetten? En op het moment dat ik de database omzet ligt de andere shop er dan uit of kunnen ze allebei op dezelfde db draaien? Er staan behoorlijk wat interne links op de site, vandaar dat ik de sites het liefst in eerste instantie naast elkaar zou kunnen draaien zodat ik even lucht heb om die allemaal te veranderen.

Re: Website naar ander domein

Posted: Mon Feb 03, 2014 9:52 am
by butte
Als het dezelfde versie en op te slaan in een nieuw huis zal zijn, dan "gewoon" migreren alles. Bewerk de twee config.php bestanden en het .htaccess bestand voor de nieuwe woning. Maak volledige back-ups van de fileset en de database vooraf.

[If it will be the same version and store in a new home, then "just" migrate everything. Edit the two config.php files and the .htaccess file for the new home. Make complete backups of the fileset and the database beforehand.]

Re: Website naar ander domein

Posted: Tue Feb 04, 2014 6:19 am
by victorj
als je de tutorial verhuizen volgt, kun je de bestaande site gewoon laten functioneren en opje gemak de nieuwe site klaar maken.
je nieuwe site werk autonoom.

Re: Website naar ander domein

Posted: Sat Feb 08, 2014 9:48 pm
by Goodie
Hartelijk dank, ik ga hier begin maart definitief mee aan de gang, ik laat weten of het gelukt is.

Re: Website naar ander domein

Posted: Fri Apr 10, 2015 2:00 am
by Goodie
Ik ben er eindelijk mee aan de gang gegaan eniIk heb alles verhuisd en de config.php files aangepast, ik krijg nu de volgende errors te zien:

Warning: require_once(/var/www/vhosts/37/196638/webspace/httpdocs/mijnshop.nl/system/startup.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/vhosts/mijnshop.nl/httpdocs/index.php on line 21

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/vhosts/37/196638/webspace/httpdocs/mijnshop.nl/system/startup.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in /home/vhosts/mijnshop.nl/httpdocs/index.php on line 21

Wat moet ik doen met bovenstaande meldingen? Hulp is welkom!

Re: Website naar ander domein

Posted: Fri Apr 10, 2015 3:15 am
by victorj
Kan zijn dat er bepaalde bestanden niet goed geupload zijn, of dat er fouten in de config bestanden zitten.
index.php zoekt het bestand startup.php welke in de map system staat, maar kan dat bestand niet vinden.

controleer of startup.php in de map systeem aanwezig is, zo ja dan kloppen de paden in de config bestanden niet.