Page 1 of 1

van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Thu Sep 05, 2013 10:28 pm
by jaapdeknaap
Beste Allemaal,

Ik heb geen idee of dit een makklijke vraag is, maar ik kom er niet uit en vraag me af of iemand me dit kan uitleggen.

Nu is het geval dat mijn site lokaal heb gemaakt met Wamp, dit werkt als een zonnetje.
Maar nu wil ik het allemaal online gaan zetten, dus de hele WWW map geupload met ftp en mijn database weer ingeladen.
maar alles verwijst naar Localhost/blablabla. en doet het natuurlijk niet.

Wat/welke files moet ik aanpassen en hoe doe ik dat? Of kan ik dit aangeven ergens in Wamp?
Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,
David

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Thu Sep 05, 2013 11:38 pm
by burley
Het is vrij eenvoudig, het gaat om de config.php bestanden in je hoofd en admin map die je aan moet passen.

In die bestanden pas je de links aan naar de juiste locatie op je server en geef je het wachtwoord/naam op van de dbase op je server.


Easy as pie :)

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Fri Sep 06, 2013 3:05 am
by victorj
Upload ook de map install naar je server.
open config.php in de root, en verwijder alle regels sla bestand op
open admin/config.php en doe hier hetzelfde.

loop door de install vanopencart heen en controleer of de shop kaal goed werkt.

importeer met behulp van phpmyadmin de databse van je wamp installatie.
nu werkt het zoals het hoort.

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Fri Sep 06, 2013 4:43 am
by jaapdeknaap
victorj wrote:Upload ook de map install naar je server.
open config.php in de root, en verwijder alle regels sla bestand op
open admin/config.php en doe hier hetzelfde.

loop door de install vanopencart heen en controleer of de shop kaal goed werkt.

importeer met behulp van phpmyadmin de databse van je wamp installatie.
nu werkt het zoals het hoort.
Je zegt 'ook de map install'...dit voor die tijd doen? Dus eerst een fresh install doen? Zodra ik mijn database dan inlaad, doet alles het weer? (custum theme, meerdere Vqmods, ect)

Of eerst de helezooi oploaden en dan de map install erbij plaatsen en de instalatie doorlopen?


Thanks

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Fri Sep 06, 2013 5:40 am
by victorj
ik upload gewoon alles inc vqmod enz.
daarna van een verse download met zelfde versie de install folder uploaden

heb een install pakket gemaakt incl de install folder die ik upload.

heb via phpmyadmin een export gedaan en de extended functies gebruikt en een drop statement toevoegd, de database opencart.sql genoemd, in de install map gezet en na install is de winkel direct online

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Fri Sep 06, 2013 4:09 pm
by jaapdeknaap
victorj wrote:ik upload gewoon alles inc vqmod enz.
daarna van een verse download met zelfde versie de install folder uploaden

heb een install pakket gemaakt incl de install folder die ik upload.

heb via phpmyadmin een export gedaan en de extended functies gebruikt en een drop statement toevoegd, de database opencart.sql genoemd, in de install map gezet en na install is de winkel direct online
Sorry maar ik begrijp je niet helemaal. je zegt `heb een install pakket gemaakt incl de install folder die ik upload.┬┤
Zet je hier van alle programma┬┤s (vqmod, custom theme) de install map in? of puur in mijn geval OC 1.5.5.1.?

Ok ik heb ook via phpmyadin een drop statement gedaan, die staat klaar.

Bedankt weer

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Fri Sep 06, 2013 4:13 pm
by i2Paq

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Fri Sep 06, 2013 4:24 pm
by jaapdeknaap
ben ik weer, krijg nog steeds een wit scherm. dit is wat ik heb gedaan, dit is de admin file, uiteraard heb ik dit ook in de root gedaan (ziet die er ietje anders uit. wat doe ik fout)

Dit is het orgineel:
<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://localhost/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://localhost/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http://localhost/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'http://localhost/');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', 'C:\wamp\www/admin/');
define('DIR_SYSTEM', 'C:\wamp\www/system/');
define('DIR_DATABASE', 'C:\wamp\www/system/database/');
define('DIR_LANGUAGE', 'C:\wamp\www/admin/language/');
define('DIR_TEMPLATE', 'C:\wamp\www/admin/view/template/');
define('DIR_CONFIG', 'C:\wamp\www/system/config/');
define('DIR_IMAGE', 'C:\wamp\www/image/');
define('DIR_CACHE', 'C:\wamp\www/system/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', 'C:\wamp\www/download/');
define('DIR_LOGS', 'C:\wamp\www/system/logs/');
define('DIR_CATALOG', 'C:\wamp\www/catalog/');

// DB
define('DB_DRIVER', 'mysql');
define('DB_HOSTNAME', 'localhost');
define('DB_USERNAME', 'Penverkoop');
define('DB_PASSWORD', 'Die gaat je niks aan');
define('DB_DATABASE', 'Penverkoop');
define('DB_PREFIX', 'oc_');
?>

En dit is wat ik er van heb gemaakt:
<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/admin/');
define('DIR_SYSTEM', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/system/');
define('DIR_DATABASE', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/system/database/');
define('DIR_LANGUAGE', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/admin/language/');
define('DIR_TEMPLATE', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/admin/view/template/');
define('DIR_CONFIG', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/system/config/');
define('DIR_IMAGE', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/image/');
define('DIR_CACHE', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/system/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/download/');
define('DIR_LOGS', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/system/logs/');
define('DIR_CATALOG', 'http://www.penverkoop.nl/httpdocs/catalog/');

// DB
define('DB_DRIVER', 'mysql');
define('DB_HOSTNAME', 'http://www.penverkoop.nl');
define('DB_USERNAME', 'David');
define('DB_PASSWORD', 'dit gaat je nog steeds niks aan');
define('DB_DATABASE', 'Penverkoop');
define('DB_PREFIX', 'oc_');

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Fri Sep 06, 2013 4:39 pm
by i2Paq
Doe een schone install van de zelfde versie die je gaat overzetten op je webpagina/hoster.

Installeer dan vQmod en kijk of alles werkt (bv. bestellen, e-mail bestelling en contactformulier).

Daarna zet je alle bestanden van je Wamp via ftp over naar je website BEHALVE \config.php en \admin\config.php

In je website\phpMyAdmin gooi je de database leeg (NIET WEG!) en importeer je de export van je Wamp phpMyAdmin.

Nu een refresh op je domein-naam.nl en kijken of je wat ziet.

Re: van Wamp (lokaal) naar Online

Posted: Mon Sep 09, 2013 12:54 am
by burley
Dit had moeten zijn
define('HTTP_SERVER', 'http://www.penverkoop.nl/admin/');

Daarnaast is er ook een verschil in de map op de server en hoe de buitenwereld deze ziet. Onderstaand zoals het er bij mij uit ziet
// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/home/blue/public_html/testsite/catalog/');
Waarbij "home" de map op de server is waar alles in staat, "blue" is mijn account op de server en "public_html" geeft de map aan waarin websites e.d. van mij staan die zichtbaar zijn op het web.