Search found 21 matches

Search found 21 matches

Re: Missing icons following switch to https

The problem was caused by my hosting provider. They were redirecting https traffic on load balancers rather than directly on the server. Now that they have adjusted their configuration to the industry standard, the settings in my config.php files and htaccess now work as expected.

Jump to post
  • Tue Apr 25, 2017 12:32 pm
  • Replies 10
  • Views 1108
Re: Missing icons following switch to https

paulfeakins wrote:It looks like your config file is correct, perhaps it is the CSS where the icons are called that needs HTTPS?
Paul, where or how can I determine this?

Jump to post
  • Tue Jan 10, 2017 6:32 pm
  • Replies 10
  • Views 1108
Missing icons following switch to https

I know this has been written about numerous times, but I have followed the various suggestions and can not solve the issue. I have just switched v2.0.1.1 to https. Settings --> Server Use SSL = yes Root config file: // HTTP define('HTTP_SERVER', 'https://www.mydomain.co.uk/'); // HTTPS define('HTTPS...

Jump to post
  • Tue Jan 10, 2017 4:18 pm
  • Replies 10
  • Views 1108
Re: Undefined variable: subwidth...

Thanks for the info, Ernie.

I'm now wading through the files trying to locate the offending mod.

Jump to post
  • Tue Apr 14, 2015 2:31 am
  • Replies 2
  • Views 275
Undefined variable: subwidth...

I have just upgraded 2 sites to 2.0.1.1, default theme, and both sites are getting numerous instances of the following error: PHP Notice: Undefined variable: subwidth in /var/www/web/vqmod/vqcache/vq2-system_modification_catalog_view_theme_default_template_product_category.tpl on line 175 Whilst it ...

Jump to post
  • Mon Apr 13, 2015 3:37 am
  • Replies 2
  • Views 275
Re: 301 redirect route=account/newsletter

Dhaupin Yes, the Redirect Manager extension works great for all other redirects but I could not get it working with this one. Thanks for that - fixed it. Entered this in htaccess: RewriteCond %{QUERY_STRING} ^route=account/newsletter$ RewriteRule ^index\.php$ http://www.mydomain.co.uk/newsletter? [R...

Jump to post
  • Sat Apr 04, 2015 12:40 am
  • Replies 8
  • Views 1209
Re: 301 redirect route=account/newsletter

Johnathan I have your redirect manager running on another 1.5.2.1 site so thought I would try the same redirect on that site: mydomain/index.php?route=account/newsletter redirected to mydomain/newsletter still displays Account Login ??? There must be something going on in the controller file that is...

Jump to post
  • Thu Apr 02, 2015 1:04 am
  • Replies 8
  • Views 1209
Re: banner style

Try:
Module width 100%
Module height auto

Jump to post
  • Wed Apr 01, 2015 7:27 pm
  • Replies 6
  • Views 539
Re: banner style

To resize banner Modules=>EC Slideshow=>[name of slideshow], scroll down to Main Image Width/Height. I think you would have to dig around in the tpl file to have a different slideshow for different categories. It may be possible to achieve it by creating a new category template and adding a differen...

Jump to post
  • Tue Mar 31, 2015 10:01 pm
  • Replies 6
  • Views 539
Re: 301 redirect route=account/newsletter

Thanks for this. I was trying to avoid changing any code in tpl or controller files for the sake of easier upgrades.

I was hoping that someone could explain what is wrong with the rule in htaccess.

Jump to post
  • Tue Mar 31, 2015 9:46 pm
  • Replies 8
  • Views 1209
301 redirect route=account/newsletter

I posted this originally in the OC2 General Support but since there has been no response and the issue is not specific to OC2, I thought I would try here. Rather than use the Newsletter feature I use Mail Chimp to manage mailing lists, which eliminates the OC issue of having to create an account jus...

Jump to post
  • Mon Mar 30, 2015 11:56 pm
  • Replies 8
  • Views 1209
Re: banner style

I find the standard banner in OC 2 quite limiting. I recommend EC Slidshow - it's free and allows almost unlimited configuration including slide transition.

http://www.opencart.com/index.php?route ... 0Slideshow

Jump to post
  • Sun Mar 29, 2015 1:00 am
  • Replies 6
  • Views 539
301 redirect route=account/newsletter

Rather than use the Newsletter feature I use Mail Chimp to manage mailing lists, which eliminates the OC issue of having to create an account just to sign-up to the newsletter. I have a page containing the Mail Chimp form created in the Information section with the url (SEO keyword) "newsletter", an...

Jump to post
  • Sat Mar 28, 2015 3:05 pm
  • Replies 0
  • Views 202
Re: Editing orders dont work 2.0.1.1

Well, I finally have a response from Namesco regarding http loopback. No surprises, HTTP Loopback is not available on the shared platform! They recommend checking with the creators of the software to see if this feature is entirely essential and if they have any workaround for servers that do not su...

Jump to post
  • Thu Mar 26, 2015 3:29 am
  • Replies 112
  • Views 31921
Re: Editing orders dont work 2.0.1.1

I too have the same problem. I have tried the https solution, a new API user, and switching maintenance mode on then off. Last resort, I have asked the hosting company (namesco) to check regarding http loopback. I'm not too hopeful as they have proved non too helpful in the past. I have spent a long...

Jump to post
  • Tue Mar 24, 2015 3:14 pm
  • Replies 112
  • Views 31921
Re: 404 Not Found after move to new server

Thanks DL. I reverted to the original htaccess.txt and bit by bit added in my various changes. Not sure what the cause was but all appears ok now. Still checking functionality... Unrelated to this, I have had to delete vqmod/mods.cache file as Add to Cart and various other GUI functions were not wor...

Jump to post
  • Tue Jun 24, 2014 4:58 am
  • Replies 3
  • Views 949
404 Not Found after move to new server

I have just moved my Opencart installation (1.5.2.1) from my hosting company's Zeus server to Apache server. The database location remains unchanged. The home page works fine, but any other link results in a 404 Not Found. If I disable Use SEO URLs everything works fine. I have also temporarily rena...

Jump to post
  • Tue Jun 24, 2014 2:20 am
  • Replies 3
  • Views 949
Re: Newbie with a PHP problem!

Many thanks for the info Ryan

John

Jump to post
  • Sun May 05, 2013 2:19 pm
  • Replies 3
  • Views 105
Re: Newbie with a PHP problem!

I have now solved this by creating a new installation and copying the pristine footer.tpl and footer.php to my current installation. Can someone explain, I found that despite the php looking identical following an edit, save, undo, save, the file size was different and the code broke. Perhaps it is ...

Jump to post
  • Sun May 05, 2013 3:45 am
  • Replies 3
  • Views 105

Search found 21 matches