Community Forums

[SOLVED] PayPal Standard error - tried everything

Support for Payment extensions

[SOLVED] PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Sun Sep 16, 2012 12:46 pm

Update (21.09)This now seems sorted, and near the bottom is a link to a thread which solved the issue for me.



Afternoon,

I have looked at lots of posts and either there are no answers to them, or the answers do not solve my issue..

I have tried to set up my paypal standard for my sites(have multi stores setup), and the orders are going missing.
The payments are going through as my shops PayPal email address says you recieved payment, but its not registering in admin. Also if i log on as the 'customer' who brought the item the order history is empty

set up details,
OC version 1.5.4
Template - Standard
Paypal standard - have set up as per documentation (http://www.opencart.com/index.php?route=documentation/documentation&path=78_32_35_60)

Here is an piece from the guide for troubleshooting,

Resolving the issue. You still need to fix the actual IPN block issue to prevent this from happening. The issue can be caused by a number of reasons:

Where to begin. First login to your paypal account. Under "History" click on "IPN History". That will take you to a page that has all the IPN callback attempts. Click on the "Message ID" of the transaction you want to check. It will open a page with more details about the message. It will have an "HTTP Response Code" area. If you see blank or anything other than 200, then that means Paypal IPN could NOT reach your site. This usually means a firewall or bad redirect on your host. You can try to contact your hosting provider for help on resolving this. You should also disable your .htaccess file and see if that helps.


I have checked this and it shows the 200 response code, and i have attached the image from it
Screen Shot 2012-09-16 at 18.34.51.png
Screen Shot 2012-09-16 at 18.34.51.png (40.75 KiB) Viewed 10585 times


I am also getting no errors in the vQmod or System Error logs

Has anyone got any ideas or suggestions ?

Assuming i havent missed something, i am correct in setting the Auto Return address as purely http://www.mysite.com dont it, (my current eCommerce site had to specify a 'success page'

Andy
Last edited by crispylettuce on Fri Sep 21, 2012 3:49 pm, edited 3 times in total.
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Sun Sep 16, 2012 2:43 pm

Update: Just disabled All extensions to see if issue, and still the same. Payment processes but there is no order confirmation, Unless i go to the Missing Orderes filter. :(
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby labeshops » Mon Sep 17, 2012 7:53 am

Somewhere there is a post about a setting in paypal for encoding. I cannot find it off hand, but that and changing my mail setting from stmp to mail is what solved this issue for me.
User avatar
labeshops
 
Posts: 3072
Joined: Wed Aug 03, 2011 3:41 pm
Location: Florida, USA

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby labeshops » Mon Sep 17, 2012 8:03 am

Ok here is what I followed & it solved the issue - step 11 is I think what did it. http://www.opencart.com/index.php?route ... 8_32_35_60
User avatar
labeshops
 
Posts: 3072
Joined: Wed Aug 03, 2011 3:41 pm
Location: Florida, USA

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Mon Sep 17, 2012 9:07 am

labeshops wrote:Ok here is what I followed & it solved the issue - step 11 is I think what did it. http://www.opencart.com/index.php?route ... 8_32_35_60


Thanks for the tip, will look into this as soon as get chance. Im pretty sure i did this, although i was getting pretty annoyed yesterday so may of messed up.

Wil look into it later when i have more time to double and treble check with a clear head :) then will report back.

Andy
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Mon Sep 17, 2012 10:52 am

Just thought, for the AutoReturn URL if my site in OC is put in the settings as http://mydomain.com. I am correct in putting it in the Return URL as the same, and dont need to put www. in front?


UPDATE: I just doubled checked the settings in PayPal and all is exactly how the guide is set out, and i have doubled checked the email address in OC is set correct and it defiently is. Just check the IPN for the latest 'purchase' and its the same as before still.


Andy
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Mon Sep 17, 2012 1:24 pm

UPDATE 2: I have just, disabled the SEO links in the (Settings > Server) and put the htaccess file to excatly how it would be from 'new' and just attempeted an order and the payment goes through fine BUT the order still goes missing...

Update 3:
Just done a fresh install on a directory of my domain (eg my domain/shop) and done a sale, and i had the exact same thing again with missing sales.....

To me this must point to EITHER > PayPal Setting > Which i have doubled and trebled check and is as per set up guide OR Something to do with my Host. I have doubled checked it has Curl (like it says in guide) and i have been told its installed and working.

This leave the following options to check (as per guide)
• Port blocking on your server
• Bad .htaccess redirection rules
• Using .htaccess basic authentication login on your server

the bottom two i feel i can rule out, as i put this file back to standard and was the same still. How can i check if a Port is blocking my server?

Andy
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby mrtick » Mon Sep 17, 2012 3:33 pm

I've done ALL the fixes and the completed orders are still showing up as "canceled". I just don't know what to do either.
mrtick
 
Posts: 1
Joined: Sat Sep 08, 2012 12:05 pm

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby Daniel » Tue Sep 18, 2012 4:19 am

mrtick wrote:I've done ALL the fixes and the completed orders are still showing up as "canceled". I just don't know what to do either.



let me guess? you deleted some of your order statuses. and never re-saved paypal standard order statuses and what they should be set to. so they are coming up as 0 in the order history thereby ending up in missing orders.
OpenCart®
Project Owner & Developer.
OpenCart commercial support now available!
User avatar
Daniel
Administrator
 
Posts: 5301
Joined: Fri Nov 03, 2006 5:57 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Tue Sep 18, 2012 4:34 am

Daniel wrote:
mrtick wrote:I've done ALL the fixes and the completed orders are still showing up as "canceled". I just don't know what to do either.



let me guess? you deleted some of your order statuses. and never re-saved paypal standard order statuses and what they should be set to. so they are coming up as 0 in the order history thereby ending up in missing orders.



Hi Daniel, what do you me by deleted some of your order statuses, and never re saved paypal?

are you referring to the matching the Canceled to canceled, pending to pending etc. If it is this is all set correct for me.

You got any suggestions, as you can see from above i get the 200 response which means it reaches my site??

Andy
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Tue Sep 18, 2012 5:40 pm

Does anyone know what port could be blocking this from working so I could ask my host to check? (not sure if this is even possible, just trying to think of things)
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby jfincanon » Thu Sep 20, 2012 7:57 am

*bump*
I'm having the exact same problem and can't find an answer anywhere.

*edit*
I've been looking around online and finding that people have been having this issues since as far back as version 1.3.x. and that it seems there is no real response from anyone at OpenCart in regards to a good solution. Definitely frustrating.
jfincanon
 
Posts: 4
Joined: Thu Sep 20, 2012 7:50 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Thu Sep 20, 2012 9:32 am

UPDATE:

Been looking around and found somewhere saying PayPal needing port 80 open, and my hosting by Arvixe have assured me that this is open, and fine.

Also looked in the PayPal sandbox site thing(which i know absolutely nothing about), If i go to TEST TOOLS > Instant Payment Notification (IPN) Simulator and if i put my address in like i have done in the paypal settings it comes back as IPN successfully sent. So does this tell me the IPN reaches my site ok???


Andy
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby jfincanon » Thu Sep 20, 2012 1:16 pm

Found an answer that worked for me here: viewtopic.php?f=21&t=81300

On the IPN settings page of my PayPal account, I changed the notification URL from http://www.mysite.com to http://www.mysite.com/index.php?route=p ... d/callback

I am now getting the order notification email and the order shows up in the admin section of my site.
jfincanon
 
Posts: 4
Joined: Thu Sep 20, 2012 7:50 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Thu Sep 20, 2012 2:36 pm

jfincanon wrote:Found an answer that worked for me here: viewtopic.php?f=21&t=81300

On the IPN settings page of my PayPal account, I changed the notification URL from http://www.mysite.com to http://www.mysite.com/index.php?route=p ... d/callback

I am now getting the order notification email and the order shows up in the admin section of my site.



just had a read through, and still no luck for me :(

Glad you have yours sorted now :)
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby jfincanon » Thu Sep 20, 2012 10:19 pm

...and now mine stopped working again.
Last edited by jfincanon on Fri Sep 21, 2012 6:51 am, edited 1 time in total.
jfincanon
 
Posts: 4
Joined: Thu Sep 20, 2012 7:50 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby jfincanon » Thu Sep 20, 2012 11:03 pm

Found something else that seems to have fixed it for good...

"there was a bug in the encryption class of the last one. just re-download it and replace the system > library > encryption.php file."

Link here: viewtopic.php?f=161&t=81219&hilit=paypal+missing&start=40#p332499
jfincanon
 
Posts: 4
Joined: Thu Sep 20, 2012 7:50 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Fri Sep 21, 2012 1:56 pm

jfincanon wrote:Found something else that seems to have fixed it for good...

"there was a bug in the encryption class of the last one. just re-download it and replace the system > library > encryption.php file."

Link here: viewtopic.php?f=161&t=81219&hilit=paypal+missing&start=40#p332499



Sounds good......will be looking at this after dinner...fingers crossed :)
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: PayPal Standard error - tried everything

Postby crispylettuce » Fri Sep 21, 2012 2:45 pm

Well it seems fixed...Wahoo....Gonna run some test sales tomorrow and will double check but seems ok...

Thanks to everyone who tried to help with ideas and suggestions etc, especially jfincannon for pointing me to the thread about the encryption.
crispylettuce
 
Posts: 121
Joined: Fri Aug 03, 2012 7:54 am

Re: [SOLVED] PayPal Standard error - tried everything

Postby beachgeek » Thu Nov 08, 2012 8:34 pm

I followed the link to the thread you said concerned the encryption.php file for the paypal bug but that thread says nothing about it???
this is the link you listed??

viewtopic.php?f=161&t=81219&hilit=paypal+missing&start=40#p332499
beachgeek
 
Posts: 7
Joined: Tue Aug 02, 2011 12:37 am

Next

Return to Payments

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests

Hosted by Arvixe Web Hosting