Post by dragonaz » Sat Dec 05, 2015 12:34 am

Здравейте, интересно ми е да повдигна дискусия и да получа обратна връзка от вас, хората, които вече имат собствен онлайн магазин в продуктивни условия, дали ползвате OCMOD и VQMOD модули едновременно в магазина си.
Тоест доколкото съм разбрал основната препоръка е, че ако ползваш OCMOD модули в сайта си то не би трябвало да ползваш VQMOD модули и обратното.

Това правило наистина ли трябва да се спазва и има ли някой от вас, който ползва модули инсталирани и по двата начина в своя магазин.

Предварително ви благодаря за мненията и отзивите.

Newbie

Posts

Joined
Wed Dec 02, 2015 8:18 pm

Post by lz1nud » Wed Dec 16, 2015 2:11 pm

То в момента нямаш голям избор, някой от модулите работят с VQMOD, други на OCMOD....и става една боза...По принцип не е проблем сайта да работи с 2-та типа модификации. Може би откъм скорост малко се позабавя. Не съм много навътре в програмирането. Но логически идеята е че ако трябва примерно файла product.tpl да се използва от някой допълнителен модул, той се копира в друга директория и там се въвеждат корекцийте автоматично. И ти се зарежда модифициания файл. После ако друг модул който работи на vqmod също използва този файл, той трябва да го вземе от директорията с вече редактираната версия и да го редактира 2-и път и да го копира в друга директория. Което това на ме не ми харесва, но както казах за момента ползваш това което се предлага на пазара. Като всички минат на ocmod, тогава ще е по-добре, но пък излизат други малки проблемчета. Сега някой модул ако не работи като хората и системата гръмне и не иска да зареди сайта, отивам в XML директорията и изтривам файла на разширението и си възтановявам предишните настройки. С ocmod, като стане някакъв проблем, не мога да разбера къде да му файловете.

Sky-Mag Bulgaria


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 13, 2014 5:35 am
Location - Bulgaria
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests