Post by Gerrit » Tue Feb 09, 2010 3:16 am

Misschien handig om te weten. Ik heb buiten de landbouwminiaturen ook een website in autominiaturen. Ik geef mijn klant korting als deze al eerder heeft gekocht. De klant kan daartoe inloggen en krijgt dan korting.

OC kan dit ook. Ik gebruik hier voor wholesale, en stop daar de klant in nadat deze voor de tweede keer iets heeft besteld. Eerst kreeg ik het niet werkend, ondanks dat de klant in de goede groep zit. Wel als hij iets bestelde dan kwam de "goede" prijs in de winkelwagen. In het artikel scherm bleef namelijk de oude prijs staan.

Heb toch even alles nagekeken en zag toen iets dat je gemakkelijk over het hoofd ziet.
Je moet namelijk als waarde 1 ingeven bij het aantal in het volgende scherm:

Image

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by Gerrit » Wed Feb 10, 2010 3:24 am

Ik heb hier in het begin ook naar gezocht. Hoe zet je het € euroteken aan de linkerkant.

Open in je administratie het tablad Configuratie -> Internationaal -> Valuta en wijzig de Euro

Om de Euro links te krijgen gevolgd door een spatie kan je het volgende scherm raadplegen:

Image

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by Gerrit » Wed Feb 10, 2010 3:46 am

Leveringsvoorwaarden en Privacy.

Verander de gegevens in xxx-blabla-xxx in jouw eigen gegevens.
De bestanden zijn in txt bestand. Daarna kopieren en plakken in de juiste pagina.

Attachments

Leverings voorwaarden en Privacy verklaring


For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by i2Paq » Wed Feb 10, 2010 3:47 am

Topic sticky gemaakt.

Let op: vragen in dit topic worden verwijderd.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

UPGRADE to 2.x: Contemplate before thou begins!

Our FREE search: Find your answer FAST!.

BUGs?: Known BUGS for All OC Versions.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by Gerrit » Thu Feb 11, 2010 3:16 am

Een van de vervelende gebreken binnen het dashboard is wel dat als je op de knop "Uw on-line winkel" klikt deze in hetzelfde venster opent als het dashboard. Dit kan je ondervangen door met de muis te klikken op de link en tegelijkertijd de Ctrl toets ingedrukt te houden. In je browser zie je nu twee gekleurde tabbladen. Een daarvan is je geopende winkel.

Wil je de winkel in een apart venster openen dan kan je dezelfde methode toepassen met de Shift toets.

Dat kan ook door de template aan te passen.

Vindt in admin/view/template/common/header.tpl de volgende regel:

Code: Select all

    <li id="store"><a class="top" href="<?php echo $store; ?>"><?php echo $text_store; ?></a></li>
en vervang deze met de volgende regel:

Code: Select all

    <li id="store"><a class="top" href="<?php echo $store; ?>" target="_blank"><?php echo $text_store; ?></a></li>
Last edited by i2Paq on Thu Feb 11, 2010 7:47 pm, edited 1 time in total.
Reason: reply's samengevoegd

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by Gerrit » Wed Mar 10, 2010 2:24 am

In de instelling van je winkel zet je allereerst de locatie van je winkel op NEDERLAND
De prijzen die je in de webwinkel toont zijn inclusief BTW (laag of hoog of 0). Dit is bij wet verplicht als je aan consumenten levert.

In de belasting groepen geef je het volgende in, zie mijn schermpjes wat omrand is.

Image
Image

Maak bijvoorbeeld twee test artikelen aan. !_Hoog en !_Laag.
Let op de !_ dit zet je artikelen bovenaan in de lijst en kan je ze makkelijk terugvinden.

Bij het invoeren van het artikel geef je de prijs exclusief btw in. bijvoorbeeld 10.00

Vervolgens kijk je in je winkel wat die twee producten doen:

Image

Zet deze producten in je winkelwagentje. Daar zie de prijs als subtotaal inclusief BTW

Pas bij het afrekenen zie je dan in het overzicht de BTW uitgesplitst staan.

Image

For modelcars cars see my OC 3.0.2.0 shop: http://www.gbcars.nl/
For Wooden Toys see my 2.3.0.2 shop: https://www.dehoutentreinenwinkel.nl/


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Nov 27, 2009 9:06 pm

Post by EarlMax » Thu Jun 24, 2010 1:55 pm

Gerrit wrote:Leveringsvoorwaarden en Privacy.

Verander de gegevens in xxx-blabla-xxx in jouw eigen gegevens.
De bestanden zijn in txt bestand. Daarna kopieren en plakken in de juiste pagina.
Ik krijg alsmaar deze foutmelding :

! C:\Documents and Settings\XXXr\Desktop\temp\Privacy-en-Voorwaarden(2).zip: Unexpected end of archive

www.hubertusgold.nl
www.countryclothing.nl

The Netherlands


New member

Posts

Joined
Mon Jun 21, 2010 6:41 pm
Location - Oosterbeek, The Netherlands

Post by funrider » Thu Jul 22, 2010 8:01 pm

EarlMax wrote:
Gerrit wrote:Leveringsvoorwaarden en Privacy.

Verander de gegevens in xxx-blabla-xxx in jouw eigen gegevens.
De bestanden zijn in txt bestand. Daarna kopieren en plakken in de juiste pagina.
Ik krijg alsmaar deze foutmelding :

! C:\Documents and Settings\XXXr\Desktop\temp\Privacy-en-Voorwaarden(2).zip: Unexpected end of archive
De zip file is inderdaad niet compleet of corrupt.

OpenCart is the best Webshop tool! Congratulations with releasing version 1.5


New member

Posts

Joined
Thu Jun 10, 2010 9:19 pm
Location - Netherlands

Post by merchboer » Fri Jan 14, 2011 10:35 pm

als je met staffels werkt en je klant ook alleen uit die staffels wil laten kiezen kun je in catalog/view/theme/JOUWTHEME/template/product/product.tpl de volgende regel opzoeken:

Code: Select all

<input type="text" name="quantity" size="3" value="<?php echo $minimum; ?>" />
en vervangen door

Code: Select all

<?php if ($discounts) { ?>
              <select name="quantity">
                  <?php foreach ($discounts as $discount) { ?>
                  <option value="<?php echo $discount['quantity']; ?>"><?php echo $discount['quantity']; ?></option>
                  <?php } ?>
                </select>
              <?php } else { ?>
                <input type="text" name="quantity" size="3" value="<?php echo $minimum; ?>" />
              <?php } ?>
Op deze manier kun je ook nog producten ZONDER staffels aanmaken waarbij de klant gewoon een aantal in kan vullen, en bij de staffels krijg je een dropdown.

I likez teh beerz & foodz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:27 pm
Location - Netherlands

Post by merchboer » Sun Jan 30, 2011 9:19 pm

als je je cart in de header weer wil geven kun je de volgende code in je header.tpl toevoegen (waar je die cart wil hebben dan)

Code: Select all

<div id="cart_in_header">
<?php
$cart_number = $this->cart->countProducts();
if ($cart_number != 0) {
if ($cart_number == 1) {echo "1 artikel in winkelwagen,";}
else {echo "Artikelen in winkelwagen";}

echo " totaal: ".$this->currency->format($this->cart->getTotal())."  ";
?>
<a class="cartbutton2" href="index.php?route=checkout/cart"><span><?php echo $text_checkout; ?></span></a>
<?php } ?>
</div>
Ik heb hier een aantal voor mijn shop specifieke mededelingen verwerkt (o.a. geen cart weergeven als er geen producten in zitten); als basis heb ik de code van Chones (op dit forum) gebruikt, die hier te vinden is: http://craigmurray.me.uk/opencart-mods/ ... -opencart/.

Superhandige fix van m!

I likez teh beerz & foodz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:27 pm
Location - Netherlands

Post by merchboer » Sun Jan 30, 2011 11:57 pm

Belastingvrij leveren aan bepaalde klanten (uit een bepaalde klantengroep dus; in mijn geval buitenlandse klanten met geldig BTW nummer, die ik voorlopig nog handmatig aan die groep toe zal moeten voegen) kun je fixen door in je system/library/tax.php de volgende mod toe te passen:

Code: Select all

public function getRate($tax_class_id) {
		if (isset($this->taxes[$tax_class_id])) {
			$rate = 0;
			//belastingvrij leveren deel 1
		global $registry;
		$this->customer = $registry->get('customer');
		if ($this->customer->getCustomerGroupId() == '9') {
		} else {
				//einde deel 1
			foreach ($this->taxes[$tax_class_id] as $tax_rate) {
				$rate += $tax_rate['rate'];
			}		
			
			return $rate;
		// deel 2
		}
		// einde deel 2

		} else {
    		return 0;
		}
	}
Eerst de functie opzoeken dus (public function getRate($tax_class_id)), en dan aanpassen. Mijn aanpassingen staan tussen // opmerkingen zoals je ziet, en in deze regel:

Code: Select all

if ($this->customer->getCustomerGroupId() == '9')
moet je natuurlijk de ID van je eigen belastingvrije groep zetten.

I likez teh beerz & foodz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:27 pm
Location - Netherlands

Post by merchboer » Tue Feb 01, 2011 2:16 am

Tekstvariabelen toevoegen; ik ben er achter dat dit momenteel nog veel werk is maar opgenomen in feature request.

Voor nu; voor iedere tekstvariabele moet je deze aanmaken in het controller file, language file en template file die corresponderen met waar je je tekst terug wil laten komen.

Bijvoorbeeld als je breadcrumbs in je header wil met in het Nederlands: "U bevindt zich hier:" en in het Engels: "You are here:"

in catalog/controller/common/header.php toevoegen:

Code: Select all

$this->data['text_breadcrumb'] = $this->language->get('text_breadcrumb');
in catalog/language/english/common/header.php :

Code: Select all

$_['text_breadcrumb'] = 'You are here: ';
in catalog/language/dutch/common/header.php :

Code: Select all

$_['text_breadcrumb'] = 'U bevindt zich hier: ';
en tenslotte in catalog/view/theme/JOUWTHEME/common/header.tpl :

Code: Select all

<?php echo $text_breadcrumb; ?>

I likez teh beerz & foodz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:27 pm
Location - Netherlands

Post by zrxraver » Sat Feb 05, 2011 7:40 am

De paar laatste tips zouden een beetje bijgeschaafd kunnen worden.

$cart_number = $this->cart->countProducts();
if ($cart_number != 0) {
if ($cart_number == 1) {echo "1 artikel in winkelwagen,";}
else {echo "Artikelen in winkelwagen";}

beter is:

if ($cart_number == 1) {
else ....
en er is nog geen controle of $cart_number 0, NULL, false of iets anders levert

en de echo "1 artikel in winkelwagen,"; moet natuurlijk uit de language files komen


volgend post:

if ($this->customer->getCustomerGroupId() == '9') {

hardcoded naar een customer_group_id kijken... leuk voor net die ene shop..
beter een admin pagina aanpassen en de ID daar via een dropdown in de DB planten, daarna die config waarde ophalen en die doorvoeren.

en comments in files, beter in het engels doen. ;-) hou het universeel

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 30, 2009 5:36 am

Post by merchboer » Sat Feb 05, 2011 3:57 pm

hehe, tuurlijk kan het beter, maar ik ben geen programmeur he, ik pruts aan mijn shopjes zodat ze doen wat ik wil.

Overigens heb ik die language files toevoegingen zelf ook gefixt ondertussen; zie mijn laatste tip.

Hardcoded naar die group kijken is op dit moment de fix die ik gevonden heb; ik krijg het niet voor elkaar om dit zelf goed in de backend in te bouwen. Mooiste voor mij zou zijn als er bij registratie een check van het BTW nummer en land plaats zou vinden en de klanten zichzelf aan die groep toe konden voegen.

I likez teh beerz & foodz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:27 pm
Location - Netherlands

Post by merchboer » Sat Feb 05, 2011 4:00 pm

zrxraver wrote:
en comments in files, beter in het engels doen. ;-) hou het universeel
sommige van de tips heb ik doorgepost in andere topics waar het hierover ging... en jawel, met de comments in het engels :P

wat ik in mijn eigen shop doe maakt geen zak uit natuurlijk.

I likez teh beerz & foodz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jan 14, 2011 4:27 pm
Location - Netherlands

Post by alphonsgarenfeld » Thu Jan 12, 2012 4:22 am

Hallo,

Ik wil voor het eerst BTW instellen in OC 1.5.1.1 maar krijg bij de belastinggroepen / geozones alleen de UK te zien en kan dus de instructies (handigheidjes) van Gerrit niet uitvoeren. Moet ik soms eerst een verzendmodule opzetten (wat ik nog niet gedaan heb) of iets ?

Groet,
Alphons Garenfeld

New member

Posts

Joined
Wed Jan 04, 2012 2:05 am
Location - eindhoven, netherlands

Post by alphonsgarenfeld » Thu Jan 12, 2012 5:26 am

Denk dat ik de btw heb geconfigureerd dmv zoveel mogelijk i2pac's ""how to config btw 1.5.1.3"" analoog toe te passen op 1.5.1.1 : lijk te werken. Heeft dus niets te maken met dat je eerst een verzendmodule moet hebben. Ik moet nog wel even i2pac's reactie afwachten bij zijn topic hierover !

mvg,
Alphons

New member

Posts

Joined
Wed Jan 04, 2012 2:05 am
Location - eindhoven, netherlands
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests