Post by People's Code » Wed Jul 24, 2013 6:15 pm

1. Μην γράφετε με greeklish. Χρησιμοποιείτε κατατοπιστικούς τίτλους που να περιγράφουν το θέμα της καταχώρησης σας. Γενικοί τίτλοι όπως “Ερωτήσεις αρχαρίου”, “Βοήθεια”, “Πρόβλημα” κλπ, δε βοηθάνε τους άλλους χρήστες του forum να εντοπίσουν στο μέλλον σχετικές απαντήσεις / λύσεις.

2. Αν έχετε να κάνετε πολλά ερωτήματα, προσπαθήστε να τα ομαδοποιήσετε εφόσον είναι εφικτό ανάλογα με το αντικείμενο τους. Για όσα ερωτήματα δεν μπορούν να περιγραφούν με τον ίδιο τίτλο, δημιουργήστε ξεχωριστή καταχώριση. Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι προτιμότερο να κάνετε ξεχωριστές καταχωρήσεις, παρά να στριμώχνετε πολλές ερωτήσεις στην ίδια καταχώρηση.

3. Προσπαθήστε να παραμένετε στο θέμα της αρχικής καταχώρησης.

4. Αν επιλυθεί ερώτημα σας, τροποποιήστε το τίτλο της καταχώρησης σας προσθέτοντας πριν από το τίτλο μία σύντομη περιγραφή όπως [Λύθηκε], [Επιλύθηκε], [Solved], κλπ.

Όταν κάνετε τεχνικές ερωτήσεις, είναι ιδιαιτέρα χρήσιμο για όσους απαντάνε να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο αναλυτικοί και να παρέχετε πληροφορίες όπως:

1. Τη version του Opencart που χρησιμοποιείτε.

2. Αν το Opencart έχει αναβαθμιστεί από προηγούμενη version ή αν είναι η αρχική εγκατάσταση.

3. Πόσες και ποιες γλώσσες έχετε εγκαταστήσει.

4. Αν έχετε κάνει τροποποιήσεις απευθείας στον κώδικα ή στις μεταφράσεις του Opencart και ποιο text editor χρησιμοποιήσατε.

5. Αν έχετε εγκατεστημένα άλλα extensions / vQmods / template, αναφέρετε τις ονομασίες και τις εκδόσεις των extensions / vQmods και σύνδεσμο της δοκιμαστικής σελίδας (demo page) του template.

6. Τα περισσότερα προβλήματα που παρουσιάζονται δημιουργούν μία καταχώρηση στο Αρχείο καταγραφής σφαλμάτων (Error log). Τις καταχωρήσεις αυτές μπορείτε να τις βρείτε στη “Διαχείριση ->Σύστημα-> Καταγραφή Σφαλμάτων” (Administration->System->Error Logs).
Όταν δημοσιεύετε καταχωρίσεις από αρχεία σφαλμάτων πάντα να αποκρύπτετε τα paths του συστήματος σας όπως στο ακόλουθο παράδειγμα:

Code: Select all

2013-07-17 18:49:30 - PHP Notice:  Undefined variable: start in /*****/*****/*****/*****/upload/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_default_template_common_footer.tpl on line 55
Σε περίπτωση που το ερώτημα σας αφορά hosting, διακομιστές ή θέματα εφαρμογών λειτουργικού συστήματος, είναι χρήσιμο να παρέχετε αρχικά τις παρακάτω πληροφορίες:

1. Τι είδους hosting έχετε (Shared, VPS/Cloud, Dedicated).

2. Τύπο και version του λειτουργικού σας συστήματος (αν είναι linux αναφέρετε και τη διανομή).

3. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο Control Panel και ποιο.

Αν και ποτέ δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με μέλη του Ελληνικού forum, καθαρά για τυπικούς λόγους ενημερώνουμε ότι καταχωρήσεις με το ακόλουθο περιεχόμενο θα διαγράφονται:


1. Διαφημίσεις (εξαιρούνται extensions αλλά και υπηρεσίες που φιλοξενούνται στο http://www.opencart.com/index.php?route ... /extension και ακολουθούν όλους τους κανόνες)

2. Εμβόλιμες καταχωρήσεις ανταγωνιστικών προϊόντων για προσέλκυση πελατών σε threads που ξεκίνησαν άλλοι developers.

3. Η προσέλκυση πελατών μέσω φόρουμ ή με προσωπικά μηνύματα όταν αυτή γίνεται συστηματικά και κατ' εξακολούθηση. Ο κύριος σκοπός ύπαρξης του Ελληνικού φόρουμ είναι για την παροχή δωρεάν τεχνικής υποστήριξης του OpenCart. Γι' αυτόν τον λόγο η προβολή παρεχόμενων υπηρεσιών επί πληρωμή και η προσέλκυση πελατών πρέπει να γίνεται με φειδώ και περίσκεψη.

4. Spam μηνύματα χωρίς ουσία.

5. Τσακωμοί-Βρισιές-Κατηγορίες για άλλα μέλη.

6. Καταχωρήσεις Cracked-Nulled extensions που είναι επί πληρωμή.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 27, 2012 5:30 am
Location - Hellas

Post by alexharalam12270 » Mon Jul 29, 2013 5:03 pm

Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό;
Opencart-Hellas wrote:4. Αν επιλυθεί ερώτημα σας, τροποποιήστε το τίτλο της καταχώρησης σας προσθέτοντας πριν από το τίτλο μία σύντομη περιγραφή όπως [Λύθηκε], [Επιλύθηκε], [Solved], κλπ.

My Profile


New member

Posts

Joined
Sun Jul 14, 2013 3:05 pm
Location - Greece

Post by People's Code » Mon Jul 29, 2013 5:12 pm

alexharalam12270 wrote:Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό;

Opencart-Hellas wrote:4. Αν επιλυθεί ερώτημα σας, τροποποιήστε το τίτλο της καταχώρησης σας προσθέτοντας πριν από το τίτλο μία σύντομη περιγραφή όπως [Λύθηκε], [Επιλύθηκε], [Solved], κλπ.
Πατώντας edit στη πρώτη καταχώρηση και συμπληρώνοντας πριν από το τίτλο του θέματος κάποιο από τα παραπάνω.

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 27, 2012 5:30 am
Location - Hellas
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 86 guests