Community Forums

XML feed pro zbozi.cz

Forum pro česky mluvící uživatele

Re: XML feed pro zbozi.cz

Postby kudykam » Wed Jun 15, 2011 5:47 pm

Tak poslední verze xml "export-011.zip" od Berushky funguje v případě že změním řádek:
Code: Select all
LEFT JOIN " . DB_PREFIX . "(SELECT * FROM product_special WHERE (date_start = '0000-00-00' OR date_start <= NOW()) AND (date_end = '0000-00-00' OR date_end >= NOw()))     ps ON (ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id=".$config->get('config_customer_group_id').")   

na řádek:
LEFT JOIN " . DB_PREFIX . "product_special ps ON (ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id=".$config->get('config_customer_group_id').")

který je ze starší verze souboru...
duplicita záznamů už je v pořádku, ale netuším co dělá tento změněný řádek, nebo co má opravovat. Každopádně je v něm něco špatně když mi nefunguje..
OC 1.5.3.1
kudykam

Postby parkurion » Thu Jun 16, 2011 11:43 am

Pomůže mi tady taky někdo s feed adresou na zbzi.cz ? je to pro mě španělská vesnice :-( Strašně moc předem děkuji
parkurion

Postby berushka » Thu Jun 16, 2011 6:10 pm

kudykam wrote:Tak poslední verze xml "export-011.zip" od Berushky funguje v případě že změním řádek:
LEFT JOIN " . DB_PREFIX . "(SELECT * FROM product_special WHERE (date_start = '0000-00-00' OR date_start <= NOW()) AND (date_end = '0000-00-00' OR date_end >= NOw()))     ps ON (ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id=".$config->get('config_customer_group_id').")   

na řádek:
LEFT JOIN " . DB_PREFIX . "product_special ps ON (ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id=".$config->get('config_customer_group_id').")

který je ze starší verze souboru...
duplicita záznamů už je v pořádku, ale netuším co dělá tento změněný řádek, nebo co má opravovat. Každopádně je v něm něco špatně když mi nefunguje..

IMO omezuje platnost speciálních nabídek. Nemáš tam tedy více speciálních cen platných ve stejném období?
berushka

Postby kudykam » Thu Jun 16, 2011 8:54 pm

u jednoho produktu většinou jednu spec. cenu
mám dvě skupiny zákazníků, ale myslím že v cenách se používá je jedna..
OC 1.5.3.1
kudykam

Postby Rumlik » Sat Jun 18, 2011 12:09 pm

to opravdu nebude nikdo XML feed upravovat pro 1.5.0 ? nerekl bych, pokud by 1.5.0 neprinesla nic navic, ale je toho celkem dost.
Rumlik

Postby kudykam » Sun Jun 19, 2011 8:35 pm

Všim sem si že se mi u poslední verze od berushky nezobrazuje všechny produkty v xml, např. tento:
http://www.senzoryshop.cz/senzoflow-magneticko-indukcni-prutokomer-m1500
link na xml viz předchozí příspěvky...

Proč?

Update: zbozi.cz mi odmítá feed s tím že vypršel časový limit žádosti, tento problém nastal až po nahrání upravené verze od berushky. Feed se zobrazuje ale vypadá to že potřebuje delší dobu na vygernerování, což je dost problém.
OC 1.5.3.1
kudykam

Postby berushka » Tue Jun 21, 2011 3:15 pm

Rumlik wrote:to opravdu nebude nikdo XML feed upravovat pro 1.5.0 ? nerekl bych, pokud by 1.5.0 neprinesla nic navic, ale je toho celkem dost.

Určitě bude. Ale předpokládám že většina našich e-shopů běží na 1.4.9.x a upgrade zatím neexistuje, takže upravovat XML feed zatím nedává smysl.
berushka

Postby berushka » Tue Jun 21, 2011 3:20 pm

kudykam wrote:Všim sem si že se mi u poslední verze od berushky nezobrazuje všechny produkty v xml, např. tento:
http://www.senzoryshop.cz/senzoflow-magneticko-indukcni-prutokomer-m1500
link na xml viz předchozí příspěvky... Proč?

Pak by to chtělo najít, proč se SQL takto chová. Ale na to je potřeba přístup k databázi a čas - bohužel ani jedno z toho nemám.

kudykam wrote:Update: zbozi.cz mi odmítá feed s tím že vypršel časový limit žádosti, tento problém nastal až po nahrání upravené verze od berushky. Feed se zobrazuje ale vypadá to že potřebuje delší dobu na vygernerování, což je dost problém.

To neporadím, já používám feed tak, že vždy když naskladním novou zásilku, vygeneruji XML a to nechám ke stahování. Na požádání se už nic negeneruje.
berushka

Postby Draq » Thu Jun 23, 2011 7:57 pm

Ahoj, rád bych se zeptal, jestli v dohledné době bude export XMl i na verzi 1.5.0. Uvažuji o zřízení eshopu a zatím nejlepší varianta se mi zdá opencart a rád bych rovnou začal na nejnovější verzi, ovšem bez exportu XML se dá jen těžko dostat do podvědomí zákazníků :)
Draq

Postby berushka » Thu Jun 23, 2011 8:56 pm

Draq wrote:Ahoj, rád bych se zeptal, jestli v dohledné době bude export XMl i na verzi 1.5.0. Uvažuji o zřízení eshopu a zatím nejlepší varianta se mi zdá opencart a rád bych rovnou začal na nejnovější verzi, ovšem bez exportu XML se dá jen těžko dostat do podvědomí zákazníků :)

na to samé jsem odpovídal asi o 3 příspěvky před tebou.
berushka

Postby Draq » Thu Jun 23, 2011 10:03 pm

berushka wrote:
Draq wrote:Ahoj, rád bych se zeptal, jestli v dohledné době bude export XMl i na verzi 1.5.0. Uvažuji o zřízení eshopu a zatím nejlepší varianta se mi zdá opencart a rád bych rovnou začal na nejnovější verzi, ovšem bez exportu XML se dá jen těžko dostat do podvědomí zákazníků :)

na to samé jsem odpovídal asi o 3 příspěvky před tebou.

Jj spis sem se tim chtel zeptat jestli se na něm už nějak pracuje či jestli bude v dohledné době. Abych věděl jestli zakladat na 1.4.9.x nebo 1.5
Díky a omlouvám se za špatný popis mého problému...
Draq

Postby berushka » Fri Jun 24, 2011 2:27 pm

Draq wrote:Jj spis sem se tim chtel zeptat jestli se na něm už nějak pracuje či jestli bude v dohledné době. Abych věděl jestli zakladat na 1.4.9.x nebo 1.5
Díky a omlouvám se za špatný popis mého problému...

Aha. Tak to těžko říct, ta komunita tady je celkem otevřená a není nijak/nikým řízená - když je něco potřeba, tak to někdo :) udělá. Za sebe mohu říct, že až budu mít e-shopy upgradované a funkční, tak to teprve začnu řešit...
berushka

Postby Draq » Fri Jun 24, 2011 9:07 pm

Je mi to jasný, já tak sotva zvládnu CSS a tyhle prkotina, jenže na tohle bych si ani zdaleka nevěřil a nikoho do toho nutit nemůžu :) Tak snad aby vyšel co nejdříve upgrade :) Muze bejt asspon do mesice?
Draq

Postby berushka » Sat Jun 25, 2011 7:43 am

Draq wrote:Je mi to jasný, já tak sotva zvládnu CSS a tyhle prkotina, jenže na tohle bych si ani zdaleka nevěřil a nikoho do toho nutit nemůžu :) Tak snad aby vyšel co nejdříve upgrade :) Muze bejt asspon do mesice?

OpenCart vyvíjí v podstatě jen pár lidí (myslím že jen 2). Nějaká beta verze upgrade scriptu již existuje, ale neumí převádět Možnosti u produktů, což zrovna můj e-shop poměrně hodně využívá. Takže fakt nevím :(
berushka

Postby Draq » Sat Jun 25, 2011 9:41 pm

berushka wrote:
Draq wrote:Je mi to jasný, já tak sotva zvládnu CSS a tyhle prkotina, jenže na tohle bych si ani zdaleka nevěřil a nikoho do toho nutit nemůžu :) Tak snad aby vyšel co nejdříve upgrade :) Muze bejt asspon do mesice?

OpenCart vyvíjí v podstatě jen pár lidí (myslím že jen 2). Nějaká beta verze upgrade scriptu již existuje, ale neumí převádět Možnosti u produktů, což zrovna můj e-shop poměrně hodně využívá. Takže fakt nevím :(

Když nad tím přemýšlim tak upgrade ve chvýly kdy vyjde mě nazabije :)
JE to doufám dosti blbuvzdorné :D
Draq

Postby kudykam » Mon Jun 27, 2011 5:54 am

Jsem ochoten zaplatit za vyřešení mých problémů s exportem xml. Zájemci, piště PM.
OC 1.5.3.1
kudykam

Postby berushka » Mon Jun 27, 2011 8:18 pm

Tak jsem po komunikaci se zbozi.cz konečně dořešil duplicity produktů. Nastává pouze v případě použití variant a v takovém případě nemá být uveden <PRODUCT> (protože ten se u nich skládá z <PRODUCTNAME> a <PRODUCTNAMEEXT>). Zdroják php scriptu sem nedávám, protože už tam mám další změny, např. vyřešení multi-shopů, ale funguje to tak, že se seznam variant získá z SQL hned a podle toho se <PRODUCT> přidá nebo nikoliv.
   foreach ($query_products->rows as $product) {
      $SQL = "SELECT ov.quantity, ov.price, ov.prefix, ovd.name as value, od.name FROM " .
      DB_PREFIX . "product_option_value ov, " .
      DB_PREFIX . "product_option_value_description ovd, " .
      DB_PREFIX . "product_option_description od " .
      "WHERE ov.product_option_value_id = ovd.product_option_value_id AND " .
      "ov.product_option_id = od.product_option_id AND " .
      "od.product_id = " . intval($product['product_id']) . " AND " .
      "od.language_id=" . intval($product['language_id']) . " AND ".
    "ovd.language_id=" . intval($product['language_id']);
      $query_product_option = $db->query($SQL);

$shopitem = "";
      $shopitem .= "<SHOPITEM>\n";
      if (! $query_product_option->rows) $shopitem .= "<PRODUCT>".$items->name($product['name'])."</PRODUCT>\n";
      if (!empty($product['meta_description'])) {
         $shopitem .= "<PRODUCTNAME>".htmlspecialchars(strip_tags(html_entity_decode($product['meta_description'], ENT_QUOTES, 'UTF-8')))."</PRODUCTNAME>\n";
      }

Před <VARIANT> už je sestavení SQL zbytečné.
berushka

Postby kudykam » Tue Jun 28, 2011 5:38 am

a tenhle kód se má nahradit kde v tom souboru?
OC 1.5.3.1
kudykam

Postby berushka » Tue Jun 28, 2011 10:05 am

kudykam wrote:a tenhle kód se má nahradit kde v tom souboru?

Tam kde najdeš první řádek
berushka

Postby kudykam » Tue Jun 28, 2011 11:23 am

berushka wrote:
kudykam wrote:a tenhle kód se má nahradit kde v tom souboru?

Tam kde najdeš první řádek

Takže nahradit celou funkci foreach (včetěně části VARIANT)?
OC 1.5.3.1
kudykam

PreviousNext

Return to České forum