Post by ollda » Wed Jan 18, 2017 6:53 am

Zdravím,
mám velmi zvláštní problém.

E-Shop již běžel v ostrém provozu, když mi přišla objednávka, kde chyběla adresa doručení. Testoval jsem to nesčetněkrát v různých prohlížečích a objednávku nelze odeslat bez těchto údajů. Chyba musí být někde jinde. Zkušební objednávky po tomto incidentu jsou 100%.

Jde o celkem závažnou věc, proto jsem ochotný za vyřešení i zaplatit.

Opencart 2.0.1.1. + Ajax Quick Checkout 6.1.x.x + Heureka Ověřeno zákazníky + Czech Post Extra + Conversions - czech e-shop.

Děkuji za každou radu!


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am

Post by hawkey » Sat Jan 21, 2017 3:47 am

Jde o chybu Ajax Quick Checkoutu, kterou se mi nepodařilo uspokojivě vyřešit.
Problém je v autocomplete formuláře třeba v Chrome, když použijete nějakou dříve uloženou adresu. AQC se je snaží všechny zapsat najednou, což se mu nepovede a uloží objednávku bez nich, i když uložené jsou.

Zkuste to u nich reklamovat.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart



Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by ollda » Sat Jan 21, 2017 6:18 am

Díky za info. Rozhodně mi to pomůže při řešení problému. Nicméně již jednou jsem se obrátil na jejich podporu a nebyl jsem spokojen, takže jsem problém musel řešit jinak. Poslední dobou přemýšlím, že opustím od jejich jednostránkového řešení košíku, protože jsou s tím akorát problémy.

Děkuji.


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am

Post by hawkey » Sun Jan 22, 2017 7:56 am

Já jsem jinak s jejich checkoutem spokojen, myslím že to je nejlepší jednostránková objednávka pro opencart.
Řeším to zatím tak, že zakážu autocomplete, zákazníci pak musí vždy vypsat adresu sami a k chybě nedochází.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart



Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by ollda » Sun Jan 22, 2017 3:55 pm

Špatný je v tom, že třeba nezvládne Zásilkovnu nebo Heureku (díky vaším modulům ale jede - děkuji za ně!). Autocomplete jde zakázat někde v nastavení? Nevidím to, můžete mi prosím poradit, pod čím to hledat?

Děkuji.


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am

Post by hawkey » Sun Jan 22, 2017 9:38 pm

V nastavení ne, je to v šabloně, kouknu kde přesně a zkusím to sem dát.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart



Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by ollda » Tue Jan 24, 2017 1:31 am

Moc děkuji!


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am

Post by ollda » Sat Jan 28, 2017 7:51 pm

nestačí někam přidat:

Code: Select all

<input name="q" type="text" autocomplete="off"/>
nebo to vyžaduje mnohem více?


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am

Post by hawkey » Mon Jan 30, 2017 7:27 pm

Ano, stačí.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart



Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by ollda » Mon Jan 30, 2017 9:09 pm

A poradíte mi prosím, kam s tím? Zkoušel jsem s tím válčit sám, nicméně bez úspěchu. Děkuji


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am

Post by hawkey » Wed Feb 01, 2017 7:40 am

V soiboru field.tpl pro všechna pole doplnit.

Konkrétně v jednom případě takto

<input type="text" autocomplete="off" name="<%= model.config.id %>.<%= f.id %>" id="<%= model.config.id %>_<%= f.id %>" value="<%= model[model.config.id][f.id] %>" class="form-control <%= f.mask ? 'qc-mask': '' %> <%= f.type %> validate <%= require ? 'required' : 'not-required' %> <%= f.id %>"

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart



Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by ollda » Wed Feb 01, 2017 4:55 pm

Perfektní! Mockrát děkuji!

Hezký den.


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am

Post by ollda » Tue Feb 28, 2017 5:25 pm

Ač jsem si myslel, že je vše opraveno, tak bohužel není. Nyní mi po několika týdnech a několika objednávkách přišla opět objednávka bez adresy doručení. Co s tím?

Autocomplete jsem vypnul dle výše zmíněných instrukcí.

Děkuji za každou randu.


Posts

Joined
Tue Jul 22, 2014 3:12 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests