Post by schwed » Wed Jun 06, 2012 8:51 pm

Čau všem, mam dotaz a nevim jestli to kraví jenom mě, nebo i ostatním. Na OC 1.5.2.1 mam nainstalovaný modul dopravy czechpost 3 a když si v adminovi edituju objednávku tak v záložce celkem vidim jen dopravu a platbu kterou mi to načetlo na začátku a když přidám nějaké zboží s povinou dopravou tak mi to teprve dá do nabídky i ostatní způsoby dopravy, ale a to je důležitý, nepřipočítává mi to peníze za platbu do celkový částky objednávky a dopravy. Blbne to jenom mě, nebo i ostatním?

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 27, 2012 6:59 am

Post by hawkey » Thu Jun 07, 2012 1:47 am

Tohle blbně určitě úplně všem, editace objednávky je nová a s tímhle se v modulu nepočítalo. Zkusím to doladit během příštího týdne.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by Nestihnu » Tue Jun 19, 2012 4:08 pm

Zkuste změnit

catalog/model/total/shiping.php takto:

Code: Select all

<?php
class ModelTotalShipping extends Model {
	public function getTotal(&$total_data, &$total, &$taxes) {
		if ($this->cart->hasShipping() && isset($this->session->data['shipping_method'])) {

			$this->load->model('localisation/currency');

			$cost = 0;
			if (isset($this->session->data['payment_method']['cost'])) {
				$cost = $this->session->data['shipping_method']['cost'] + $this->session->data['payment_method']['cost'];
			} else {
				$cost = $this->session->data['shipping_method']['cost'];
			}

			$total_data[] = array(
				'code'       => 'shipping',
        		'title'      => $this->session->data['shipping_method']['title'],
        		'text'       => $this->currency->format($cost),
        		'value'      => $cost,
				'sort_order' => $this->config->get('shipping_sort_order')
			);

			if ($this->session->data['shipping_method']['tax_class_id']) {
				$tax_rates = $this->tax->getRates($this->session->data['shipping_method']['cost'], $this->session->data['shipping_method']['tax_class_id']);

				foreach ($tax_rates as $tax_rate) {
					if (!isset($taxes[$tax_rate['tax_rate_id']])) {
						$taxes[$tax_rate['tax_rate_id']] =  $tax_rate['amount'];
					} else {
						$taxes[$tax_rate['tax_rate_id']] +=  $tax_rate['amount'];
					}
				}
			}

			$total += $cost;
		}
	}
}
?>
Jenom dodám co to dělá:

Testováno na verzi 1.5.3.1 možná jsem ještě udělal nějaké úpravy proto to hodím celé. JInak počítá to takto

Poštovné - s daní i bez daně do total
Doběrečné ukazuje v nabídce platby s daní ale do totalu to přičte bez daně.

Takže pro neplátce to neřešte. Pokud jste plátci tak tam ještě musíte něco málo upravit, aby to přičetlo do totalu i daň z platby :D
PS v zipu jsem skruhnul jazyky. zbytek ani netuším jestli jsem to vůbec musel opravovat prostě jsem to včera potřeboval a dneska jsem to našel na kompu v téhle podobě ....

Attachments

Tak trochu upravené bez jazykových mutací


Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 19, 2012 3:55 pm

Post by Nestihnu » Tue Jun 19, 2012 4:10 pm

Tak soubor musí schváli tak sem vložím aspoň úpravu bez souboru

testováno na 1.5.3.1 upravit catalog/model/total/shipping.php

Code: Select all

<?php
class ModelTotalShipping extends Model {
	public function getTotal(&$total_data, &$total, &$taxes) {
		if ($this->cart->hasShipping() && isset($this->session->data['shipping_method'])) {

			$this->load->model('localisation/currency');

			$cost = 0;
			if (isset($this->session->data['payment_method']['cost'])) {
				$cost = $this->session->data['shipping_method']['cost'] + $this->session->data['payment_method']['cost'];
			} else {
				$cost = $this->session->data['shipping_method']['cost'];
			}

			$total_data[] = array(
				'code'       => 'shipping',
        		'title'      => $this->session->data['shipping_method']['title'],
        		'text'       => $this->currency->format($cost),
        		'value'      => $cost,
				'sort_order' => $this->config->get('shipping_sort_order')
			);

			if ($this->session->data['shipping_method']['tax_class_id']) {
				$tax_rates = $this->tax->getRates($this->session->data['shipping_method']['cost'], $this->session->data['shipping_method']['tax_class_id']);

				foreach ($tax_rates as $tax_rate) {
					if (!isset($taxes[$tax_rate['tax_rate_id']])) {
						$taxes[$tax_rate['tax_rate_id']] =  $tax_rate['amount'];
					} else {
						$taxes[$tax_rate['tax_rate_id']] +=  $tax_rate['amount'];
					}
				}
			}

			$total += $cost;
		}
	}
}
?>

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 19, 2012 3:55 pm

Post by hawkey » Wed Jun 20, 2012 4:06 am

hawkey wrote:Tohle blbně určitě úplně všem, editace objednávky je nová a s tímhle se v modulu nepočítalo. Zkusím to doladit během příštího týdne.
Na http://www.opencartex.com je to už opraveno.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by schwed » Tue Jun 26, 2012 4:15 am

Tak si teď nejsem jistej jestli to jenom nemůžu najít nebo jak. Stáhl jsem si poslední verzi z Opencartexu a přehrál původní fily těmi staženými. No ale pořád mi blbne v adminu editace objednávky. Když chci jen změnit dopravu tak to nejde a nepočítá mi to tam cenu dopravy. Dělám něco špatně? Pokud ano omlouvám se za hloupé otázky a prosím o jasné nakopnutí správným směrem. Díky

Newbie

Posts

Joined
Mon Feb 27, 2012 6:59 am

Post by hawkey » Tue Jun 26, 2012 8:39 am

Nevím jak nakopnout, mělo by to fungovat. Pošlete mi kdyžtak přístup, můžu se vám na to kouknout.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by DanielMacek » Fri Jun 29, 2012 9:46 pm

Verze 1.5.3.1, bohužel ten samý problém, nejde editovat objednávka, před chvíli jsem si stáhl tu novou verzi.

Začal jsem znovu, ale jak tak zjištuji, editace objednávky blbne už při čisté instalaci. Nemáte někdo nějaký recept co stím?

Newbie

Posts

Joined
Fri Jun 29, 2012 9:44 pm

Post by ripper » Mon Jul 16, 2012 7:48 pm

Zdravím,
prosím jak udělat pro ČR a např. SR jiné ceny dopravy? Jedině si to zkopírovat jako jiný modul?

OC 1.4.9.5

Díky
L.

New member

Posts

Joined
Wed Jul 06, 2011 4:37 am

Post by hawkey » Mon Jul 16, 2012 7:59 pm

Což takhle použít modul Česká pošta? :) Když už se ptáte v tomto vláknu...

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by ripper » Mon Jul 16, 2012 8:19 pm

hawkey wrote:Což takhle použít modul Česká pošta? :) Když už se ptáte v tomto vláknu...
No to právě že mám. ;)
Tak buď su uplně slepý nebo nevím... ;D

New member

Posts

Joined
Wed Jul 06, 2011 4:37 am

Post by hawkey » Mon Jul 16, 2012 8:23 pm

Tak si založte třeba dopravu PPL Slovensko, dopravu PPL Česko, nastavte jim jiné ceny a jiné zóny.

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by ripper » Mon Jul 16, 2012 9:01 pm

hawkey wrote:Tak si založte třeba dopravu PPL Slovensko, dopravu PPL Česko, nastavte jim jiné ceny a jiné zóny.
Nešlo by to trochu blíž specifikovat, jak na to?

Diky

New member

Posts

Joined
Wed Jul 06, 2011 4:37 am

Post by panzeleny » Thu Aug 16, 2012 6:31 pm

Dobrý den, tento modul pro verzi v1.5.3.1 jsem zatím nikde neobjevil, tudíž ještě neexistuje?

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 16, 2012 6:23 pm

Post by hawkey » Fri Aug 17, 2012 2:28 am

Existuje - http://www.opencartex.com/opencart-shipping/czech-post
Verze pro 1.5.2 funguje i na 1.5.3

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by Snikomusic » Wed Aug 29, 2012 11:24 pm

ako sa dá upravovať jazyk v module českej pošty? po upráva všetkých language súborouv mi vypíče hlášku

Code: Select all

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/26768/virtual/www/admin/language/slovak/payment/czechpost_cod.php:1) in /data/web/virtuals/26768/virtual/www/system/engine/controller.php on line 28Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/26768/virtual/www/admin/language/slovak/payment/czechpost_cod.php:1) in /data/web/virtuals/26768/virtual/www/system/engine/controller.php on line 29
neviem v čom je problém :(
jedná sa mi o to že chcem mať zvýhodnené platenie bankovým prevodom a teda že za dobierku mi bude priratávať peniaze k doprave z ktorej si vyberiem alebo samostatný modolu ak niekto má pre dobierku ktorej si nastavíma by dalo povedzme 0,5 € ďakujem vopred za rady a pomoc :)

Newbie

Posts

Joined
Mon Aug 20, 2012 8:48 pm

Post by hawkey » Thu Aug 30, 2012 1:35 am

Přesně tohle modul CzechPost dělá, můžete zvýhodnit bankovní převod.
Chyby vám to píše proto, že jste do language asi přidal nějaké znaky kam jste neměl. Když nevidíme co jste tam dělal, tak se jinak pomoci nedá.
Pravděpodobně na začátku czechpost_cod.php
output started at /data/web/virtuals/26768/virtual/www/admin/language/slovak/payment/czechpost_cod.php:1

Visit OpencartEx - Opencart extensions
Opencart rady a návody česky | Podpora Opencart


Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 25, 2010 12:10 am
Location - Olomouc, Czech Republic, Europe

Post by martin30 » Wed Nov 21, 2012 2:32 am

Dobrý den,

s OC len teraz začinám a modul Česká Pošta je to čo som potreboval, ale narazil som na jeden problém, ktorý nemožem niejako vyriešit- rozchodit.

Potreboval by som aby sa v checkout zobrazovali ceny s DPH u sposobu dopravy a platby, (s kroku 4 a 5).

Pre objasnenie prikladám aj JPG.

Image

Vopred ďakujem za pomoc...

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 21, 2012 2:09 am

Post by martin30 » Wed Nov 21, 2012 6:41 pm

Dobry den,

potreboval by som pomoct s tymto modulom. Ide o to, ze potrebujem, aby sa mi ceny postovneho a dobierky zobrazovali ako dalsia polozka v subtotalu a to vc. DPH.

Vopred diky...

Samsung mobile

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 21, 2012 2:09 am

Post by jakuba » Fri Nov 23, 2012 6:07 pm

V tom není problém. Přidělte vytvořenou daňovou třídu oné dopravě.

Tvorba a správa eshopů


Active Member

Posts

Joined
Fri Jul 08, 2011 12:51 am
Location - Jirkov, Chomutov a okolí, Plzeň ,Praha
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests