Post by servetas » Sun Jun 02, 2013 4:10 pm

Καλησπέρα σας,

Δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω στο θέμαα μιάς και οι ερωτήσεις ήταν αρκετές... Έχουμε και λέμε: :)

α) Όπως παρατήρησα, η συμπλήρωση του Ταχυδρομικού Κώδικα δεν είναι υποχρεωτική κατα την εγγραφή του χρήστη. Δοκίμασα να βρω κάποιο extension ή κάτι που να έχει αναφερθεί στο φόρουμ αλλά τίποτα.

β)Πώς γίνεται στην επιλογή του Shipping Method να μην εμφανίζει τα κιλά του προϊόντος και απλά να εμφανίζει την τιμή των μεταφορικών;

γ)Επειδή στο κατάστημα θα πουλάω αντικείμενα, δεν με ενδιαφέρουν τα downloads. Πώς θα μπορούσα να επεξεργαστών την checkout/success σελίδα (είναι η σελίδα που σου δείχνει έπειτα απο την ολοκλήρωση της παραγγελίας).

δ)Σχετικά με το απόθεμα, επειδή θα προσπαθήσουμε το απόθεμα του πραγματικού μας καταστήματος να συμβαδίζει με αυτό του ηλεκτρονικού, πως μπορούμε να επαναφέρουμε ένα αντικείμενο, που έχει αγοραστεί, στο απόθεμα εφόσον η παραγγελία τεθεί ως Ακυρωμένη ή ότι έχει επιστραφεί.

ε) Μέσα απο τον πίνακα διαχερίτησης και στην επεξεργασία των παραγγελιών, δεν μπορώ να αλλάξω τον τρόπο πληρωμής ή τον τρόπο αποστολής. Στα drop-down menu έχει μόνο την επιλεγμένη απο τον χρήστη ενώ έχω θέλει και άλλους τρόπους πληρωμής-αποστολής.

Αυτά για αρχή :)

New member

Post by People's Code » Tue Jun 04, 2013 8:54 am

α) Για να κάνεις υποχρεωτικό το πεδίο του ταχυδρομικού κώδικα πας Σύστημα->Τοπική Προσαρμογή->Χώρες
Επιλέγεις επεξεργασία στην Ελλάδα (ή όπου αλλού θες) και επιλέγεις "Απαιτείται ο ταχυδρομικός κώδικας: Ναι"

β) Στο αρχείο
catalog/model/shipping/weight.php
Το

Code: Select all

'title'        => $result['name'] . '  (' . $this->language->get('text_weight') . ' ' . $this->weight->format($weight, $this->config->get('config_weight_class_id')) . ')',
Το κάνεις

'title'        => $result['name'],
(Αν έχεις εγκατεστημένο το extension Προσθήκες γλώσσας μου λες)

γ) Στο catalog/language/greek/checkout/success.php
Από το κείμενο διαγράφεις αυτό:

<p>Εάν η αγορά σας έχει κάποια σχετιζόμενη λήψη αρχείου, μπορείτε να μεταβείτε στις <a href="%s">λήψεις αρχείων</a> του λογαριασμού σας.</p>
Στο catalog/language/english/checkout/success.php
Από το κείμενο διαγράφεις αυτό:

<p>If your purchase has an associated download, you can go to the account <a href="%s">downloads</a> page to view them.</p>
δ) Στο προϊόν αλλάζεις τη ποσότητα του αποθέματος

ε) Για κάποιο περίεργο λόγο που δεν το έχω ψάξει για να δω σε τι οφείλεται ... αν αφαιρέσεις τα προϊόντα, και τα ξαναεισάγεις στη παραγγελία, τότε σε αφήνει να αλλάξεις το τρόπο αποστολής και πληρωμής.

Στο μέλλον μην ξαναγράψεις μαζεμένες τις ερωτήσεις με γενικό τίτλο γιατί δεν βοηθάει τους άλλους χρήστες να εντοπίσουν τη λύση στο πρόβλημα τους

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Opencart-Hellas.gr - Η Ελληνική κοινότητα του Opencart
Πλήρης Ελληνική μετάφραση OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by servetas » Tue Jun 04, 2013 2:19 pm

Έγινε, σε ευχαρισττώ πολύ. Καλή συνέχεια!!

New member

Post by djbetty2004 » Sun Jun 16, 2013 11:10 pm

Καλησπέρα,
εχω λίγες μέρες που εγκατέστησα το OpenCart και προσπαθώ να το μάθω.
Σήμερα είμαι στη φάση του να τα γυρίσω όλα στα ελληνικά.
Ψάχνωντας βρήκα διάφορα manual, οδηγίες, ερωτήσεις/απαντήσεις άλλων. Αλλά με τόσα που είδα και πείραξα
έχασα την μπαλα, ομολογώ.

Λοιπόν, τι έκανα ως τώρα (γενικά):
1. Κατέβασα το vQmod
2. Κατέβασα αυτό OC-1.5.5.1-Language-Additions-v1.1-Opencart-Hellas
3. Πήρα τον φάκελο του vQmod και τον έβαλα στο root της σελίδας μου.
4. από τον φάκελο "OC-1.5.5.1-Language-Additions-v1.1-Opencart-Hellas" αντεγραψα ότι ελεγε στον φάκελο “admin” στουςαντίστοιχους φακέλους του Opencart.
5.Εγκατέστησα το vQmod (μου έβγαλε μήνυμα για σωστή εγκατάσταση), και αντέγραψα μέσα στο φάκελο “vqmod/xml/” του Opencart τα αρχεία:
• language_additions_info.xml
• language_additions_vat.xml
• language_additions_weight.xml
6. Πήγα στο system->localization->languages και έφτιαξα νέα γλώσσα.
7. πήγα στο system->settings->local εκανα edit την εγγραφή που υπάρχει και πηγα στην καρτέλα Local.
8. άλλαξα την γλώσσα από Αγγλικά στα ελληνικά

και τώρα?
τώρα έχει χαθεί η μορφοποίηση μου (κάτι παίζει με το css) και δεν έχει αλλάξει τίποτα στα ελληνικά.

Τι κάνω τώρα, για πείτε καμιά ιδέα...

Newbie

Post by People's Code » Mon Jun 17, 2013 8:32 pm

Αν διαβάσεις προσεκτικότερα τις οδηγίες αναφέρεται ότι πρέπει να έχεις εγκατεστημένη κάποια μετάφραση:
2. Πρέπει να έχετε εγκατεστημένη Ελληνική μετάφραση για frontend και backend. Αν δεν έχετε ήδη
εγκατεστημένη κάποια Ελληνική μετάφραση, μπορείτε να κατεβάσετε την μετάφραση της
Opencart-Hellas από τη διεύθυνση:
http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=9479
...θα διαπιστώσεις ότι οι προσθήκες γλώσσας (όπως άλλωστε λέει και ο τίτλος) δεν είναι η καθεαυτού μετάφραση του Opencart αλλά η μετάφραση της βάσης δεδομένων (πχ pending κλπ) με κάποιες επιπλέον προσθήκες για εξελληνισμό της εφαρμογής.

Επειδή δεν έχεις εμπειρία με την εφαρμογή προτείνω να τα κάνεις όλα από την αρχή με την ακόλουθη σειρά
- Εγκατέστησε το Opencart
- Εγκατέστησε ελληνική μετάφραση
- Εγκατέστησε το vqmod
- Εγκατέστησε τις προσθήκες γλώσσας (προαιρετικό)
- Εγκατέστησε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα θες (προαιρετικό)
- Εγκατέστησε το template που θες (προαιρετικό)

PeoplesCode.com
Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart

Active Member

Location - Hellas

Post by djbetty2004 » Tue Jun 18, 2013 5:53 pm

Καλημέρα,
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια.
Τα εκανα όλα βήμα βήμα και δούλεψε... Έκανε την μετάφραση και όλα φαίνονται σωστά(και δουλεύουν!!!).

Μήπως ξέρεις και που μπορώ να βρώ templates που να δουλεύουν για την έκδοση 1.5.5.1 του OpenCart?
Να βάλω και το template και μετά να ξεκινήσω να περνάω τα δεδομένα μου!

Ευχαριστώ και παλι!

Newbie

Post by People's Code » Tue Jun 18, 2013 7:01 pm

Αν googλάρεις τη φράση opencart templates θα βρεις πολλές πηγές. Στα χαρακτηριστικά του κάθε template φαίνεται ποιες versions υποστηρίζει.

PeoplesCode.com

Active Member

Location - Hellas