Post by dotnet381 » Fri Apr 08, 2016 10:26 am

It turns out an error when opening the site: " Notice The: the Error: Could not the load the model tool / image in / home / rebo / public_htm! L / vqmod / vqcache / vq2-syste m_engine_loader.php on line 48". In the root folder / catalog / model / tool file image.php changed to image.php.suspected. After removing and replacing the file from the archive, the site earned. But 10 hours later the problem persists. Opencart 1.5.6.4

Newbie

Posts

Joined
Fri Apr 08, 2016 10:23 am

Post by ststamil35 » Thu Jan 12, 2017 2:08 pm

I don't know the exact problem may be it is due to version issue, third party extension blockage, server issues. But I have found a partial solution for this issue in my site. Add a rename code in top of the your index.php. this will solve this issue until OC team find proper solution.

$filename ='catalog/model/tool/image.php.suspected';

if(file_exists($filename))
{
$filename1 ='catalog/model/tool/image.php';
rename($filename, $filename1);
}

Newbie

Posts

Joined
Mon Jun 06, 2016 5:02 pm

Post by vymn » Tue Jun 20, 2017 8:00 am

same problem your solution helped but i think our sites are infected with malicious codes :-\

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 26, 2017 5:37 am

Post by IP_CAM » Tue Jun 20, 2017 9:03 am

image.php.suspected possibly also means, that Server Security has marked a file, and
you may get contacted by your Hoster, if you just rename it, or then reupload a replacement file.
Such problems may occur, if one allows Visitor/User File Uploads to a Site, and Hosters find
some dangerous stuff.
Ernie

Ernie's OpenShop v.1.75 + OpenCart v.1.5.6.5 LIGHT Test Sites with free responsive Themes
http://www.bigmax.ch/shop/ - http://www.ebikes.li - http://www.ipc.li/shop/ - http://www.openshop.li/shop/
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests