Post by zionhealth » Tue Oct 23, 2018 2:03 am

I can use some help, deciphering the error message below, which appears in at least two places in the admin area of our Opencart 2.3.0.2 / Journal install. When I open the Admin>Orders page, the error below fills the history box for each order.

Also, we have a Yotpo review extension module that we purchased from the marketplace. When we click "Submit Orders" to send the new reviews to Yotpo, it starts generating this error as well.

I would appreciate any assistance with resolving this issue.

Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 105Warning: imagealphablending() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 108Warning: imagesavealpha() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 109Warning: imagecolorallocatealpha() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 110Warning: imagecolortransparent() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 111Warning: imagefilledrectangle() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 116Warning: imagecopyresampled() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 118Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 105Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line

Partial......Error continues.......................

New member

Posts

Joined
Tue Oct 18, 2016 8:12 am

Post by OSWorX » Tue Oct 23, 2018 3:12 am

Looks like an invalide/corrupt image.

Forum Rules: viewtopic.php?f=176&t=200480
Commercial Request: viewforum.php?f=88

Image


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria

Post by zionhealth » Tue Oct 23, 2018 5:35 am

Yeah, I'm pretty sure it's related to the images, I just don't know how to fix it. After the initial install of Journal, the website worked fine with no issues. We then exported and imported all the products, customers, orders, ect from the old website, into the new Jorunal site. Everything still worked fine. We then copied the all the files in the image folder from the old website and pasted them into the image folder for the new site. I think this is where the problem occurred. I have tried clearing the obvious cache files, but the error still occurs. From the sheer number of errors, I think it may be a global error with all the images.

New member

Posts

Joined
Tue Oct 18, 2016 8:12 am

Post by zionhealth » Tue Oct 23, 2018 8:09 am

Some additional details. I noticed that we also get the same or similar error message at the very top of the page, when we enter Orders> any order>Edit.

Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 105Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 113Warning: imagefilledrectangle() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 116Warning: imagecopyresampled() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 118Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 105Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 113Warning: imagefilledrectangle() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 116Warning: imagecopyresampled() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /homepages/23/d415928027/htdocs/OcNew/system/library/image.php on line 118.

Image

New member

Posts

Joined
Tue Oct 18, 2016 8:12 am

Post by IP_CAM » Tue Oct 23, 2018 8:11 am

Well, if you down/uploaded images in ASCII Mode, and NOT Binary Mode,
by use of some FTP Client, they don't function anymore , I assume ... ::)
Ernie

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Shop!
A wide range of matching Designs can be seen here: http://www.opencart.li
For Information on URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
Hundreds of Mods in 380+ Repositories for OC v.1.5.x - v.2.3.x
to be found on my Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by zionhealth » Tue Oct 23, 2018 8:23 am

I don't think that's the problem. No missing images on the website.

IP_CAM wrote:
Tue Oct 23, 2018 8:11 am
Well, if you down/uploaded images in ASCII Mode, and NOT Binary Mode,
by use of some FTP Client, they don't function anymore , I assume ... ::)
Ernie

New member

Posts

Joined
Tue Oct 18, 2016 8:12 am

Post by IP_CAM » Tue Oct 23, 2018 10:40 am

Well, my old Man used to say - don't think, make sure. :D

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Shop!
A wide range of matching Designs can be seen here: http://www.opencart.li
For Information on URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
Hundreds of Mods in 380+ Repositories for OC v.1.5.x - v.2.3.x
to be found on my Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by OSWorX » Tue Oct 23, 2018 3:31 pm

zionhealth wrote:
Tue Oct 23, 2018 8:23 am
I don't think that's the problem. No missing images on the website.

IP_CAM wrote:
Tue Oct 23, 2018 8:11 am
Well, if you down/uploaded images in ASCII Mode, and NOT Binary Mode,
by use of some FTP Client, they don't function anymore , I assume ... ::)
Ernie
It is not a problem of missing images, it is the problem of an (or some) corrupt image(s).
But you should be able to find that image(s): you are telling us, that the error occur when you open a order.
Simply check that image to the product(s) in that order - and you have what you are looking for.

Or open all images in your browser by calling them directly - if you have many images a long road ..

Even if you have used the correct mode (binary) in your FTP client, sometimes the transferring of the data gets corrupted.
That is why you should tell your client to check the integrity of the transferred files afterwards!

Forum Rules: viewtopic.php?f=176&t=200480
Commercial Request: viewforum.php?f=88

Image


User avatar
Expert Member

Posts

Joined
Mon Jan 11, 2010 10:52 pm
Location - Austria
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests