Post by godly75 » Wed Nov 07, 2018 12:13 am

I've tried to move the shop from another domain
http://www.encountersmedia.be/shop/admin/

But get this error, which is strange, since it's not a regular file, neither in the backup existing?

I tried these solutions but nothing happens.
https://webocreation.com/blog/opencart- ... loper-tips

Although everything is copied and should be in place, I don't se what could be wrong.
Any idea what's wrong?
Last edited by godly75 on Wed Nov 07, 2018 12:43 am, edited 1 time in total.

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by godly75 » Wed Nov 07, 2018 12:34 am

Code: Select all

Fatal error: Uncaught Twig_Error_Loader: Unable to find template "common/column_left.twig" (looked into: /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/shop_storage_DD/modification/admin/view/template, /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/catalog/view/theme). in /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php:215 Stack trace: #0 /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php(139): Twig_Loader_Filesystem->findTemplate('common/column_l...') #1 /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/system/library/template/Twig/Environment.php(312): Twig_Loader_Filesystem->getCacheKey('common/column_l...') #2 /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/system/library/template/Twig/Environment.php(378): Twig_Environment->getTemplateClass('common/column_l...', NULL) #3 /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/shop_storage_DD/mo in /home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/system/library/template/Twig/Loader/Filesystem.php on line 215

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by Johnathan » Wed Nov 07, 2018 2:00 am

It looks like it's looking for an ocMod cache file, and not finding it. Try refreshing your Twig cache in the main dashboard page (by using the gear icon in the upper right). Then, try refreshing your ocMod cache in Extensions > Modifications.

If you can't get into your admin panel at all, try renaming the "modification" directory to "modification_" to disable it, and see if that helps. You can find that directory in your "storage" directory, formerly in /system/ but it depends on where you moved it if you did that.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by godly75 » Wed Nov 07, 2018 2:22 am

Johnathan wrote:
Wed Nov 07, 2018 2:00 am
It looks like it's looking for an ocMod cache file, and not finding it. Try refreshing your Twig cache in the main dashboard page (by using the gear icon in the upper right). Then, try refreshing your ocMod cache in Extensions > Modifications.

If you can't get into your admin panel at all, try renaming the "modification" directory to "modification_" to disable it, and see if that helps. You can find that directory in your "storage" directory, formerly in /system/ but it depends on where you moved it if you did that.
Thx Johnatan for your quick reply !
I added the above mod again and renamed the modification_ but still no change?
Are there other caches I can clean somewhere?

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by godly75 » Wed Nov 07, 2018 4:18 am

Where can i look next?

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by godly75 » Wed Nov 07, 2018 9:23 am

Please guys, some help

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by godly75 » Wed Nov 07, 2018 10:50 pm

It's so weird,
- Just completely overwrote all the files again to be sure no file was left
- the column_left.twig files exist in the templates dir
- it's not in the db mentioned
... dunno what's left to do :(

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by Johnathan » Wed Nov 07, 2018 10:55 pm

Try making sure you have the actual original file in your installation:

/admin/view/template/common/column_left.twig

If it's not there (or it's corrupted), re-upload it from your original installation bundle. If it *is* there, then I'm not sure what else to suggest, other than this may be being caused by a mod you've installed. Try disabling/uninstalling any mods you installed recently, and see if that helps.

If you still need assistance after that, you may have to hire someone to take a look at this for you. If you need to find a developer, you should post a request in the OpenCart "Commercial Support" forum, which is checked by a number of OpenCart developers. You can also try checking out the OpenCart "Partners" area.

Image
Image Image Image Image


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Fri Dec 18, 2009 3:08 am


Post by godly75 » Thu Nov 08, 2018 12:33 am

Tried everything by now...
- it's the orig file
- I replaced everything back from the other location and still it isn't working
- frontend is ok

I'll post it again in the other section... hope to get some help.

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by ocmta » Thu Nov 08, 2018 12:55 am

Make sure that your admin/config.php has the following line:

Code: Select all

define('DIR_APPLICATION', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/admin/');
NOT this line:
define('DIR_APPLICATION', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/catalog/');

Extensions for affiliates (openCart 1, 2, 3):
Advanced Multi Level Affiliate System
Customer and Affiliate Accounts Combined into one Account
Affiliate Tracking with Coupons
Discount for Referred Customers - Order Total
Type Tracking Code
Mass Pay
Affiliate Transactions for openCart 3
Affiliate Pack X - all modules with 40% discount


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 12, 2012 11:21 am


Post by godly75 » Thu Nov 08, 2018 5:24 pm

ocmta wrote:
Thu Nov 08, 2018 12:55 am
Make sure that your admin/config.php has the following line:

Code: Select all

define('DIR_APPLICATION', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/admin/');
NOT this line:
define('DIR_APPLICATION', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/catalog/');
Thx! unfortunate, that doesn't change anything.

Active Member

Posts

Joined
Fri Oct 27, 2017 1:21 am

Post by ocmta » Thu Nov 08, 2018 5:54 pm

Now your error says The "/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/admin/view/theme/" directory does not exist. Looks like you have another line from root config.php and not admin/config.php , you probably have this

Code: Select all

define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . 'view/theme/');
instead of this:

Code: Select all

define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . 'view/template/');
Looks like you just have wrong config.php, you have a copy of root config.php in admin instead of original admin/config.php.
Here is what you should have in admin/config.php below <?php and above DB information (keep DB information as is):

Code: Select all

define('HTTP_SERVER', 'http://www.encountersmedia.be/shop/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://www.encountersmedia.be/shop/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http://www.encountersmedia.be/shop/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'http://www.encountersmedia.be/shop/');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/admin/');
define('DIR_SYSTEM', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/system/');
define('DIR_IMAGE', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/image/');
define('DIR_STORAGE', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/shop_storage_DD/');
define('DIR_CATALOG', '/home/encountersmedi/domains/encountersmedia.be/public_html/shop/catalog/');
define('DIR_LANGUAGE', DIR_APPLICATION . 'language/');
define('DIR_TEMPLATE', DIR_APPLICATION . 'view/template/');
define('DIR_CONFIG', DIR_SYSTEM . 'config/');
define('DIR_CACHE', DIR_STORAGE . 'cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', DIR_STORAGE . 'download/');
define('DIR_LOGS', DIR_STORAGE . 'logs/');
define('DIR_MODIFICATION', DIR_STORAGE . 'modification/');
define('DIR_SESSION', DIR_STORAGE . 'session/');
define('DIR_UPLOAD', DIR_STORAGE . 'upload/');
Also make sure that admin/index.php is correct file and not a copy of root index.php, and all other files inside admin too. Maybe just reupload openCart's original admin, just keep your (corrected) config.php .

Extensions for affiliates (openCart 1, 2, 3):
Advanced Multi Level Affiliate System
Customer and Affiliate Accounts Combined into one Account
Affiliate Tracking with Coupons
Discount for Referred Customers - Order Total
Type Tracking Code
Mass Pay
Affiliate Transactions for openCart 3
Affiliate Pack X - all modules with 40% discount


Active Member

Posts

Joined
Mon Mar 12, 2012 11:21 am

Who is online

Users browsing this forum: DigitCart and 21 guests