Post by webs_bd » Thu Apr 12, 2018 4:02 am

I don't know lots about this side of things but under 'Structure' the collation shows as:
utf8_general_ci

Type shows as:
MyISAM

Not sure if it matters but under 'Operations' collations shows as:
latin1_swedish_ci

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Thu Apr 12, 2018 4:07 am

Are you able to add other values than the custom fields in the OC admin or in the store-front end on the product's page where the reviews are?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Thu Apr 12, 2018 4:45 am

I don't have reviews on the site. What other values do you mean that I could edit?

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Thu Apr 12, 2018 4:46 am

It could be about saving your settings in your admin - > systems - > settings - > edit settings page. Are you able to save your settings after modifying them?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Thu Apr 12, 2018 5:15 am

I see. Yes I can edit settings no problem.

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Thu Apr 12, 2018 5:41 am

What are your current settings for your admin custom fields?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Thu Apr 12, 2018 5:59 am

http://test.bigdecision.co.uk/cf1.jpg
I just have this one field set up - see screenshot

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Thu Apr 12, 2018 6:06 am

I did noticed the difference this week for the mis-validation of the regex option when the text type is selected. To rectify the situation, see if by replacing your admin/controller/customer/custom_field.php file with this one: https://github.com/opencart/opencart/bl ... _field.php will resolved the issue.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Mon Apr 16, 2018 5:56 pm

Thanks.
No unfortunately still not working.
I get directed to the "Success: Your account has been successfully updated." However value is not retained when I go back into 'Edit Account' and the field does not show at all in the admin.

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Mon Apr 16, 2018 6:45 pm

Since the new created field uses customer groups, are you trying this new field as a registered customer? Did you added any regex in the textbox before submitting the new field? More information is needed.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Mon Apr 16, 2018 6:52 pm

Yes - am testing as a registered customer.
No regex was added to the new field.

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Mon Apr 16, 2018 6:59 pm

Set a regex to the new custom field and see if that resolves the issue. However, the added code into the controller should have validated the regex field already when the regex validation returns empty ...

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Mon Apr 16, 2018 7:20 pm

Not sure if this helps but when I added regex I got error:
Notice: Undefined index: required in /home/********/public_html/admin/controller/customer/custom_field.php on line 445

(value still not saving)

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Mon Apr 16, 2018 7:22 pm

What is the error on line 445 of that file? More information is needed.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Mon Apr 16, 2018 7:33 pm

Sure.
Where would I get more details about the error?

line 445
if ($custom_field_customer_group['required']) {

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Mon Apr 16, 2018 7:35 pm

It looks like something went wrong during the last insertion of your custom field on your database table. To make sure, can you confirm if the required field name is on your custom_field_customer_group table?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Mon Apr 16, 2018 9:16 pm

No its not showing on there. I assume it should be?

I did a search for 'vat' (as this was part of the field name) in the database - it shows in custom_field_description but not in custom_field
http://test.bigdecision.co.uk/v1.jpg
Is this expected behaviour?

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Mon Apr 16, 2018 11:38 pm

Yes, it should. This means you are missing fields on your database due to a possible failed fresh installation / upgrade process.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by webs_bd » Mon Apr 16, 2018 11:42 pm

OK thanks for your help.
Should I try again or do I need to try and get to bottom of why this has happened?

Big Decision
Website Production, Ecommerce & Digital Marketing in the UK
http://www.bigdecision.co.uk


New member

Posts

Joined
Sat Nov 09, 2013 8:29 pm

Post by straightlight » Mon Apr 16, 2018 11:44 pm

If a fresh installation, you could always try again on a separate folder to your server noticing if the same issue can be reproduced. If it's about an upgrade, I would suggest to restore your backup to its prior state and to create a new service request in the Commercial Support section of the forum to get this done as a custom job.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON
Who is online

Users browsing this forum: adsie, milok and 11 guests