Post by giancarlo64 » Tue Jan 09, 2018 8:09 pm

Hi,
I have installed OpenCart 3 English and the german front-end language pack. Both languages are enabled and I can see the 2 flags on the drop-down nenu (front-end). If I select german language the url change from

http://192.168.xx.xx/mystore/index.php? ... uage=en-gb&
to
http://192.168.xx.xx/mystore/index.php? ... uage=de-DE&

but the language of the page doesn't change and the flag stay on england.

I have tried to disable the english language and after I can see the page in german.

What could be?

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by IP_CAM » Wed Jan 10, 2018 3:27 am

Well, OpenCart 3 does not mean much, you'll have to always exactly quote
the Version, like v.3.0.2.1, if you expect a usable reply, since some changes can
exist in the different Subversions. And which german language pack did you install ?
Also here, always talk facts and figures, add even links to Extensions used, if possible, then,
you'll have a mucho better chance, to be assisted. ;)
Ernie

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Shop!
A wide range of matching Designs can be seen here: http://www.opencart.li
For Information on URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
Hundreds of Mods in 380+ Repositories for OC v.1.5.x - v.2.3.x
to be found on my Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by giancarlo64 » Wed Jan 10, 2018 2:21 pm

Hi Ernie,
thanks for your reply.
Here the informations: Opencart version 3.0.2.0
The german pack is the following: https://www.opencart.com/index.php?rout ... _license=0

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by straightlight » Wed Jan 10, 2018 6:39 pm

This is actually a bug with Opencart v3.x releases. Replace your catalog/controller/common/language.php file with this one: https://github.com/opencart/opencart/bl ... nguage.php . This should rectify the issue.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by giancarlo64 » Thu Jan 11, 2018 12:33 am

Hi straightlight,
I have replaced the file but the result is the same
:-(
Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by straightlight » Thu Jan 11, 2018 7:14 am

Clear all OC cache after adding this fix.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by giancarlo64 » Thu Jan 11, 2018 2:40 pm

Hi straightlight,
I have cleared the OC cache deleting all the folders and files in the system/storage/cache folder ( leaving only the index.htm) but still the same problem. I change the language, the url change (not the flag) and the language still the same

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by straightlight » Thu Jan 11, 2018 6:51 pm

See this post for the system/storage folder: viewtopic.php?f=202&t=201087#p710174 .

As for the language flag, also replace your catalog/controller/common/language.php and your catalog/view/theme/<your_theme>/template/common/language.twig files with these:

- https://github.com/opencart/opencart/bl ... nguage.php
- https://github.com/opencart/opencart/bl ... guage.twig

Clear all OC caches from the admin after.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by giancarlo64 » Thu Jan 11, 2018 7:38 pm

Hi straightlight,
I have moved the storage folder outside www page (/var/storage)
I have replaced the catalog/view/theme/default/template/common/language.twig with the file of github
Deleted all the file in the /var/storage/cache except intex.html
verified that all the files are accessible (belongs to www-data group and user)

But still get the same problem

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by maier » Thu Jan 11, 2018 10:53 pm

The problem is solved if you are using the supported OpenCart version 3.0.2.0.
The problem you describe is in the development version 3.0.2.1b with this note.
"3.0.2.1 (Beta) Non production Beta Do not use on a live web site."
(Function is still in development)

Quick, professional OpenCart Partner-Support in AT, CH, DE and RU.
OpenCart Extensions, Support & Development


User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 22, 2012 1:17 am
Location - St. Petersburg, Russian Federation

Post by giancarlo64 » Fri Jan 12, 2018 1:27 am

Hi maier,
if I access the backend I ca read the following version :

OpenCart © 2009-2018 All Rights Reserved.
Version 3.0.2.0

also in the maintenance menu I get:
Success: You are using the latest version 3.0.2.0!

Or where can I check the version?

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by straightlight » Fri Jan 12, 2018 6:18 am

giancarlo64 wrote:
Thu Jan 11, 2018 7:38 pm
Hi straightlight,
I have moved the storage folder outside www page (/var/storage)
I have replaced the catalog/view/theme/default/template/common/language.twig with the file of github
Deleted all the file in the /var/storage/cache except intex.html
verified that all the files are accessible (belongs to www-data group and user)

But still get the same problem

Gian Carlo
Ensure to clear all OC cache from your OC admin - > dashboard and from your admin - > extensions - > modifications - > refresh button. Not from your file server directly nor was it suggested to do so.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by giancarlo64 » Fri Jan 12, 2018 1:03 pm

Hi to all again,
sorry to bother you but I still get the same problem.
Now I cleared the cache the following way :

Admin Home -> Dash Board -> Developer Settings -> Theme Action -> Refresh
Result Success: You have cleared the theme cache!

Admin Home -> Dash Board -> Developer Settings -> SASS -> Refresh
Result Success: You have cleared the SASS cache!

After that

Extensions -> Modifications -> Refresh
Success: You have modified modifications!
Extensions -> Modifications -> Clear
Success: You have modified modifications!

Still same problem.
If I disable all the languages except one (I have now 4 languages Italian, French, German and English) and set it as default language I get the right language but all enabled it doesn't work
Only German I have installed automatically. French and Italian I have installed manually because the automatically installation (installing zip file) didn't worked.

Since yesterday I get also some errors in the log:

2018-01-11 11:22:47 - PHP Warning: copy(/var/storage/vendor/twig/twig/test/Twig/Tests/Loader/Fixtures/themes/theme1/blocks.html.twig): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/nuovaditta/admin/controller/common/security.php on line 104
2018-01-11 11:22:47 - PHP Warning: copy(/var/storage/vendor/twig/twig/test/Twig/Tests/Loader/Fixtures/themes/theme2/blocks.html.twig): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/nuovaditta/admin/controller/common/security.php on line 104
2018-01-12 4:44:21 - PHP Notice: Undefined index: it-it in /var/www/nuovaditta/catalog/controller/startup/startup.php on line 122

copied only some of the errors

Perhaps it would be better that I install OC again from scratch?

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by giancarlo64 » Fri Jan 12, 2018 2:30 pm

Hi again,
I have done a new installation from scratch:
Downloaded original OC V3.0.2.0 zip file
Followed the installation instructions. It means:
  • uploaded from upload folder in my /var/www/my_company
  • renamed config-dist.php to config.php and admin/config-dist.php to admin/config.php
  • modified permission to 0777 to all the listed files and folders
  • created a Mysql Database
  • went to my_server_IP/my_company and followed the install instruction
  • Added German language in System -> localisation -> add new
  • Cleared the OC cache in Dashboard developing settings Theme and SASS and in Extensions -> Modifications -> Refresh and also clear
After all this .. .still can not change the language :-(

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by straightlight » Fri Jan 12, 2018 6:42 pm

French and Italian I have installed manually because the automatically installation (installing zip file) didn't worked.
Speaks for itself to receive error messages.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by maier » Fri Jan 12, 2018 7:35 pm

Replaced the language.php file in catalog/controller/common ... from the Branch 'master'?
... then this is a file of OpenCart 3.0.2.1b

Btw. The development files in the master branch are currently also working with the version information 3.0.2.0

Quick, professional OpenCart Partner-Support in AT, CH, DE and RU.
OpenCart Extensions, Support & Development


User avatar
New member

Posts

Joined
Sat Sep 22, 2012 1:17 am
Location - St. Petersburg, Russian Federation

Post by giancarlo64 » Sat Jan 13, 2018 12:32 am

Hi maier,
but now what could I try more to solve the problem?

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by giancarlo64 » Sun Jan 14, 2018 7:53 pm

Hi to all,
any possible other hints to try to solve the problem? Or anybody else that use multiple front end languages in OC V3.0.2.0 has encountered no problem?

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm

Post by straightlight » Sun Jan 14, 2018 7:57 pm

Since you have manually installed languages on your own, I would rather suggest to post in the Commercial Support section of the forum to get this issue resolved as a custom job.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by giancarlo64 » Sun Jan 14, 2018 9:44 pm

Hi straightlight,
the manually installation was on my first OC installation. As I mentioned in my last post I have installed from scratch OC 3.0.2.0 in english and installed automatically only the German translation to be sure that there was no interferences with other languages that must be installed manually.
I have followed all your suggestions (see my last post) but still the same problem.
Is it possible to enable some more log information to see what happen ?

Regards

Gian Carlo

New member

Posts

Joined
Tue Jun 27, 2017 6:30 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 35 guests