Post by Landmaster » Thu Aug 03, 2017 11:43 pm

I have changed the 'autoplay' value in catalog\view\theme\default\template\extension\module\slideshow.twig in Version 3.0.2.0 but it does not appear to make any difference to the speed of the slider. Any ideas please?

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 03, 2017 11:36 pm

Post by cyclops12 » Tue Aug 08, 2017 2:40 am

Well i just changed the autoplay value in theme editor in admin and the changes work fine
Are you clearing your cache and refreshing your browser?

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by Landmaster » Tue Aug 08, 2017 4:02 pm

Hi cyclops12

Thanks for your reply. I had done that but although the length of time a slide shows varies according to the value I input I cannot get it to make a difference to the speed of the transition between slides which I want to slow down. I am guessing there may be another setting for this but whatever I change it does not appear to have an effect.

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 03, 2017 11:36 pm

Post by cyclops12 » Wed Aug 09, 2017 1:03 am

Aha i see.......
well after a bit of searching i found it.
In catalog/view/javascript/jquery/swiper/js/swiper.jquery.js around line 30 you should find

Code: Select all

speed: 300,
This is the transition speed (default 300ms)

hope this helps

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by Landmaster » Wed Aug 09, 2017 3:49 pm

Perfect, thank you!

Newbie

Posts

Joined
Thu Aug 03, 2017 11:36 pm

Post by lora » Wed Sep 06, 2017 9:04 am

Using 3.0 and just cannot get the speed to slow down - will not let us change on line 30 of the code. Any suggestions other than adding more slides with less info on each slide?

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 06, 2017 2:33 am

Post by StormDesigner » Wed Oct 11, 2017 10:46 pm

Hi, my question is nearly identical and I was hoping the same slider.jquery.js would have an obvious spot for this but I'm currently blind to it if it's in there. Using the suggestion above it was easy to slow down the "transition". It appears to then hold on a slide for about 4 seconds before the next slide. That doesn't allow time for reading the slide so I want to now adjust the delay between transitions similarly.

I did adjust the transition from 300ms (zooming by in .3 seconds) to a slow and easy full 3000ms (3 seconds) now if I can get it to hold on each slide for 10 seconds instead of 4 my work is done. Well, not all of it. ... I'd imagine the same file holds the clue to that. If I find it I'll update my post but if I haven't and you know it, please tell.
I was able to find this in the file and on the site allegedly of the authors of swiper but it isn't helping.
In swiper.jquery.js:

Code: Select all

 
32. autoplay: false,
33. autoplayDisableOnInteraction: true,
34. autoplayStopOnLast: false,
I replaced the default "False" with numbers 10000 to try and freeze on each slide for 10 seconds but that didn't seem to make a difference.
I scanned through the rest of the file but didn't see clues. Must be getting that parameter from somewhere right? It appears to have something set to 4000, but what? and where?

StormDesigns, Inc. Website Design and Web Application Development - plus graphic design and print media.

www.StormDesigns.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Wed Feb 01, 2012 1:53 am


Post by rebeccag » Thu Feb 01, 2018 1:58 pm

In V3 to change swiper speed
Transition time ( time it takes to slide to next slide)
in /catalog/view/javascript/jquery/swiper/js
change speed on line 30 (in ms)

Delay time ( time the slide is still)
in /catalog/view/theme/default/template/extension/module/slideshow.twig
change autoplay on line 22 (in ms)

Newbie

Posts

Joined
Thu Feb 01, 2018 1:52 pm

Post by raedial » Mon Feb 12, 2018 3:55 pm

my website is raedial.ro

I change that thing in java and is work. And i modify line from twig but no modification. And on mobile, that javascript is really fast .

Newbie

Posts

Joined
Sat Feb 03, 2018 5:05 pm

Post by cmsingh9872 » Fri Mar 23, 2018 5:43 pm

Working for 2.1.0.2 & similar version.

1. Find the below file
catalog/view/theme/default/template/module/slideshow.tpl

2. And Change the value of autoPlay: 6000,

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 14, 2017 4:23 pm

Post by open_user » Tue Jun 12, 2018 6:06 pm

Hi,

does anybody know how to change the time a slide stays on, in the home slideshow for an Opencart installation version 3.0.2.0? I have tried to change the line 22 of the file slideshow.twig in the folder catalog\view\theme\default\template\extension\module, but it doesn't do the trick. In fact, any changes done to this file is not taken into account. You can change the number of slides per view, the autoplay value... I don't know from where these values are taken in the application, but not from this file.

Any help is welcome.

Newbie

Posts

Joined
Wed Jun 06, 2018 10:10 am

Post by cyclops12 » Wed Jun 13, 2018 1:03 am

open_user wrote:
Tue Jun 12, 2018 6:06 pm
Hi,

does anybody know how to change the time a slide stays on, in the home slideshow for an Opencart installation version 3.0.2.0? I have tried to change the line 22 of the file slideshow.twig in the folder catalog\view\theme\default\template\extension\module, but it doesn't do the trick. In fact, any changes done to this file is not taken into account. You can change the number of slides per view, the autoplay value... I don't know from where these values are taken in the application, but not from this file.

Any help is welcome.
Line 22 is exactly the line to change.
Make sure you clear all caches afterwards to see changes

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am
Who is online

Users browsing this forum: DigitCart, OSWorX and 31 guests