Post by TDSTouring » Wed Aug 02, 2017 6:03 am

Hi guys!
I'm trying to copy default theme in OC 3.0.2.0 for making my own using this tutorial.
Unfortunately, in the end, I cant enable new theme in Extensinos->Extensions->Themes.
It's selected to "Enable" inside them editing, but in the list - "Disabled".
Please, told me - how to clone/create themes in OC3.
Thanks.

PS. Sorry, if thread is wrong. First post xD

User avatar
Newbie

Posts

Joined
Wed Aug 02, 2017 5:53 am

Post by sputnik-1 » Thu Aug 03, 2017 2:21 am

Hi all,

I'm trying to create a new theme as well following this tutorial here:

https://code.tutsplus.com/tutorials/cre ... -cms-21865

The tutorial was written for OC 1.5.x but I did get this working OK on OC 2.2.0.0

I'm trying get this working on OC 3.0.1.2 and I cannot see "mycustomtheme" in the OC admin interface anywhere.

Code: Select all

laptop theme # tree -L 3 mycustomtheme/
mycustomtheme/
├── image
├── stylesheet
└── template
    └── common
        ├── home.twig
        ├── home.twig.orig
        └── tmp-backups
How do I locate mycustomtheme and tell OC 3.0.1.2 to use that instead of the default theme please? ???

TIA

Keith

UPDATE:
To change themes on Opencart 3.0.1.2 you can do the follow:

Login to opencart as admin user.

Go to Extensions -> Extensions

Extension List
Choose the extension type

Click on the drop selection list next to 'Filter' and choose:

Themes(1)

Under Theme Name

- Your Store (Status Enabled) click the blue 'edit' button

Under General:

Theme Directory: select the 'mycustomtheme' from the drop down list.

Status: Enabled

Click on the blue 'save' button at the top RHS of the page.

This should output the message:

"Success: You have modified the default store theme!"

-------------------------------------------------------
When you have done that, if you reload the page on the front end it should now be working with the new theme. ;)

User avatar
New member

Posts

Joined
Sun Apr 28, 2013 5:01 am

Post by TDSTouring » Tue Aug 08, 2017 6:34 pm

When you have done that, if you reload the page on the front end it should now be working with the new theme. ;)
Well, it works for me.
Thank you very much!

User avatar
Newbie

Posts

Joined
Wed Aug 02, 2017 5:53 am

Post by tomroguk » Fri Aug 11, 2017 4:10 am

This worked for me. Thanks for posting (Version 3.0.20)

Newbie

Posts

Joined
Sat Jun 08, 2013 4:28 am

Post by tomroguk » Sun Aug 13, 2017 11:10 pm

tomroguk wrote:
Fri Aug 11, 2017 4:10 am
This worked for me. Thanks for posting (Version 3.0.20)
Experimenting a littl efurther, my custom theme isn't available in the new theme editor. Any ideas on that?

Newbie

Posts

Joined
Sat Jun 08, 2013 4:28 am

Post by linetrace » Fri Aug 18, 2017 5:18 am

In porting my own theme to OC 3.0.2.0 from OC 2.3.0.2, I found that the settings needed to be prefixed with 'theme_' (so change to 'theme_default_status' to 'theme_mycustomtheme_status' instead of just 'mycustomtheme_status' (as worked with 2.3.0.2 and earlier). There is code in various parts of OpenCart 3.0.x that now looks for those 'theme_' prefixed settings when making decisions about showing the status (enabled/disabled) and probably showing it in the theme editor.

Newbie

Posts

Joined
Sat Aug 05, 2017 4:42 am
Location - Winooski, VT, US
Who is online

Users browsing this forum: kelemvor and 18 guests