Post by antonior14 » Mon Feb 16, 2015 3:56 pm

Hi! I'm considering to start a new open cart installation leaving 1.5, using it as my default web project because I like it and I'm confident that it's a best wy for web developing.

So this last relase 2.0.1.1 is stable?

Are still there some bugs?

Newbie

Posts

Joined
Wed Feb 11, 2015 8:01 pm

Post by khalid123 » Tue Feb 17, 2015 3:25 pm

Daniel wrote:2.0.1.1 has now been released and is available for download!
is it possible to add subcategory in parent category in opencart 2.0 and later varsion.
kindly guide me if it is possible i have tried but could not, i can create subcategory in older version like 1.5 but i dont know why not same thing do in opencart 2.0 and later version.
thanks in advance
khalid

Newbie

Posts

Joined
Tue Feb 17, 2015 3:21 pm

Post by kdmp » Wed Feb 18, 2015 3:24 am

This really isn't a bug...but more of a suggestion. When you have users that only have access to certain things....for example...they do not have access to see anything in the dashboard....those items should be disabled from viewing. Currently in 2.0.1.1 if they don't have access to what is displayed on the dashboard, it throws a JSON - permission denied error. I wouldn't think an error should be shown here...just disable what they don't have permission to view.

Kevin Davidson
Purolator Shipping Module
Canpar Shipping Module
VQMod - Paypal Transaction ID to Payment Details


Newbie

Posts

Joined
Thu Jun 04, 2009 10:40 am
Location - Ontario, Canada

Post by Ema87 » Wed Feb 18, 2015 9:29 pm

Hello, I have a question. I want to tweek the html file from this new opencart version. I am new to opencart and know a bit of html and css, but know nothing about php. I managed to add a background image to the default template and play with the colors, but what i want is advice where i can add a background color to the category part. I don't want the backround to show on behings the products. Please help

Newbie

Posts

Joined
Wed Feb 18, 2015 2:21 am

Post by Qphoria » Tue Feb 24, 2015 11:07 pm

khalid123 wrote:
Daniel wrote:2.0.1.1 has now been released and is available for download!
is it possible to add subcategory in parent category in opencart 2.0 and later varsion.
kindly guide me if it is possible i have tried but could not, i can create subcategory in older version like 1.5 but i dont know why not same thing do in opencart 2.0 and later version.
thanks in advance
khalid
Yes the category system hasn't changed.

OpenCart 2.0.x Mod Update Info

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Qphoria » Tue Feb 24, 2015 11:08 pm

kdmp wrote:This really isn't a bug...but more of a suggestion. When you have users that only have access to certain things....for example...they do not have access to see anything in the dashboard....those items should be disabled from viewing. Currently in 2.0.1.1 if they don't have access to what is displayed on the dashboard, it throws a JSON - permission denied error. I wouldn't think an error should be shown here...just disable what they don't have permission to view.
Technically it is a bug.. there are quite a few json errors that need to be suppressed when they are set to inactive.

OpenCart 2.0.x Mod Update Info

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by Qphoria » Tue Feb 24, 2015 11:10 pm

Ema87 wrote:Hello, I have a question. I want to tweek the html file from this new opencart version. I am new to opencart and know a bit of html and css, but know nothing about php. I managed to add a background image to the default template and play with the colors, but what i want is advice where i can add a background color to the category part. I don't want the backround to show on behings the products. Please help
And colors or theming should be done in the stylesheet.
You can use chrome or firefox to "inspect element" by right clicking on it and that gives you a developer panel with information about the html and css for the element. Here you can play with different settings. PHP is generally not a factor when dealing with theming.

OpenCart 2.0.x Mod Update Info

Image
Donate!|OpenCart Basics|GeoZones
Image


User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by slavib » Wed Feb 25, 2015 11:06 pm

Hi
2.0.1.1 - new installation
1. admin panel -> page products
Copy button does not work
2. Tools Restore not work
how can I fix it

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 11, 2013 4:13 am

Post by xsron » Wed Mar 04, 2015 9:28 pm

Hello,

I have upgraded from 1.5 to 2.011. In the upgrade.txt is mentioned: "If you see any errors, report them immediately in the forum before continuing"
So that's whta I am doing now. I get these error:
Notice: Error: Can't DROP 'option_value'; check that column/key exists
Error No: 1091
ALTER TABLE `oc_product_option` DROP `option_value` in /home/web1212/public_html/system/library/db/mysqli.php on line 40

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/web1212/public_html/system/library/db/mysqli.php:40) in /home/web1212/public_html/system/library/response.php on line 12

How shall I continue?

Thx Ron!

Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 04, 2015 9:20 pm

User avatar
Administrator

Posts

Joined
Tue Jul 22, 2008 3:02 am

Post by slavib » Thu Mar 05, 2015 10:26 pm

slavib wrote:Hi
2.0.1.1 - new installation
1. admin panel -> page products
Copy button does not work
2. Tools Restore not work
how can I fix it
can someone say something about the problem

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 11, 2013 4:13 am

Post by xsron » Mon Mar 09, 2015 5:52 am

Thanks Qphoria,

Just let you all know about my attempt to upgrade from 1.5.6.4 to 2.0.1.1...
I could solve some problems with the help of this link:
viewtopic.php?f=135&p=546635#p546635
The front end looked good again, but I couldn't come through the mess in the back-end, terrible.
After 2 days I gave up, back to v1.5.6.4 again now :-(

Grtz

Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 04, 2015 9:20 pm

Post by sshivakumar » Wed Mar 11, 2015 8:34 pm

Hi,

I have installed opencart version 2.0.1.1 and im unable to send out any e-mails.
Please suggest is this a bug or it is working fine for the same version with someone.


Many thanks in advance,

Sucheth

Newbie

Posts

Joined
Wed Mar 11, 2015 8:32 pm

Post by JAY6390 » Wed Mar 11, 2015 10:39 pm

E-mails are sending fine in 2.0.1.1

ImageImageImage

SEO MEGA KIT PLUS - Get your site ranking higher in the search engines
Better Product SEO URL's - Perfectly structured product links
SEO URL's Route Editor PRO - Make ANY url on your site have clean keywords - even third party extensions (remove index.php)


Image


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Wed May 26, 2010 11:47 pm
Location - United Kingdom

Post by osexperts » Sat Mar 28, 2015 11:50 pm

sshivakumar wrote:Hi,

I have installed opencart version 2.0.1.1 and im unable to send out any e-mails.
Please suggest is this a bug or it is working fine for the same version with someone.


Many thanks in advance,

Sucheth
If you are using SMTP try this fix:
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=20380

OpenSource Experts - Web design and development
OC 1.5.x and 2.x SMTP email from field error fix


User avatar
Newbie

Posts

Joined
Sat Mar 28, 2015 11:47 pm


Post by CamaroSS » Tue Mar 31, 2015 1:06 am

xsron wrote:Thanks Qphoria,

The front end looked good again, but I couldn't come through the mess in the back-end, terrible.

Grtz
I was having huge issues with the back end as well. Not a big fan.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 25, 2013 11:53 pm

Post by npn2531 » Tue Mar 31, 2015 7:58 am

I have installed 2.0.1.1 but for the life of me I cannot find the mail page in the admin. In 1.5.6 it was admin>sales>mail. Thanks for your help.

http://www.niora.com


Newbie

Posts

Joined
Tue May 19, 2009 11:56 am

User avatar
Newbie

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by elleriis » Wed Apr 01, 2015 4:35 am

So i installed it and now have a huge problem. Anyone who can help? This is what my admin log in looks like:

Notice: Use of undefined constant DIR_MODIFICATION - assumed 'DIR_MODIFICATION' in /customers/f/5/f/citygreen.dk/httpd.www/system/startup.php on line 53
...[abbreviated]...
Error No: 1146
Error in: /customers/f/5/f/citygreen.dk/httpd.www/admin/index.php line 148
SELECT * FROM event in /customers/f/5/f/citygreen.dk/httpd.www/system/library/db/mysql.php on line 53Notice: Trying to get property of non-object in /customers/f/5/f/citygreen.dk/httpd.www/admin/index.php on line 150Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/f/5/f/citygreen.dk/httpd.www/admin/index.php on line 150

Heelp...

Newbie

Posts

Joined
Wed Apr 01, 2015 4:34 am

Post by Cue4cheap » Wed Apr 01, 2015 10:50 am

elleriis wrote:So i installed it and now have a huge problem. Anyone who can help? This is what my admin log in looks like:
Notice: Use of undefined constant DIR_MODIFICATION - assumed 'DIR_MODIFICATION' in
PLEASE do a search on the forum... It has been answered a bunch of times.

Mike

www.cuesplus.com


Newbie

Posts

Joined
Fri Sep 20, 2013 4:45 am
Who is online

Users browsing this forum: MSNbot Media and 10 guests