Post by RetardRenton » Wed Jun 27, 2018 8:28 pm

Hi there,

I am currently using OC Version 3.0.2.0 with the default theme. I am having issues with the cart, where it is not refreshing when items are added, removed or updated from both mini cart and on any pages (check out or product screens etc).

I have read through many posts here on the forum, with no definitive fix. I am a novice at php, so if anyone can assist with perhaps a step by step diagnostic or fix, I would seriously appreciate.

URL: www.ultimatestore.co.za/shop

Please check out this site in order to replicate the issue.

Thank you in advance!

PS: I have also noticed that when applying any settings or adding products to the store, I have to refresh the pages several times over a 3-5 minute period before settings appear updated or applied. Not sure if these are linked issues? Thanks!

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am

Post by straightlight » Wed Jun 27, 2018 9:19 pm

Please check out this site in order to replicate the issue.
In order to gather the most effective solutions, please provide the steps in order for forum supporters to be able to reproduce the issue you are reporting about. Forum rules.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by kestas » Wed Jun 27, 2018 9:35 pm

Hi I have checked your shop and find out when items adding to cart, cart refreshing. Have you tried clear your browser cache and cookies?

Cheers

Custom OpenCart modules and solutions. Just PM me... Extensions you can find here and here


Active Member

Posts

Joined
Tue Oct 12, 2010 2:23 am

Post by straightlight » Wed Jun 27, 2018 9:46 pm


The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by kestas » Wed Jun 27, 2018 10:03 pm

straightlight wrote:
Wed Jun 27, 2018 9:46 pm
Just in case: viewtopic.php?f=176&p=727490#p718325
Yes if you have modified your shop, you always must to do that...

Custom OpenCart modules and solutions. Just PM me... Extensions you can find here and here


Active Member

Posts

Joined
Tue Oct 12, 2010 2:23 am

Post by RetardRenton » Wed Jun 27, 2018 10:21 pm

straightlight wrote:
Wed Jun 27, 2018 9:19 pm
Please check out this site in order to replicate the issue.
In order to gather the most effective solutions, please provide the steps in order for forum supporters to be able to reproduce the issue you are reporting about. Forum rules.
Hi there, thanks - will be more specific.

1. When I add item to the cart, it adds fine. Even adding 2 or 3 different items can be added fine.
2. Issue arises when I want to modify quantities of items in the cart, or remove items from the cart.
3. I have tried refreshing the cache from admin / dashboard as suggested. Issue still exists.
4. Even if i refresh the cart, I still have the same issue. I have this issue across different browsers as well.

I hope that's specific enough?

Thanks again everyone!

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am

Post by straightlight » Wed Jun 27, 2018 10:23 pm

Any extensions installed affecting the cart page?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by RetardRenton » Wed Jun 27, 2018 10:34 pm

straightlight wrote:
Wed Jun 27, 2018 10:23 pm
Any extensions installed affecting the cart page?
I added one today called "notice of addition" as suggested as a possible fix to the issue, but have now disabled it as it didn't work at all.

It can be found here: https://www.opencart.com/index.php?rout ... e=0&page=7

Apart from that, no.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am

Post by straightlight » Wed Jun 27, 2018 10:35 pm

After disabling the extension, ensure to follow the link above I referred to clear both caches (not only one of them). Then, retry the quantity in your cart page.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by RetardRenton » Wed Jun 27, 2018 10:36 pm

kestas wrote:
Wed Jun 27, 2018 9:35 pm
Hi I have checked your shop and find out when items adding to cart, cart refreshing. Have you tried clear your browser cache and cookies?

Cheers
Yes, I have cleared browser cache and cookies :)

Also, the issue arises when you try to modify quantities or remove items from your cart - try it, and it will just reload the items in the cart, try and remove them over and over and it shows 0 items in cart, for example on the homepage, but go back to the cart and the items are there again!

It's crazy!

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am

Post by RetardRenton » Wed Jun 27, 2018 10:39 pm

straightlight wrote:
Wed Jun 27, 2018 10:35 pm
After disabling the extension, ensure to follow the link above I referred to clear both caches (not only one of them). Then, retry the quantity in your cart page.
Done. Both caches - issue still exists.

Can I PM you admin rights so you can assist?

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am

Post by straightlight » Wed Jun 27, 2018 10:43 pm

PM sent.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by RetardRenton » Wed Jun 27, 2018 10:52 pm

straightlight wrote:
Wed Jun 27, 2018 10:43 pm
PM sent.
Replied. Thank you!

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am

Post by straightlight » Wed Jun 27, 2018 11:53 pm

Please check your PM messages ...

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by RetardRenton » Thu Jun 28, 2018 12:43 am

straightlight wrote:
Wed Jun 27, 2018 11:53 pm
Please check your PM messages ...
Apologies, had left the office. Replied.

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am

Post by straightlight » Thu Jun 28, 2018 1:54 am

After analyzing the issue, user is using OC within WordPress folders.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by RetardRenton » Thu Jun 28, 2018 2:05 am

straightlight wrote:
Thu Jun 28, 2018 1:54 am
After analyzing the issue, user is using OC within WordPress folders.
Is that an issue? If so, how can i fix this without losing any info/data/products loaded?

Don't want to start from scratch! :(

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 26, 2018 2:48 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests