Post by content808 » Mon Sep 04, 2017 11:34 am

Apparently first class shipping has been renamed so now the USPS module will not return a price for first class. Anyone know how to fix this? it will not quote for anything under 16 OZ . its now called first class package service.

Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 19, 2017 1:31 am

Post by yodapt » Mon Sep 04, 2017 9:15 pm

Try with the VQMod file in attachment.

Attachments


Opencart Developer - My Extension Showcase
Contact me at aeon.yoda@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jun 17, 2011 6:39 pm


Post by content808 » Tue Sep 05, 2017 12:17 pm

got this error

---------- Date: 2017-09-04 18:06:49 ~ IP : 98.151.5.130 ----------
REQUEST URI : /admin/index.php?route=extension/modification&token=DdwDRMTlqTzJ0UdKFSupDylA5hZ5nivG
MOD DETAILS:
modFile : /home/anipins/public_html/vqmod/xml/vqmod_usps_fix.xml
id : USPS fix
version : 1.0
vqmver : 2.x
author : yodapt
VQModObject::parseMods - Could not resolve path for [catalog/model/extension/shipping/usps.php,catalog/model/shipping/usps.php] (SKIPPED)

----------------------------------------------------------------------


---------- Date: 2017-09-04 18:14:28 ~ IP : 98.151.5.130 ----------
REQUEST URI : /index.php?route=checkout/checkout
MOD DETAILS:
modFile : /home/anipins/public_html/vqmod/xml/vqmod_usps_fix.xml
id : USPS fix
version : 1.0
vqmver : 2.x
author : yodapt
VQModObject::parseMods - Could not resolve path for [catalog/model/extension/shipping/usps.php,catalog/model/shipping/usps.php] (SKIPPED)

----------------------------------------------------------------------

Newbie

Posts

Joined
Sun Mar 19, 2017 1:31 am

Post by yodapt » Tue Sep 05, 2017 7:33 pm

That wasnt an error, but anyway, the attached version doesnt produce that entry in the log.

Opencart Developer - My Extension Showcase
Contact me at aeon.yoda@gmail.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Jun 17, 2011 6:39 pm


Post by bobb » Fri Sep 08, 2017 2:38 am

I had this problem also, running 1.5.6. Using the vqMod file as a guide, I went into this folder: catalog/model/shipping/ and edited the "usps.php" file, replacing the single instance of "First-Class Mail Parcel" with "First-Class Package Service - Retail". Worked perfectly.

New member

Posts

Joined
Thu Jul 31, 2014 6:14 am

Post by mastersconi » Tue Sep 12, 2017 5:13 am

I tried editing the "usps.php" file, replacing the single instance of "First-Class Mail Parcel" with "First-Class Package Service - Retail". I still can't get the first class option to show at checkout..

Any other ideas?

Newbie

Posts

Joined
Tue Sep 12, 2017 5:09 am

Post by goodejuice » Tue Sep 12, 2017 6:33 pm

mastersconi wrote:
Tue Sep 12, 2017 5:13 am
I tried editing the "usps.php" file, replacing the single instance of "First-Class Mail Parcel" with "First-Class Package Service - Retail". I still can't get the first class option to show at checkout..

Any other ideas?
Same problem I am having. Edit the file and no luck. Tried the vQmod too and no luck. Still no first class option in checkout.

Newbie

Posts

Joined
Thu May 08, 2014 11:38 pm

Post by mastersconi » Thu Sep 14, 2017 11:16 am

Just realized that there are 2 files that need to change:

catalog/model/extension/shipping/usps.php,
catalog/model/shipping/usps.php

After doing this first class shipping now displays correctly. However it displays on the bottom of the shipping list after priority and express...
How do I move it to the top?

Newbie

Posts

Joined
Tue Sep 12, 2017 5:09 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests