Post by ultraspoon » Wed Aug 12, 2015 1:11 pm

Hey all,

Im not sure if this is a bug or not but im trying to delete multiple orders at once, specifically missing orders as I have alot of them!

There is no 'multiple' delete button in the orders page, there is a delete button next to each order but not one at the top right like on products.

Is it supposed to be like this?

Cheers

Active Member

Posts

Joined
Mon Oct 18, 2010 5:56 pm

Post by straightlight » Sat Aug 15, 2015 1:14 am

If you don't see any checkmarks on the left side of each rows as the first entry, normally, then it is not a bug. It may be a different feature presented compared to the products but not a bug.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by ultraspoon » Mon Aug 17, 2015 10:32 pm

Hi straightlight,

Thanks for your reply,

Thats the issue though, there is a checkbox next to the orders, it is possible to select them all, there is just no delete all button on that page.

Thats why I think its a bug, why is there the ability to select all the orders but then no way to interact with them all? Its like the button was just forgotten about.

This has been posted a couple of times also on the forum but those posts just got ignored.

Thanks

Active Member

Posts

Joined
Mon Oct 18, 2010 5:56 pm

Post by straightlight » Tue Aug 18, 2015 2:11 am

In admin/controller/sale/order.php file,

find:

Code: Select all

$data['add'] = $this->url->link('sale/order/add', 'token=' . $this->session->data['token'], 'SSL');
add after:

Code: Select all

$data['delete'] = $this->url->link('sale/order/delete', 'token=' . $this->session->data['token'], 'SSL');
In admin/view/template/sale/order_list.tpl file,

find:

Code: Select all

<button type="submit" id="button-shipping" form="form-order" formaction="<?php echo $shipping; ?>" data-toggle="tooltip" title="<?php echo $button_shipping_print; ?>" class="btn btn-info"><i class="fa fa-truck"></i></button>
add before:

Code: Select all

<button type="submit" id="button-delete" form="form-order" formaction="<?php echo $delete; ?>" data-toggle="tooltip" title="<?php echo $button_delete; ?>" class="btn btn-info"><i class="fa fa-trash-o"></i></button>
This should correct the problem.
Last edited by straightlight on Mon Sep 28, 2015 11:45 pm, edited 1 time in total.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by lordslave » Mon Sep 28, 2015 8:10 pm

Didn't work for me. The delete button appeared at the top, but when I click on it the admin is opened again in another tab without deleting any requests.

My Opencart 2.0.2.0

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 18, 2011 4:57 am

Post by straightlight » Mon Sep 28, 2015 11:45 pm

lordslave wrote:Didn't work for me. The delete button appeared at the top, but when I click on it the admin is opened again in another tab without deleting any requests.

My Opencart 2.0.2.0
I just modified the step above. It should work accordingly now.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by exit15 » Sat Nov 07, 2015 1:47 am

Can this be made into a mod? so that we don't have to remember to change with every upgrade. I was testing V 2.1 and this is still an issue there. Frankly an oversight by the developers since we all know too well that the "missing orders" quickly fills up by schmucks testing stolen credit cards.

New member

Posts

Joined
Sun Mar 03, 2013 2:05 am

Post by straightlight » Sun Dec 06, 2015 8:33 pm

exit15 wrote:Can this be made into a mod? so that we don't have to remember to change with every upgrade. I was testing V 2.1 and this is still an issue there. Frankly an oversight by the developers since we all know too well that the "missing orders" quickly fills up by schmucks testing stolen credit cards.
The point of posting code fixes on the forum is to avoid on remembering the change for next releases as it is already up to the Opencart team to add those corrections upon each releases since day one. Delays based on each releases that involves bug fixes is are not simply based on software error.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by sully210 » Sat Dec 03, 2016 9:03 pm

I am using version 2.0.3.1 and I tried the steps above with the .tpl files and it didn't work for me. Any other suggestions? I know I can export my database, delete them there, and then import my databasse again but that is a pain.

Thank you,
Sully :)


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 13, 2010 4:46 am
Location - USA

Post by supak111 » Thu Mar 08, 2018 12:03 pm

Can someone please look at this FIX code because it does not work. When you add the code and you check off which orders you need deleted and CLICK DELEET button it just opens a new tab without still all orders checked but nothing deleted.

PLEASE PLEASE someone help. I'm on 2.0.1.1

Newbie

Posts

Joined
Fri Feb 13, 2015 12:09 pm

Post by straightlight » Wed Mar 14, 2018 1:53 am

By re-reading this topic, there would be no point on setting a batch deleted orders list to select since the payment provider would still have a copy of those orders when customers purchases the goods. Which is why, it is rather best to keep the orders on the list. Otherwise, you can also remove them from PHPMyAdmin since a merchant still has control over its domain but still not suggested if the order status did changed on the payment provider's end.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Legendary Member
Online

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests