Post by TAKCS » Sat Jan 12, 2019 12:13 am

So, I have searched, and searched, and nothing has been like my situation. The basics: Default install of OC 2.0.1.0 with some non-core modifying extensions installed and a few CSS changes for color, links, icons, etc. Nothing that would effect this issue.
The problem is: I have one customer that lives in a state (California , USA) that I have to charge tax for. He has a registered account, is part of the news letter group, and can log in and make purcahses. The issues: (1) he does not get taxed (all other customers registered with a shipping address in this state do automatically) and I have to go into the merchant account backend and manually charge his CC with the tax amount for every transaction. (2) He is not in the ACP > Sales > Customers > Customers listings. I have filtered by name(s), IP address, email address, etc. Nothing. His orders show up under Orders in ACP but the account is not vissible from ACP. I went to create a new account for him using the information provided and the email address is putting up a flag for being "already registered."

How can I delete this customer in the database and recreate him so that all is well in the tax world and be able to see his account and all order history. He is an active buyer and the extra steps are frustrating us both. Any ideas would be great.

Have a blessed and prosperous day!
Allen

New member

Posts

Joined
Mon Dec 01, 2014 9:22 am

Post by TAKCS » Sat Jan 12, 2019 1:05 am

Did a SQL export for customer and his account shows up there. Can I just delete this specific info and import it back? Not a big SQL guy here. Another anomoly I found while searching the SQL dump. Compared the two lines below. One is an existing customer that registered just before the customer with issue. This first line customer shows up in ACP > Sales > Customers > Customers. I can see his account, log into the store, etc with him.

Good in ACP:
(4429, 1033, 'register', 'a:2:{s:11:\"customer_id\";s:4:\"1033\";s:4:\"name\";s:14:\"Customer Name\";}', '174.34.197.118', '2018-10-27 11:03:54'),

Doesn't show in ACP:
(4433, 1034, 'register', 'a:2:{s:11:\"customer_id\";i:1034;s:4:\"name\";s:18:\"Bad Customer Name\";}', '73.220.206.128', '2018-10-29 13:45:54'),

Still another one that "does" show in ACP:
(4447, 1036, 'register', 'a:2:{s:11:\"customer_id\";i:1036;s:4:\"name\";s:12:\"Customer Name\";}', '184.176.140.36', '2018-10-30 18:21:19'),

I have no idea whether this info is relivent or not. Just shooting in the darl trying to figure this out. I have change the customer names for obvious reasons.

New member

Posts

Joined
Mon Dec 01, 2014 9:22 am
Who is online

Users browsing this forum: secure-bay and 22 guests