Post by skimottaret » Sat Jan 05, 2019 2:16 am

Hi all, I have a shop running for years now using 2.0.3.1 and recently when clients trying to process orders using PayPal Payments standard get an error "Things don't appear to be working at the moment. Please try again later."

I changed to SSL certificate a few months ago but I dont believe this is causing the problem as was able to take orders aft that. I haven't changed anything in opencart recently and am at a loss what to do or change. Any help or ideas gladly received

http://www.insideoutskiing.com/sales2/i ... ommon/home

A quick google gives this info from PayPal but I cant work out what to change. https://www.paypal.com/uk/smarthelp/art ... -do-ts2067

New member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 9:21 pm

Post by ADD Creative » Sat Jan 05, 2019 3:59 am

There seems to be a problem with site not being set correctly to use HTTPS. I would fix that first, as it may be the cause of the PayPal problems.

What are HTTP_SERVER and HTTPS_SERVER set to in your config.php and admin/config.php?

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by skimottaret » Mon Jan 07, 2019 2:08 am

Thanks for you suggestion , will look into that. The main site has HTTPS: but the shop is in a sub domain.

New member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 9:21 pm

Post by skimottaret » Mon Jan 07, 2019 2:12 am

config.php file
================
<?php
// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://insideoutskiing.com/sales2/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'http://insideoutskiing.com/sales2/');

// DIR
define('DIR_APPLICATION', '/home/pleva1/public_html/sales2/catalog/');
define('DIR_SYSTEM', '/home/pleva1/public_html/sales2/system/');
define('DIR_LANGUAGE', '/home/pleva1/public_html/sales2/catalog/language/');
define('DIR_TEMPLATE', '/home/pleva1/public_html/sales2/catalog/view/theme/');
define('DIR_CONFIG', '/home/pleva1/public_htmlsales2/system/config/');
define('DIR_IMAGE', '/home/pleva1/public_html/sales2/image/');
define('DIR_CACHE', '/home/pleva1/public_html/sales2/system/cache/');
define('DIR_DOWNLOAD', '/home/pleva1/public_html/sales2/system/download/');
define('DIR_UPLOAD', '/home/pleva1/public_html/sales2/system/upload/');
define('DIR_MODIFICATION', '/home/pleva1/public_html/sales2/system/modification/');
define('DIR_LOGS', '/home/pleva1/public_html/sales2/system/logs/');

New member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 9:21 pm

Post by ADD Creative » Mon Jan 07, 2019 3:25 am

Do you mean a subfolder, not subdomain?

If it's a sub folder. You need to change both HTTP_SERVER and HTTPS_SERVER to use https:// and in your admin/config.php. You will also need to change any link from your main site to your store to use https.

It would also be best to use the same version of your URL. At the moment your seem to be using 4 versions.

Code: Select all

http://example.com/
http://www.example.com/
https://example.com/
https://www.example.com/
It's best to pick the one you want to use and make sure your main site and your store are both configured to use the same one. Then redirect the other 3 to the one you want in your htaccess.

If it is a subdomain then you need to make sure you have a SSL certificate for the subdomain or your main SSL covers it and do the same as above.

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom

Post by muskeboxerice » Mon Jan 07, 2019 5:21 am

I have same problem :/

Newbie

Posts

Joined
Tue Jan 01, 2019 3:54 am


Post by skimottaret » Mon Jan 07, 2019 6:13 am

Thank you very much ADD !!!, I changed the config files and PayPal appears to be working again . Will do some further testing and look at the other points you very kindly pointed out.... It is slightly odd in that I got the SSL certificate months ago and just recently the error came up.

New member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 9:21 pm

Post by skimottaret » Fri Jan 18, 2019 12:18 am

an update: I needed to change ALL links to shop to be https: and also found that products that used the DATE calendar as an option still do not work with PayPal.

New member

Posts

Joined
Wed Aug 24, 2011 9:21 pm

Post by ADD Creative » Fri Jan 18, 2019 3:33 am

Products with date options seem to work when I tested. What problem are you getting, do you see anything in the error log and how have you got the product and date set up?

www.add-creative.co.uk


Active Member

Posts

Joined
Sat Jan 14, 2012 1:02 am
Location - United Kingdom
Who is online

Users browsing this forum: secure-bay and 20 guests