Post by devtester478 » Wed Jun 13, 2018 1:51 pm

I am using Opencart 2.3.0.2 version and trying to make the site work with SSL. I enabled SSL from the Admin > Setting > Server and enabled SSL setting. After that I modified URLs in the config.php file of admin folder:

// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://www.siteurl.com/admin/');
define('HTTP_CATALOG', 'http://www.siteurl.com/');
define('HTTP_IMAGE', 'http://www.siteurl.com/image/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.siteurl.com/admin/');
define('HTTPS_CATALOG', 'https://www.siteurl.com/');
define('URL_CUTSHEET', 'https://www.siteurl.com/image/catalog/cutsheets/'); // custom variable to get cutsheet folder url

Then I modified config.php of the root directory.

// HTTP
define('HTTP_SERVER', 'http://www.siteurl.com/');

// HTTPS
define('HTTPS_SERVER', 'https://www.siteurl.com/');
define('URL_CUTSHEET', 'https://www.siteurl.com/image/catalog/cutsheets/'); // custom variable to get cutsheet folder url

After making these changes when I am trying to login to admin panel I am getting an error that "Site cannot be reached."

Also, when I change
define('HTTP_SERVER', 'http://www.siteurl.com/');
to
define('HTTP_SERVER', 'https://www.siteurl.com/');

The frontend CSS and JS files won't load and not loading the correct layout of the site.

Can you guys help me to get this working?

Thanks in Advance.

New member

Posts

Joined
Thu Mar 22, 2018 2:55 pm

Post by IP_CAM » Thu Jun 14, 2018 2:29 am

Also rewrite HTTP_ to https:// ... :

Code: Select all

define('HTTP_SERVER', 'https://www.siteurl. .....
define('HTTP_CATALOG', 'https://www.siteurl. .....
define('HTTP_IMAGE', 'https://www.siteurl. ..... 
in BOTH config.php files.
Ernie

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Installation, similar to:
http://www.bigmax.ch - http://www.ipcam.li - http://www.jti.li
For Information + URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
I am NOT available for Custom Support in existing OC Installations!
My Github Repositories: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by devtester478 » Thu Jun 14, 2018 12:45 pm

I tried this too but admin panel won't load and on frontend all the js and css files won't load.

New member

Posts

Joined
Thu Mar 22, 2018 2:55 pm

Post by IP_CAM » Fri Jun 15, 2018 2:34 am

Well, then, it's time, to either share the Shop URL, or then, get a Pro!
Ernie

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Installation, similar to:
http://www.bigmax.ch - http://www.ipcam.li - http://www.jti.li
For Information + URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
I am NOT available for Custom Support in existing OC Installations!
My Github Repositories: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by devtester478 » Tue Jun 26, 2018 1:53 pm

Hey,

Thanks for your response. I fixed the issue of SSL. Now I am facing the issue that when the site is loaded using example.com then it is redirecting to the https://www.example.com but when I am loading the site with www.example.com then it is not redirecting to https URL. I tried to add code in .htaccess for the www.example.com, in that case, I am getting an error of too many redirects and the site went down.

Here is my htaccess code:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.example.com/$1 [L,R=301]

This is the when i add then site went down

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.example.com/$1 [L,R=301]

Can anyone help me with this, please.

Thanks

New member

Posts

Joined
Thu Mar 22, 2018 2:55 pm
Who is online

Users browsing this forum: crag364 and 47 guests