Post by ZaraMakes » Tue Jan 09, 2018 7:34 pm

HI
I really need help.
I am trying to edit my store settings but every time I click edit I get this error
This page isn’t working
currently unable to handle this request.
HTTP ERROR 500

It was working fine but now I am getting this error constantly. Please help

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 15, 2013 5:25 pm

Post by thekrotek » Tue Jan 09, 2018 8:26 pm

Error 500 is just a generic browser message, often related to database. Enable displaying errors to see the actual error message, then copy it here.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email support@thekrotek.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by MrPhil » Wed Jan 10, 2018 4:09 am

If anything you try to do gives a 500 error, suspect that the host has upgraded PHP and/or the server, and something you have in .htaccess or php.ini may no longer be valid. This can include settings like Options and register_globals, as well as php_value and php_flag (your old server was very old). Take a look at http://www.catskilltech.com/FreeSW/faqs ... tml#err500 for a list of common problems.

Active Member

Posts

Joined
Wed May 10, 2017 11:52 pm

Post by ZaraMakes » Wed Jan 10, 2018 5:46 pm

Thank you for the replies.
This is the error log. I am not sure what it means? :(
2018-01-10 09:44:38
Error 79.73.246.201 500 GET /admin/index.php?route=setting/setting&token=5WtyrCcYxMwZR79sPp6a5kX7zhW8tEQL HTTP/1.1

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 15, 2013 5:25 pm

Post by straightlight » Wed Jan 10, 2018 6:43 pm

ZaraMakes wrote:
Wed Jan 10, 2018 5:46 pm
Thank you for the replies.
This is the error log. I am not sure what it means? :(
2018-01-10 09:44:38
Error 79.73.246.201 500 GET /admin/index.php?route=setting/setting&token=5WtyrCcYxMwZR79sPp6a5kX7zhW8tEQL HTTP/1.1
That is correct. There is no need to display the errors on your site but simply viewing the error logs. ;)

In this case, the posted information would be incomplete. This issue occurs when you are saving settings from your admin - > systems - > settings page. Do you have any extensions installed?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by ZaraMakes » Wed Jan 10, 2018 10:29 pm

I haven’t installed any new extensions recently. It was working fine about 2 months ago when I last edited details of my store... everything is working fine. Just when I go to settings-click on the edit button next to my store, it brings up the 500 error

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 15, 2013 5:25 pm

Post by straightlight » Thu Jan 11, 2018 7:20 am

More information would be needed. Are you using SSL? Are you using SEO? If so, try without SSL and without SEO noticing if the same issue occurs afterwards.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by ZaraMakes » Fri Jan 12, 2018 2:53 am

I disabled my ssl and tried, but still same issue, error HTTP 500 :(. Enabled SEO but then I cant login to admin panel for some reason...

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 15, 2013 5:25 pm

Post by straightlight » Fri Jan 12, 2018 6:15 am

You haven't installed any new extensions lately but you do have some installed already. I would suggest disabling any VQMod extensions (if installed) and also for the SEO since SEO was not suggested to be enabled but rather disabled based on my prior reply. See if the issue persists afterwards.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by ZaraMakes » Sun Jan 14, 2018 3:56 am

straightlight wrote:
Fri Jan 12, 2018 6:15 am
You haven't installed any new extensions lately but you do have some installed already. I would suggest disabling any VQMod extensions (if installed) and also for the SEO since SEO was not suggested to be enabled but rather disabled based on my prior reply. See if the issue persists afterwards.
Hi I disabled my extensions and tried :( still no luck... Same error again. Any other suggestions. Any help would be much appreciated

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 15, 2013 5:25 pm

Post by straightlight » Sun Jan 14, 2018 4:36 am

Ensure that mod_security is disabled in your php.ini file.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by MrPhil » Mon Jan 15, 2018 1:29 am

You should ask your host if they upgraded anything recently, or did anything that might cause incompatibilities. While awaiting their reply, go through the list I supplied earlier, and especially check for things in all .htaccess and php.ini files that might be obsolete. Also check your site file timestamps (date/time of last change) to see if some hacker (or an incompetent host trying to be helpful) has been messing around with your files, and broke something. If you haven't made any other changes yourself (since the last time it worked), those are the most likely problem areas.

Active Member

Posts

Joined
Wed May 10, 2017 11:52 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests