Post by Tajx » Thu Nov 09, 2017 8:26 am

Hi,
Here is site url http://www.fascosmetic.com
Checkout button not working unable move to next step.
Please guide me.
Thanks

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by straightlight » Thu Nov 09, 2017 11:53 am

If using a custom theme, switch back to the default theme and see if you can reproduce the issue. If you have extensions installed, ensure to check the error logs from the admin-end or the access logs from your FTP or from the host console.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by thekrotek » Thu Nov 09, 2017 4:57 pm

First of all, ask questions properly, nobody understands what does "not working" mean. Your checkout button IS working, but you're being redirected back to Cart page. This is quite different

Second, same behaviour is when you click Update button to change the product quantity. Most likely some of the extensions modified checkout controller or something like that happened. It is absolutely impossible to say, what exactly happened without debugging of the issue right on your site.

Professional OpenCart extensions, support and custom work.
Contact me via email support@thekrotek.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Jul 03, 2016 12:24 am


Post by Tajx » Thu Nov 09, 2017 6:28 pm

I checked the error log from admin area I found this:
2017-11-08 20:25:07 - PHP Notice: Undefined variable: stripe_status in /home1/xxxxxxx/fascosmetic.com/admin/view/template/extension/payment/stripe.tpl on line 93
2017-11-09 0:17:30 - PHP Notice: Undefined variable: stripe_status in /home1/xxxxxxx/fascosmetic.com/admin/view/template/extension/payment/stripe.tpl on line 93

Line 93 is : <?php if ($stripe_status) { ?>
-------------------------------------------------------------------------------
code block
<select name="stripe_status" id="input-status" class="form-control">
<?php if ($stripe_status) { ?>
<option value="1" selected="selected"><?php echo $text_enabled; ?></option>
<option value="0"><?php echo $text_disabled; ?></option>
<?php } else { ?>
<option value="1"><?php echo $text_enabled; ?></option>
<option value="0" selected="selected"><?php echo $text_disabled; ?></option>
<?php } ?>
</select>

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by Tajx » Thu Nov 09, 2017 6:36 pm

Also Debug with fire bug ...... nothing found

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by paulfeakins » Thu Nov 09, 2017 7:03 pm

thekrotek wrote:
Thu Nov 09, 2017 4:57 pm
First of all, ask questions properly, nobody understands what does "not working" mean.
Indeed: https://www.antropy.co.uk/blog/how-to-r ... right-way/

For quick, professional OpenCart support please email info@antropy.co.uk


User avatar
Active Member
Online

Posts

Joined
Mon Aug 22, 2011 11:01 pm
Location - Reigate, Surrey, United Kingdom

Post by Tajx » Thu Nov 09, 2017 8:05 pm

its the 1st step for checkout unable to go to next step.

....
Drag-resize the browser.
"The shopping cart wrap down below the search box."
every thing looking fine
Firefox 56.0.2

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by straightlight » Thu Nov 09, 2017 10:22 pm

This issue is caused by the stripe extension. Disable the extension and see if the checkout button fails to redirect afterwards.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Tajx » Thu Nov 09, 2017 11:15 pm

stripe extension uninstalled. But Problem is still there

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by straightlight » Thu Nov 09, 2017 11:17 pm

Is the same error message provided afterwards? What are the new error messages showing in the error logs after uninstalling the Stripe module?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Tajx » Fri Nov 10, 2017 1:43 am

Thank you for your kind response Straightlight
Now Log is empty

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by straightlight » Fri Nov 10, 2017 1:47 am

After emptying the logs, are you then able to use the checkout button since the Stripe module was uninstalled?

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Tajx » Fri Nov 10, 2017 2:32 am

Problem is still there sir

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by straightlight » Fri Nov 10, 2017 2:37 am

Press F12 on your browser. This will open the developers tool window. On the console tab, see if you notice appearing lines when clicking the checkout page. Also check your access logs on your server, not only the error logs for new added lines for the checkout page.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Tajx » Fri Nov 10, 2017 5:23 am

Can I Re-install?

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by straightlight » Fri Nov 10, 2017 5:43 am

Install a fresh copy on a virtual or on a test environment server see if you can reproduce the same issue with a new database.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Tajx » Fri Nov 10, 2017 6:54 pm

Hi,
I noticed a strange thing, When I clicked at the "Checkout" in the cart. At next page There is no option for Register Login or Guest Checkout
I think its the real problem.
In the admin area Guest check out is enable.
Which file(s) are missing Please guide me
Thanks

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm

Post by straightlight » Fri Nov 10, 2017 10:33 pm

If no extensions or bug-fix solution has been posted already for this old version, I would suggest to upgrade to the latest release which already includes several bug fixes.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming.

Regards,
Straightlight


Guru Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON

Post by Tajx » Tue Nov 14, 2017 4:34 pm

I fixed it.
In the config.php I changed https://maysite.com to www.mysite.com
Thank to all

New member

Posts

Joined
Wed Aug 15, 2012 4:18 pm
Who is online

Users browsing this forum: mausz85 and 54 guests