Post by slingeraap » Wed Aug 19, 2015 3:32 pm

The OpenCart 2.0.3.1 frontend hangs after a client tried to upload a directory full of images in the image manager.

I didn't know it was possible at all, to move a directory from a file window into the image manager. But it was a large directory, full of large images, and now the frontend hangs. In the backend I can come in, but it goes very very slow, but I see nothing strange there. Is there a way to stop this? I guess the account is still trying to do something. I removed the uploaded directory (there was nothing in it) from within my DirectAdmin panel, but it still is busy or hangs. The client is using Journal 2 theme, no VQmod installed.

Any help to reset?

New member

Posts

Joined
Sun Dec 05, 2010 7:02 pm

Post by imdevlper18 » Wed Aug 19, 2015 5:39 pm

You will need to wait until this process gets completed. The process was begun so it started uploading the files.
And once it stops it will run normally.

If large folder. you can transfer via filezilla

Opencart Extensions | Professional opencart support | Support Ticket | support@cartbinder.com


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun May 11, 2014 2:04 pm


Post by slingeraap » Wed Aug 19, 2015 8:00 pm

Yeah, but after 2 days no visible site (because so busy), I removed the directory with my control panel file manager. I even suspended the entire account via DirectAdmin, and put it back on, but still no website.

The database seemed to be the problem. I reinstalled a backup of the database from 2 days ago and the site is running again.

On my PC, I cannot drag-and-drop in Chrome. On a Mac, this seems to be possible. Can we disable image dragging (or at least directory dragging) into the image manager?

// update:

The database hangs even with some single images. The filenames seems to be okay. I must isloate the problem. Maybe it is the Mac filesystem or something which is adding some stuff to the image manager, I don't know yet...

New member

Posts

Joined
Sun Dec 05, 2010 7:02 pm

Post by slingeraap » Wed Aug 26, 2015 8:31 pm

It happened also with just the creating of a normal category.

But I have isolated the problem. It only happens with the Macbook Air. Firefox, Safari or Chrome, it doesn't matter. The system hangs when you insert something, a category or an image. With the PC laptop, all is fine. It looks like the input fields where you have to type someting, are not compatible with the Mac and causes the system to crash / keeping busy. Strange nobody has experienced that.

New member

Posts

Joined
Sun Dec 05, 2010 7:02 pm

Post by straightlight » Wed Aug 26, 2015 9:07 pm

Hi slingeraap,

I found an Apple topic regarding this issue, perhaps this may help you fix the problem:

https://discussions.apple.com/thread/5543603?tstart=0

This is not an issue with OC itself.

The most generated errors being found on Opencart forum originates from contributed programming. The increased post counters are caused by redundancies of the same solutions that were already provided prior.

F. Rules:

- viewtopic.php?f=176&t=200480
- viewtopic.php?f=176&t=200804


Regards,
Straightlight


Legendary Member

Posts

Joined
Mon Nov 14, 2011 11:38 pm
Location - Canada, ON
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 53 guests