Post by rdracing » Fri Jan 23, 2015 7:19 am

I couldn't find anything to help rectify this problem, but managed to correct myself so I thought I'd share it in hope that it may help someone else.
OpenCart V.2.0.1.1
My client is setting up a store that has several child categories for products and ran into a road block while trying to add products to the 3rd and 4th level child categories.
From the admin panel under products, he would go to the "Links" tab, click in the "categories" field and type a few letters of the child category for that product. The auto-fill feature is limited by default to (5) items. No mater how he would type the child category name (even the full name) not enough would show to find the one he needed.

* THE FIX*
Browse to the Admin directory: GoTo: admin->controller->catalog and open category.php in your html editor. Scroll down to about line 590 (mine was actually 589) and look for the $filter_data = array(
The last line in that array limits the number of 'catalog/category' (the default is 5). Increase that number to display a larger list of child categories and it's fixed. I changed it to 20 for now, but I have a feeling I may need to go higher than that.

I hope this can help someone else out that's struggling with the same issue.

-Ron

Newbie

Posts

Joined
Fri Jan 23, 2015 7:00 am

Post by Goffer » Sat Jan 24, 2015 5:39 pm

Thanks, a nice little workaround.
Pretty stupid problem though :D

Newbie

Posts

Joined
Sun Jun 19, 2011 3:28 pm

Post by westernfirebrand » Wed Apr 01, 2015 12:21 am

Thanks for the answer. As a newbie I have had fun trying to find out how to view more than 5 categories in the drop down box, but this fixed it. Now I can stop banging my head against the wall. :crazy:

User avatar

Posts

Joined
Wed Mar 25, 2015 11:05 pm
Location - Surrey, UK

Post by gilaraujo » Thu Apr 02, 2015 10:44 am

RdRacing, i think this is relevant and i browsed arround on the forum and 3-4 ppl had the same issue.

Maybe you can come in and comment with more experience on the issue here:
https://github.com/opencart/opencart/pull/2846

Regards

New member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 10:32 pm

Post by midlifedesign » Mon Apr 13, 2015 5:23 pm

Brilliant - absolutely brilliant. I have lost two days alloted to my web site because of this issue. Why the hell its been limited to 5 I have no idea. Surely this should be changed in the download.

Thank you for your cure!!!!

have a virtual beer on me!!

New member

Posts

Joined
Thu Apr 18, 2013 3:47 am

Post by Slayss » Tue Apr 28, 2015 6:53 pm

Super, Thank you very much!

New member

Posts

Joined
Mon Feb 16, 2015 1:25 am

Post by MoreCoffeePlease » Fri May 22, 2015 1:59 pm

Perfect and thanks for sharing! This one was making me crazy as well.


Posts

Joined
Fri May 22, 2015 1:49 pm

Post by TomHughes » Wed Sep 16, 2015 12:49 am

I applied the change described above, but I set the limit to 0 (zero). By doing this, SQL returns all the rows in the query result and you won't have to make any more changes to increase the limit in the future.

Newbie

Posts

Joined
Tue Sep 15, 2015 11:41 pm

Post by wilson2015 » Wed Dec 09, 2015 10:20 pm

extremely helpful, I wasted hours on this. Changed to "0" as well. thank you!

Newbie

Posts

Joined
Tue Dec 01, 2015 12:12 am

Post by Mikeydude » Sat Apr 02, 2016 2:17 am

Also had this issue...this fixed it...can't believe it is set up as 5 by default...most first time users would be really struggling with this

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 24, 2015 7:25 pm

Post by Tekland » Tue Aug 30, 2016 1:13 pm

Thank you for this fix. It also works on 2.3.0.2 but was on line 621. By the way leaving it blank also seemed to work but put in 40 just in case it left something hanging elsewhere.

Newbie

Posts

Joined
Tue Aug 30, 2016 1:09 pm

Post by cyclops12 » Tue Aug 30, 2016 9:30 pm

There is also a nice little extension to sort this Here

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by accessbit » Mon Jan 08, 2018 7:58 am

But this does not work either on the Version 3.0.x
Probably developers blocked it again.
I have tried by adding from 10 to 90
Nothing work.
I guess it is a stupid piece of crap. I may have to change the app to something else.
What is the point of putting this kind of bogus stuff out there to waste people time!

Newbie

Posts

Joined
Sun Jan 07, 2018 8:18 am

Post by bellacard » Sun Oct 07, 2018 8:42 pm

Thanks for the fix. It works on Version 3 as well. The line of code to change in v3.0.20 is #596. Change it:

admin/controller/catalogue/category.php then find line #596 (or thereabouts - in mine it that line)

'limit' => 0

as per previous comments.

Newbie

Posts

Joined
Sun Oct 07, 2018 8:34 pm

Post by IP_CAM » Mon Oct 08, 2018 1:41 am

One of those Extensions could solve your problem for good:
Admin List Limit
https://www.opencart.com/index.php?rout ... n_id=21393
---
Dissable Autocomplete
https://www.opencart.com/index.php?rout ... n_id=20490
---

For Sale: Top URL's, including an OpenCart V-Pro Shop!
A wide range of matching Designs can be seen here: http://www.opencart.li
For Information on URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
Hundreds of Mods in 380+ Repositories for OC v.1.5.x - v.2.3.x
to be found on my Github Site: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Legendary Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by flashgraham » Thu Nov 15, 2018 7:36 pm

Hiya,
Thanks for this answer, it worked for me in the options limit, previousley set to 5, now set to 8
Thanks again

User avatar
Newbie

Posts

Joined
Mon Mar 21, 2011 9:14 pm
Location - West Yorkshire
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests