Post by hawkij » Thu May 18, 2017 12:01 am

Hello, I wonder if someone can shed some light on the following error I am getting when trying to access the admin side of the site:

Notice: Use of undefined constant HTTP_SERVER - assumed 'HTTP_SERVER' in /home/sites/ on line 9

after asking my hosting company about this they state the error is the following: AH01215: PHP Notice: Use of undefined constant HTTPS_SERVER - assumed 'HTTPS_SERVER' in /home/sites/ on line 75: /home/sites/

It relates to the following:

// Settings
$query = $db->query("SELECT * FROM " . DB_PREFIX . "setting WHERE store_id = '0' OR store_id = '" . (int)$config->get('config_store_id') . "' ORDER BY store_id ASC");

foreach ($query->rows as $setting) {
if (!$setting['serialized']) {
$config->set($setting['key'], $setting['value']);
} else {
$config->set($setting['key'], unserialize($setting['value']));

if (!$store_query->num_rows) {
$config->set('config_url', HTTP_SERVER); < RELATES TO THIS.
$config->set('config_ssl', HTTPS_SERVER);

Any help would be greatly appreciated.

OP version



Wed May 17, 2017 11:57 pm

Post by uksitebuilder » Fri May 19, 2017 3:48 pm

check your admin/config.php has a define for HTTP_SERVER and the url ends with a trailing slash '/'


For Friendly Professional Support - Click Here

User avatar
Guru Member


Thu Jun 09, 2011 11:37 pm
Location - United Kindgom

Post by kuebantall » Wed Jun 14, 2017 5:10 pm

Have you ever installed extension module with vqmod?

If so, try disabling the extension module you have installed.

Im newbie on OpenCart
Jasa Pembuatan Website,Jasa Pembuatan Website Wordpress,Jasa Desain Grafis Profesional,Jasa Pembuatan Toko Online,Jasa SEO Berkualitas

User avatar


Mon Sep 19, 2016 4:31 pm
Location - Desk Table
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests