Post by JackieBlue1970 » Fri Apr 27, 2018 1:07 am

I attempted to enable the SSL for my new sites cart. It was not working correctly so I went back to disable it. Now, I cannot login to Admin panel. I login and it returns a 404 error. The actual site (it is not a "live" site) is not working either. I have tried several modifications to the config.php and admin/config.php - with www and without. With https and without. None of this have resolved the issue. I have checked the session variables and cannot find any issue. I have seen other solutions to similar problems and tried the recommended solutions there. I also checked the database to make sure no SSL was in the store table (it is not). Does any one have any other suggestions? I do not want to have to do a clean install. Thank you.


Posts

Joined
Tue Dec 27, 2016 4:51 am

Post by IP_CAM » Fri Apr 27, 2018 9:29 am

Well, it's unclear, if you work on a local Server, if it's not public. But then,
you could not use SSL in the first place. And, as you claim, you've tried several
modifications, but without showing a single Line of content, any Staeement could
therefore be of 'Esoteric Nature' only.
Disable the .htaccess file, might therefore be the only useful reply. And if you
don't know, what disable means, just remove it temporarely from the Server.
Good Luck
Ernie

For Sale: Top URL's, including OpenCart V-Pro installed, like seen here:
http://www.bigmax.ch - http://www.ipcam.li - http://www.opencart.li
For Information + URL's offered, please contact me at: jti@jacob.ch
I am NOT available for Custom Support in existing OC Installations!
My Github Repositories: https://github.com/IP-CAM
Image


User avatar
Guru Member

Posts

Joined
Tue Mar 04, 2014 1:37 am
Location - Switzerland

Post by JackieBlue1970 » Fri Apr 27, 2018 10:38 pm

Thank you. Public server. Disabling .htaccess is one of the things I tried - no dice.


Posts

Joined
Tue Dec 27, 2016 4:51 am

Post by EvolveWebHosting » Sun Apr 29, 2018 10:09 pm

JackieBlue1970 wrote:
Fri Apr 27, 2018 10:38 pm
Thank you. Public server. Disabling .htaccess is one of the things I tried - no dice.
There will only be 3 areas that would be effecting this:

1) Your config.php files and whether or not you have added the 's' in the HTTPS section of both public_html/config.php and public_html/admin/config.php

2) Your .htaccess file and the rules within. Could you either post it here or PM the contents of that file? Every server is a little bit different.

3) Under System > Settings > Server - Enable the radio button to use SSL.

Image
https://www.evolvewebhost.com
Free 30 day Shared Web Hosting Trial
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now - Experience a higher level of support and reliability
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by JackieBlue1970 » Mon Apr 30, 2018 4:17 am

Thank you for your reply. This was my conclusion also. However, as I noted in my original note and subsequent reply, I tried the config.php files updates, various ways, no dice. I totally disabled the .htacess (as noted). I cannot check the SSL radio button because I cannot get in to the admin in the first place. However, I did check the database where this is stored (I believe) and there are no entries, so it should work.


Posts

Joined
Tue Dec 27, 2016 4:51 am

Post by JackieBlue1970 » Mon Apr 30, 2018 4:26 am

## File Security
<FilesMatch "\.(htaccess)$">
Order Allow,Deny
Deny from all
</FilesMatch>

#### Apache directory listing rules ####
DirectoryIndex default.asp index.php
IndexIgnore *

#### Rewrite rules for SEO functionality ####
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On


######## START v4 SEO URL BACKWARD COMPATIBILITY ########
RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule cat_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?(.*)$ index.php?_a=category&cat_id=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule prod_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?$ index.php?_a=product&product_id=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule info_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?$ index.php?_a=document&doc_id=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule tell_([0-9]+)(\.[a-z]{3,4})?$ index.php?_a=product&product_id=$1&%1 [NC]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule _saleItems(\.[a-z]+)?(\?.*)?$ index.php?_a=saleitems&%1 [NC,L]
######## END v4 SEO URL BACKWARD COMPATIBILITY ########

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico
RewriteRule ^(.*)\.html?$ index.php?seo_path=$1 [L,QSA]
</IfModule>

## Default store 404 page
ErrorDocument 403 /403.shtml
ErrorDocument 404 /404.shtml
ErrorDocument 500 /500.shtml

MultiviewsMatch Handlers Filters

##### END CubeCart .htaccess #####


Posts

Joined
Tue Dec 27, 2016 4:51 am

Post by EvolveWebHosting » Mon Apr 30, 2018 9:42 pm

##### END CubeCart .htaccess #####
Hello,

First try starting over with the actual Opencart .htaccess file. Second, what do your config files look like? Something is likely wrong in your config files as well.

Image
https://www.evolvewebhost.com
Free 30 day Shared Web Hosting Trial
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now - Experience a higher level of support and reliability
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by JackieBlue1970 » Mon Apr 30, 2018 11:29 pm

Thanks for your reply. HEre is the .htacess file in open cart. Regarding the config files, I didn't change anything but trying www prefix and adding / removing the "s" in the http://.



# 1.To use URL Alias you need to be running apache with mod_rewrite enabled.

# 2. In your opencart directory rename htaccess.txt to .htaccess.

# For any support issues please visit: http://www.opencart.com

Options +FollowSymlinks

# Prevent Directoy listing
Options -Indexes

# Prevent Direct Access to files
<FilesMatch "(?i)((\.tpl|\.ini|\.log|(?<!robots)\.txt))">
Require all denied
## For apache 2.2 and older, replace "Require all denied" with these two lines :
# Order deny,allow
# Deny from all
</FilesMatch>

# SEO URL Settings
RewriteEngine On
# If your opencart installation does not run on the main web folder make sure you folder it does run in ie. / becomes /shop/

RewriteBase /
RewriteRule ^sitemap.xml$ index.php?route=extension/feed/google_sitemap [L]
RewriteRule ^googlebase.xml$ index.php?route=extension/feed/google_base [L]
RewriteRule ^system/download/(.*) index.php?route=error/not_found [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(ico|gif|jpg|jpeg|png|js|css)
RewriteRule ^([^?]*) index.php?_route_=$1 [L,QSA]

### Additional Settings that may need to be enabled for some servers
### Uncomment the commands by removing the # sign in front of it.
### If you get an "Internal Server Error 500" after enabling any of the following settings, restore the # as this means your host doesn't allow that.

# 1. If your cart only allows you to add one item at a time, it is possible register_globals is on. This may work to disable it:
# php_flag register_globals off

# 2. If your cart has magic quotes enabled, This may work to disable it:
# php_flag magic_quotes_gpc Off

# 3. Set max upload file size. Most hosts will limit this and not allow it to be overridden but you can try
# php_value upload_max_filesize 999M

# 4. set max post size. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value post_max_size 999M

# 5. set max time script can take. uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value max_execution_time 200

# 6. set max time for input to be recieved. Uncomment this line if you have a lot of product options or are getting errors where forms are not saving all fields
# php_value max_input_time 200

# 7. disable open_basedir limitations
# php_admin_value open_basedir none


Posts

Joined
Tue Dec 27, 2016 4:51 am

Post by EvolveWebHosting » Tue May 01, 2018 3:27 am

Which .htaccess file are you currently using? You confused me when you showed a Cube Cart .htaccess file which will never work for Opencart.

Have you reached out to your hosting company to look over your .htaccess file?

Image
https://www.evolvewebhost.com
Free 30 day Shared Web Hosting Trial
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now - Experience a higher level of support and reliability
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by JackieBlue1970 » Tue May 01, 2018 8:36 am

Yes. My current cart is Cube Cart and the first .htaccess is in my root directory. The Open Cart installation is a sub directory as I have it in development. The second .htaccess file is in the Open Cart subdirectory.


Posts

Joined
Tue Dec 27, 2016 4:51 am

Post by EvolveWebHosting » Tue May 01, 2018 10:56 pm

I would need FTP access to figure it out for you. There are too many unknown variables to know for sure. If you want, you could email FTP connection details to sales@evolvewebhost.com and I could take a look at it for you.

Image
https://www.evolvewebhost.com
Free 30 day Shared Web Hosting Trial
$10.49 .com Registration and $9.99 .com Transfers in now - Experience a higher level of support and reliability
Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Fri Mar 27, 2015 11:13 pm
Location - Denver, Colorado, USA

Post by JackieBlue1970 » Wed May 02, 2018 6:12 am

Thanks for the offer. I am actually paying for support through OpenCart to get it resolved. I decided my time was too valuable as I am spending time on this at night while running the business during the day.


Posts

Joined
Tue Dec 27, 2016 4:51 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests