Post by edster353 » Wed Nov 19, 2014 5:49 am

When going into sales and editing a sale I get "Warning: You do not have permission to access the API!". This is when I click continue on the customer details page of an order.

Any ideas on what is going on?

I am running Opencart 2 with default theme.

Under user groups I have made the admin able to view and modify all the options. I am also using the admin account when trying to edit the order.

Thanks in advance if anyone knows how to fix it :)

Newbie

Posts

Joined
Thu Nov 13, 2014 12:56 am

Post by OpenCart Addons » Thu Nov 20, 2014 1:49 am

Make sure you have applied all Access and Modify permissions to your user group.

To do this, go to:

Admin CP > System > Users > User Groups > Administrator [edit] > Select all Access and Permissions and click save.


Regards,
Joel.

Image
Canada's Leading Expert In OpenCart Development & Certified OpenCart Development Partner Image


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Thu Nov 24, 2011 10:51 am
Location - Canada

Post by edster353 » Tue Nov 25, 2014 8:15 am

Hi and thanks for the reply. The admin already has access to all options in both tabs. Any other suggestions?

Regards,
Ed.

Newbie

Posts

Joined
Thu Nov 13, 2014 12:56 am

Post by pm-netti » Tue Nov 25, 2014 7:52 pm

edster353 wrote:Hi and thanks for the reply. The admin already has access to all options in both tabs. Any other suggestions?

Regards,
Ed.
And Add API User in page Systems > Users > API

Image
- - - OpenCart Upgrade Service - - -


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sat Apr 07, 2012 11:22 pm
Location - Kittilä-Finland

Post by jfer3 » Tue Apr 14, 2015 7:50 pm

hi All,
all permissions are enabled to the user Administrator.

API is added.

No modifications done to the backend.

I am running a multi store, when i click to access the order of the secondary store. Not the default I get the error message:

Warning: You do not have permission to access the API!

Is there any place i need to go to assign the user group to the secondary store ? i cant find it yet.

Any help would be greatly appreciated.

Web designer at http://www.3rddesign.com. Specializing in Joomla and creative marketing.


New member

Posts

Joined
Tue Mar 05, 2013 2:59 pm

Post by dbrooksuk » Wed May 27, 2015 11:49 pm

I have exactly the same problem with a single store setup - I'm currently investigating

New member

Posts

Joined
Mon Jun 13, 2011 5:31 pm

Post by mattalt » Thu Jun 25, 2015 7:42 am

Hi all! I´m having the same problem. Has anyone solved it?

New member

Posts

Joined
Thu May 31, 2012 7:12 am

Post by deepvision » Thu Jun 25, 2015 11:08 am

Also make sure to choose a valid API user under
Sysytem -> Settings -> Option -> API User

ImageImageImage


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue May 19, 2015 1:03 am

Post by richardstock1 » Mon Jul 06, 2015 4:30 pm

I am having this issue, did anyone solve it?

Newbie

Posts

Joined
Mon Jul 06, 2015 5:33 am

Post by olegbc » Thu Sep 17, 2015 6:43 pm

system->users->API->[edit]->add your IP adress

worked for me

Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 17, 2015 6:38 pm

Post by nkolet » Thu Oct 08, 2015 1:45 am

I have installed version 2.1.0.1 and have the same issue. I have

Checked the API in options of the store
verified API is enabled
verified admin has all permissions
added my IP address

I am still unable to change the status of an order from pending to shipped. I get the error:

Warning: You do not have permission to access the API!

Anyone have any suggestions? I have looked all over the web.

Newbie

Posts

Joined
Thu Oct 08, 2015 1:42 am

Post by nkolet » Thu Oct 08, 2015 11:58 pm

I have narrowed this down. It seems to only happen when the order is placed from the same IP as the admin that is changing the status. Also happens when an invoice is not created. I have installed an extension to auto create the invoices and now the client doesn't have these issues as long as they don't enter an order themselves through the store front.


Hopefully this will help someone else with this issue.

Newbie

Posts

Joined
Thu Oct 08, 2015 1:42 am

Post by mRC » Fri Oct 09, 2015 3:44 am

I have a similar issue but I get a pop up saying access denied on any order I view.

but I have a test site and that's working fine. I have done all of the above but same

mRC
Active Member

Posts

Joined
Wed Nov 12, 2014 12:43 am

Post by webbouk » Tue Oct 27, 2015 4:01 am

I have the same issue as mRC

Version 2.1.0.1

When going to Sales>Orders>view any order

I get a pop up saying:

Message from Webpage
Error: Access denied
Access denied
undefined

I've been through all the settings and cannot find a way to gain access to edit an order or add order History

Any help would be appreciated

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 27, 2015 3:56 am

Post by ls3060 » Mon Nov 09, 2015 8:26 pm

Has a solution been found for this as I can't modify the status of orders placed.

Newbie

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2015 8:24 pm

Post by webtiger » Sun Nov 15, 2015 2:44 am

Its very simple first go into System > User > API
1 Give Name To Your API Example : " Main IP "
2 Click on Generate API
3 Make it Enable

Click on API Addressees
Click on ADD IP
Copy paste your IP

Click on Save

Then Go to System > Setting > Edit Your main Store > Click on Option
See here : API User
Select Your API USER Which was created in last Stage
For Example Select " main IP "

Regards ;D

Newbie

Posts

Joined
Sun Nov 15, 2015 2:33 am

Post by ls3060 » Sun Nov 15, 2015 6:22 pm

I don't have a tab for the api ip address. Is there a setting somewhere that disables it. Ty

Newbie

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2015 8:24 pm

Post by playstation4world » Mon Nov 16, 2015 8:29 am

you ip has prob chnaged there is a little red button says add ip

try that


Posts

Joined
Thu Oct 02, 2014 12:23 am

Post by popencart » Tue Nov 17, 2015 12:11 am

I upgraded to 2.1.0.1 from 2.0.3.1 yesterday.

I am getting the same message reported earlier in this forum by many users...

Also the solution mentioned have also been chaecked and is found to be ok ...... but in I have a classic case to report...

In my case API user is not getting added.... I tried n no of times.... the aded user is getting lost ..... where i dont know.... you the oopencart ppl should know....

i want solution urgently.... unable to process the orders....

otherwise i will have to revert back to old version.... i have a backup.... but not sure whether the oders placed after shifting to 2.1.0.1 will be available or will be lost....????

I am in big trouble because of this faulty upgrade....

I have seen the support from opencart is also not coming quickly....

else will have to move to prestashop... or something like that where support is available quickly...

Newbie

Posts

Joined
Mon Nov 16, 2015 11:59 pm

Post by zlobec » Tue Nov 17, 2015 11:55 pm

Same problem for me as for popencart.

What I have found that API ID and IP are not passed in the javascript for ajax adding. I would add manually the API ID but what is it?

REgard

Newbie

Posts

Joined
Tue Nov 17, 2015 11:52 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests