Post by TAKCS » Tue Dec 16, 2014 6:17 am

Good day all.

I am having an issue building out products with various options. I am running (2.0.1.0) with the default template plus some CSS mods of my own (color, fonts, and other minor stuff). All is going well except, I can not get more than 5 options to show from my list of more than eight (many, many more to be added), when I go to add them to the products in admin. See screen shot. (edit: still an issue)

Image

I can also not get more than 7 to show up in admin>catalog>options after adding them (edit: they are showing now). Any ideas on this one? I can copy and paste or type the name of the option parrent, however, I would like all of them to show on the availability list.

Namaste,

Allen

New member

Posts

Joined
Mon Dec 01, 2014 9:22 am

Post by shahid21290 » Tue Dec 16, 2014 1:23 pm

hi,
YOU HAVE CHANGE LIMIT FROM FILE BELOW:
admin->controller/catalog/option.php
LINE NO 474
SET
'limit' => 5 to replace
'limit' => 10
or you wish. :) :)

For quick, professional OpenCart support please email scf8127@gmail.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri May 03, 2013 8:32 pm

Post by TAKCS » Tue Dec 16, 2014 11:58 pm

Thank you!

That did the trick. Have a blessed and prosperous day!

Allen

New member

Posts

Joined
Mon Dec 01, 2014 9:22 am

Post by dns2 » Wed Jun 17, 2015 3:19 am

I had this same issue with 2.0.2.0 and couldn't figure it out so I upgraded to 2.0.3.1 and it continued doing it. Finally figured out it wasn't a specific option type but that it was only allowing 5 options in the popup. This fix worked for me also. Thanks!

Newbie

Posts

Joined
Tue Jun 16, 2015 12:02 pm

Post by ArtGallery » Mon Apr 30, 2018 7:28 pm

I was not able to find that line in version 3.0.2.0 of OpenCart. Where can this be modified for that version?

New member

Posts

Joined
Sat Apr 21, 2018 7:54 am

Post by cyclops12 » Mon Apr 30, 2018 10:19 pm

ArtGallery wrote:
Mon Apr 30, 2018 7:28 pm
I was not able to find that line in version 3.0.2.0 of OpenCart. Where can this be modified for that version?
admin/controller/catalog/option.php line 435

Active Member

Posts

Joined
Sun Sep 27, 2015 1:10 am

Post by ArtGallery » Wed May 02, 2018 4:29 am

Thanks cyclops12. The editor I was using was not finding that with the search function. I will try a different editor.

Edit: I tried using atom. Easily found the spot but it was on line 869 - was that because of multiple blank lines being added by atom or something else?

New member

Posts

Joined
Sat Apr 21, 2018 7:54 am

Post by ArtGallery » Thu Mar 14, 2019 12:22 am

For anyone stumbling on this when searching for this problem, in this new installation of OpenCart I found the line to edit was 435 when viewed in Atom. OC version 3.0.3.1. Unfortunately the fix didn't work on this installation.

I changed it to a larger number, but now only 1 parent category choice shows up in the Parent box. Not sure why that happened. Even after uploading the original version of the php file, it still only shows 1 category, the original one, or none if creating a new category. I guess for now I will have to use the import/export tool to modify categories.

It is interesting that almost a year later this bug I ran into is still in place. In fact the problem goes all the way back to 2014. I am doing another non paid volunteer installation of OpenCart and ran into the same problem I did in 2018 and TAKCS did well over 4 years ago. I guess it isn't deemed important enough to fix permanently. Maybe most people add and edit categories using some other methods.

At least the fix is pretty simple (If I can get it to work this time like I did last time) once you find out how to fix it and the ease of using OpenCart in the backend over some other platforms is worth the effort.

New member

Posts

Joined
Sat Apr 21, 2018 7:54 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests