Post by jovilios » Wed Nov 18, 2015 4:13 am

Здравейте колеги, имам намерение да update сайта си в момента е с 1.5.4 искам да го направя или 2.1.0.1 или някоя друга по нова версия от моята. Въпроса ми е има ли смисъл да update понеже новия админ интерфейс ми се вижда доста по френдли и също така как трябва да направя този update без да си прецакам сегашната визия на сайта както и продукти който са вкарани в него. Благодаря предварително.

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 18, 2015 3:09 am

Post by lz1nud » Sat Nov 21, 2015 6:15 pm

Ако имаш добавени плъгини, те не са съвместими в новата версия, трябва и тях да ъпдейтваш. Освен това не е толкова просто. SQL таблиците имат доста различия. Във форума имаше тема за това как може да се ъпгрейдне но май не на всички им се получава. Официален начин за ъпгрейд засега няма. Можеш да пробваш до 1.6.5.4, за там е доста по-лесно.

П.С. Аз в момента съм си инсталирал новата версия и си въвеждам продуктите отново. Ще ми отнеме 2-3 месеца, но иначе не виждам друг начин.

Sky-Mag Bulgaria


Active Member

Posts

Joined
Thu Feb 13, 2014 5:35 am
Location - Bulgaria

Post by hellsmash » Sun Nov 22, 2015 12:23 am

Ако сайта ти функционира добре, реализира продажби и не е с остаряла визия, според мен нямаш нужда от обновяване. Всяко обновяване на електронни магазини на Opencart и други Open Source платформи означава цялостно изграждане на магазина, като единственото нещо което ти се спестява е каталожната и клиентската база данни.

From and To Opencart Data Migration services | XML/CSV/XLS/TXT to Opencart data entry service | Opencart Update | Viste Bulgaria


New member

Posts

Joined
Wed Jan 20, 2010 10:24 pm


Post by xseon » Thu Dec 03, 2015 3:57 pm

Има безплатно разширение за автоматично обновяване - OpenCart Migration & Upgrade Tool.

Разбира се, преди да го пробвате, прехвърлете си магазина и базата някъде и тествайте там. В най-добрия случай ще имате запазени продукти, варианти, категории, страници, производители и т.н. - всички данни. Няма да имате нищо от старите модули или дизайн, но ще можете да си инсталирате такива наново.

Ние правим доста обновявания (срещу заплащане) и за част от работата ползваме точно този инструмент.

Deeper and Better Category Module
Mass Product Price Change
Unlimited hosting with free domain and all extras


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Dec 01, 2011 3:04 pm
Location - Bulgaria

Post by jovilios » Fri Dec 04, 2015 4:22 pm

А каква е цената за цялостна миграция, че ако не се справя да знам горе доло какво ще ми струва. Под цялостна имам в предвит продукти, категории, визия абсолютно всичко което съм имал до сега ?

Newbie

Posts

Joined
Wed Nov 18, 2015 3:09 am

Post by xseon » Fri Dec 04, 2015 4:29 pm

Мога да кажа за моята цена - за цените на други колеги ще трябва да се говори с тях. За да я калкулирам, обаче ще е нужно да се запозная с темата и всичко налично в магазина като функционалности в момента. Все пак, макар и от опит, но съвсем ориентировъчно, мога да кажа, че може да се очаква цената да е в диапазона 300-500 лв.

Deeper and Better Category Module
Mass Product Price Change
Unlimited hosting with free domain and all extras


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Dec 01, 2011 3:04 pm
Location - Bulgaria
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests