Community Forums

Sayfa URL'lerini seo-friendly yapmak

Resmi Türkçe destek forumu

Sayfa URL'lerini seo-friendly yapmak

Postby nalturk565 » Wed Jun 27, 2012 3:33 pm

Herkese merhaba

Opencart ürünler ve kategoriler için seo- friendly link sağlıyor bunda sorun yok.
Fakat account,checkout,cart gibi sayfa linklerini kolay bir şekilde değiştirme imkanı yok gördüğüm kadarıyla.
Türkçe ve ingilizce forumlarda araştırdım. Bir çok öneri var oralarda. Hemen hepsini denedim ancak malesef henüz başaramadım. Bu işi sadece .htaccess dosyasından halletme şansıda yok sanırım. Biraz kodu modifiye etmek lazım.
Bu konuda yardımcı olabilirnisiniz? Yada başka bir yerde bu sorunun çözümü varsa beni yönlendirebilirmisiniz?

Teşekkürler
nalturk565

Re: Sayfa URL'lerini seo-friendly yapmak

Postby tukrok » Wed Jun 27, 2012 10:09 pm

http://www.opencart.com/index.php?route ... on_id=6112

Eklenti bu, ancak Türkçe değil, isterseniz MYSQL'e girilecek kodları aşağıdakiyle değiştirebilirsiniz. Ben Türkçeleştirmiştim.

Code: Select all
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('common/home', '');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/wishlist', 'istek');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/account', 'hesabim');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('checkout/cart', 'sepetim');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('checkout/checkout', 'odeme');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/login', 'giris');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/logout', 'cikis');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/order', 'siparis-gecmisi');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/newsletter', 'haber');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('product/special', 'kampanyalar');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/account', 'affiliates');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('checkout/voucher', 'hediye-kuponu');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('product/manufacturer', 'markalar');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('information/contact', 'iletisim');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/return/insert', 'geri-donus');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('information/sitemap', 'site-haritasi');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/forgotten', 'sifremi-unuttum');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/download', 'indir');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/return', 'iade');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/transaction', 'islemler');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/register', 'hesap-olustur');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('product/compare', 'karsilastirmali-urunler');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('product/search', 'arama');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/edit', 'hesap-duzenle');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/password', 'sifre-degistir');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/address', 'adres');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('account/reward', 'hediye-puani');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/edit', 'ortaklik-hesabi-duzenleme');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/password', 'ortaklik-hesabi-sifre');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/payment', 'ortaklik-hesabi-odeme');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/tracking', 'ortaklik-hesabi-takip');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/transaction', 'ortaklik-hesabi-islemler');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/logout', 'ortaklik-hesabi-cikis');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/forgotten', 'ortaklik-hesabi-sifremi-unuttum');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/register', 'ortaklik-hesabi-kayit');
INSERT INTO url_alias (query, keyword) VALUES ('affiliate/login', 'ortaklik-hesabi-giris');
tukrok

Postby nalturk565 » Thu Jun 28, 2012 5:11 am

Demek nasip burayaymış:)
Bu modülü 3-4 kez denedim olmadı. En son 1.5.3.1 uyumsuzluğu var heralde deyip bırakmıştım.
Meğer tüm sorun aslında başka bir vqmod eklentisi ile çakışmasıymış. Onu kaldırınca çok güzel çalıştı.
Çeviriler içinde çok teşekkürler.
nalturk565

Postby tukrok » Fri Jun 29, 2012 11:47 pm

nalturk565 wrote:Demek nasip burayaymış:)
Bu modülü 3-4 kez denedim olmadı. En son 1.5.3.1 uyumsuzluğu var heralde deyip bırakmıştım.
Meğer tüm sorun aslında başka bir vqmod eklentisi ile çakışmasıymış. Onu kaldırınca çok güzel çalıştı.
Çeviriler içinde çok teşekkürler.

Rica ederim
Gerçekten güzel bir eklenti. Belki ilerleyen sürümlerde buna da yer verir geliştiriciler.
Kolay gelsin.
tukrok

Postby Baylas » Fri Jul 20, 2012 12:01 pm

Bu modülün vqmod halinde olanı olsa harika olurdu :)
Image
Web Tasarım ve Programlama
http://www.baylas.com
Baylas

Return to Türkçe Forum