Post by eka7a » Wed Mar 07, 2012 3:49 am

Türkçe Tam sürümü yüklemediyseniz Türkçe dil dosyalarını yükleyerek kolaylıkla sitenize Türkçe dilini ekleyebilirsiniz.

- Türkçe Dil Ekleme Adımları -
  • İndirdiğiniz Türkçe dil dosyalarını opencart'ı yüklediğiniz dizine yükleyiniz.
  • OpenCart admin panelinden Admin->System->Localisation->Language menüsüne gidiniz.
  • Buradaki alanlara aşağıdaki bilgiler ile doldurunuz ve kaydedin.
Language Name: Türkçe
Code: tr
Locale: tr_TR.UTF-8,tr_TR,tr-tr,turkish
Image: tr.png
Directory: turkish
Filename: turkish
Status: Enable
Sort Order: Dilin görünmesi istediğiniz sıralama numarası giriniz.

Not: OpenCart v2.2.0.0 sürüm ile birlikte dil ekleme daha basit hale getirilmiştir. Bu nedenle buradaki bazı seçenekler yoktur.

Mağazanızın varsayılan dilini Türkçe yapmak için aşağıdaki adımları izleyiniz.
System->Settings->Edit tıklayarak mağazanızın ayarlarını gidin ve Local sekmesine geçiniz.

Language: ve Administration Language: seçeneklerinden Türkçe seçiniz ve kaydedin.

Artık sitenizin Yönetim sayfası ve anasayfası Türkçe olacaktır.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 12, 2009 12:59 am
Location - Türkiye

Post by utkan » Sun Apr 22, 2012 4:46 pm

Merhaba,
Bahsettiklerinizin hepsini yaptım. Siteye geçip, "türkçe" dilini seçtim. Sayfa hata verdi ve geri butonuyla bile eski haline gelmedi.

Aldığım hata:"Notice: Error: Could not load language turkish! in /hermes/bosweb26d/b1241/ipg.fgoldshopcom/market/system/library/language.php on line 39"

Sonra library/language.php 39 satıra gittim.

Orada:
} else {
trigger_error('Error: Could not load language ' . $filename . 'turkish.php'); (39.satır)
exit();
Ne yapmalıyım? Nereye hangi değişikliği yapmalıyım load olması için?

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 4:28 pm

Post by eka7a » Mon Apr 23, 2012 5:24 pm

Türkçe dosyanız yüklenemiyor. Dosyaları doğru yere yüklediğinize emin olun ve ayarlarınızı kontrol ediniz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 12, 2009 12:59 am
Location - Türkiye

Post by utkan » Mon Apr 23, 2012 11:43 pm

eka7a wrote:Türkçe dosyanız yüklenemiyor. Dosyaları doğru yere yüklediğinize emin olun ve ayarlarınızı kontrol ediniz.
Dosyalar şöyle sıralanıyor:
market(root)
admin
catalog
download
image
system
turkish

Sonra site adresini yazıp tıkladım. Açıldıktan sonra admin e gidip dili tanımladım o kadar. Şimdi ne yapmalıyım? size cpaneli versem inceleyibilir misiniz?

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 4:28 pm

Post by eka7a » Tue Apr 24, 2012 12:47 am

Siz turkish klasörünü yüklemişsiniz. indirdiğiniz zip dosyasının içindeki "ana_dizine_yukleyin" klasörü içindeki dizin yapısını bozmadan bu klasör içindeki tüm dizinleri opencartın kurulu olduğu ana dizine yüklemeniz gerekmektedir.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 12, 2009 12:59 am
Location - Türkiye

Post by utkan » Tue Apr 24, 2012 2:52 am

eka7a wrote:Siz turkish klasörünü yüklemişsiniz. indirdiğiniz zip dosyasının içindeki "ana_dizine_yukleyin" klasörü içindeki dizin yapısını bozmadan bu klasör içindeki tüm dizinleri opencartın kurulu olduğu ana dizine yüklemeniz gerekmektedir.
Ben opencart içindeki "upload" adını "market" olarak değiştirip, opencartı yükledim ve o çalışıyor. "ana_dizine_yükleyin" klasörünüde "turkish" diye değiştirip karşıya yükledim. Sanırım aynı şeydir. Hiç bir dizin bu anlamda bozulmadan root'a yüklendi. Ben aslında anlayamadığım, opencart klasörü olan "system" içindeki "library>language.php niye "load olmadı" hatasını almam. Ben onu yapamıyorum ikisi ayrı paketlerin klasör ve dosyalarıdırlar. Ayrıca "europe languages" paketlerini de "root" a yükledim fakat türkçeyi başaramayınca onlar orada öylesine duruyorlar. Sanırım onun bir sakıncası yoktur. Eğer siz daha önce denediyseniz bunu yapabilirsiniz. Eğer yardım ederseniz emeğinizi karşılayabilirim.

Newbie

Posts

Joined
Sun Apr 22, 2012 4:28 pm

Post by Baylas » Fri Sep 14, 2012 7:34 pm

utkan wrote:
eka7a wrote:Siz turkish klasörünü yüklemişsiniz. indirdiğiniz zip dosyasının içindeki "ana_dizine_yukleyin" klasörü içindeki dizin yapısını bozmadan bu klasör içindeki tüm dizinleri opencartın kurulu olduğu ana dizine yüklemeniz gerekmektedir.
Ben opencart içindeki "upload" adını "market" olarak değiştirip, opencartı yükledim ve o çalışıyor. "ana_dizine_yükleyin" klasörünüde "turkish" diye değiştirip karşıya yükledim. Sanırım aynı şeydir. Hiç bir dizin bu anlamda bozulmadan root'a yüklendi. Ben aslında anlayamadığım, opencart klasörü olan "system" içindeki "library>language.php niye "load olmadı" hatasını almam. Ben onu yapamıyorum ikisi ayrı paketlerin klasör ve dosyalarıdırlar. Ayrıca "europe languages" paketlerini de "root" a yükledim fakat türkçeyi başaramayınca onlar orada öylesine duruyorlar. Sanırım onun bir sakıncası yoktur. Eğer siz daha önce denediyseniz bunu yapabilirsiniz. Eğer yardım ederseniz emeğinizi karşılayabilirim.
Sayın utkan dil dosyalarını öyle yüklemiyorsunuz. Ör; indirdiğiniz .zip arşivinin içindeki admin/language/ konumundaki dosyayı sitenizdeki admin/language/ konumuna atmanız gerekiyor.

Image
Web Tasarım ve Programlama
http://www.baylas.com


User avatar
New member

Posts

Joined
Thu Jun 14, 2012 4:21 pm
Location - Turkey

Post by yildizhk » Fri Jul 04, 2014 9:30 am

Ellerine sağlık! Nice job!!! ;)

Newbie

Posts

Joined
Wed Jul 02, 2014 2:27 pm

Post by morVatoz » Sat Jul 12, 2014 3:08 am

Merhaba, ben 1.5.6 sürümüne yeni geçtim. Dil paketini yükledikten sonra Türkçe dilini seçtiğimde ilişikteki hatalar çıktı. Nedeni ne olabilir acaba?

Attachments

dil paketi hata.PNG

dil paketi hata.PNG (28.6 KiB) Viewed 56123 times


Newbie

Posts

Joined
Sat Jul 12, 2014 2:58 am

Post by eka7a » Wed Jul 16, 2014 10:57 am

Sitenizde şu an Could not load language turkish! hatası var. Dil dosyalarını eksik yüklemişsin ya da hatalı yüklemişsiniz.
Yükleme adımlarını tekrar kontrol ediniz ve sürümünüze ait dil dosyalarını yüklediğinizden emin olunuz.


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Sun Apr 12, 2009 12:59 am
Location - Türkiye

Post by aktatar » Sun Aug 10, 2014 6:24 am

Tekrar tekrar 1.5.6 full türkçeyi yükledim yani kalsörlerin yüklenmiş halini yükledim türkçe dilini aktifleştirmek için yazılanları yaptım bende de aynı hata var

Newbie

Posts

Joined
Sun Aug 10, 2014 6:18 am

Post by lsane » Fri Oct 10, 2014 10:13 pm

Yeni Paketi dil problemi yüzünden iki kez kurdum problem devam ediyor

Newbie

Posts

Joined
Fri Oct 10, 2014 10:12 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests