Post by psandru » Thu Jun 11, 2015 6:42 pm

Salut ,

As dori sa creez un al doilea magazin , pe un alt domeniu (dar gazduit pe acelasi server) dar care sa aiba aceleasi produse ca si cel deja existent . Astfel , cand fac o modificare la produsele primului (adaugare , modificare , stergere etc) cel de-al doilea magazin sa preia automat modificarile . Este posibil ?

Am intrat in Admin->Sistem->Inserare magazin , am introdus datele noi : domeniu / titlu / layout / etc. si am creat noul magazin . Trebuie sa recunosc ca ma asteptam ca sistemul sa creeze automat pe noul domeniu fisierele necesare pentru functionarea celui de-al doilea magazin . Bineinteles ca nu s-a intamplat asa ! Ce trebuie sa fac in continuare ?

In principiu , cel de-al doilea magazin (creat in Setari / Sistem) ce face ? Cum te folosesti de el ?

Multumesc anticipat !

Newbie

Post by atufa » Thu Jun 11, 2015 7:58 pm

In principiu, pentru rezolvare ar fi necesari doi pasi:

1. Se creaza magazinul al doilea ca subdomeniu al primului, conform cu manualul:
http://docs.opencart.com/administration/multi-store/

2. Se redirecteaza domeniul al doilea catre subdomeniul creat mai sus

Image Image

Active Member

Post by psandru » Thu Jun 11, 2015 8:28 pm

atufa wrote:In principiu, pentru rezolvare ar fi necesari doi pasi:

1. Se creaza magazinul al doilea ca subdomeniu al primului, conform cu manualul:
http://docs.opencart.com/administration/multi-store/

2. Se redirecteaza domeniul al doilea catre subdomeniul creat mai sus
Multumesc pentru raspuns , "atufa" .

Totusi , raman doua intrebari : 1. asta inseamna ca nu pot crea cel de-al doilea magazin pe un domeniu nou , ci doar ca subdomeniu al primului ... nasol asa :( 2. pe subdomeniul astfel creat , nu trebuie instalata platforma Opencart ? si daca da , cu ce baza de date ?
Ramane si un incovenient major : trebuie luat fiecare produs in parte (ce te faci daca ai 2500 ?) si bifat sa apara si in cel de-al doilea magazin ... Cred ca am sa uit de multi-store :laugh:

Inca odata multumesc pentru raspuns !

Newbie

Post by atufa » Thu Jun 11, 2015 10:35 pm

Nu este nevoie de alta instalare a OpenCart, daca cititi link-ul trimis pe primul rand scrie:
"OpenCart allows for multi-store management using only one installation."

Fiind o singura instalare, este aceasi baza de date, deci aceleasi produse introduse o singura data, pe care le alocati bifand la Links->Stores un magazin sau ambele, ca mai jos:
http://docs.opencart.com/catalog/product/link/

Dar intr-adevar, in acest caz operatiunile necesare sunt mai dificil de gestionat, astfel ca va recomand sa le efectueze un web developer, pot fi eu sau alt coleg de pe forum.

Image Image

Active Member

Post by djmaster_tgv » Thu Sep 28, 2017 4:40 pm

Salut,

Sunt nou in opencart, acum il "descopar". Poate puteti dvs sa ma ajutati cu raspunsuri la intrebarea de mai jos.

Vreau sa am doua magazine cu aceeasi baza de date, am inteles cum se face din documentatie si din acest forum, insa am o intrebare:
Cum pot modifica fisierele opencart astfel incat pe unul din magazine sa am un flow al comenzii/anumite campuri in contul utilizatorului iar pe celalalt sa am alceva?
De exemplu, in primul magazin vreau sa se logheze utilizatorii si sa poata sa faca o comanda "normal", ca pe site-urile existente, iar pe celalalt sa modific circuitul: o persoana autorizata sa primeasca un e-mail de comanda noua - comanda ramane in pending -, sa poata da accept sau nu comenzii si abia atunci sa continue flow-ul comenzii. De asemenea, pe al doilea mag nu vreau sa se poata inregistra useri ci doar cei existenti/creati in backoffice sa se poata loga. Tot in cadrul celui de-al doilea vreau sa am contro panel-ul utilizatorului diferit, sa adaug si alte campuri / taburi in cadrul CP.

Multumesc.

Newbie

Post by atufa » Thu Sep 28, 2017 7:41 pm

Destul de dificil de realizat, pe o singura baza de date si o singura instalare.
In primul rand ar trebui vazut cum pot fi satisfacute cerintele speciale ale celui de-al doilea magazin si apoi daca se pot armoniza cu primul.

Image Image

Active Member

Post by djmaster_tgv » Thu Sep 28, 2017 8:47 pm

Partea cu aprobare comanda este doar pentru al doilea magazin, la primul trebuie sa functioneze plasarea comenzii fara niciun fel de alta interventie.
Daca as face 2 instalari cu doua baze diferite, sa sincronizez doar produsele, categoriile in timp real sau la plasarea unei comenzi pe unul din magazine, as avea cum?
Multumesc,

Newbie

Post by inactiveaccount9912 » Thu Oct 05, 2017 2:05 pm

Din cate vad eu cele 2 magazine functioneaza la fel, iar singura diferenta descrisa esta ca in cazul celui de-al doilea magazin comanda va avea un status diferit. Caz in care modificarile trebuie aplicate metodelor de plata pentru a diferentia statusurile intre cele 2 magazine. Insa fluxul diferit nu are sens pentru mine, cel putin nu cum l-ai desris, ambele magazine ar putea seta comenzile implicit la pending si gata, ai rezolvat problema.

Expert Member