Community Forums

Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Bug reports here

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby Qphoria » Tue Jun 15, 2010 10:56 am

I can tell you without looking at it that its pingbox.

You can always find which media is not secure in FireFox by
1. Load a secure page (like the login page)
2. Click Tools->Page Info
3. Click the Media tab
4. Scroll through the list and look for things that are http:// instead of https://
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby zelda » Tue Jun 15, 2010 11:25 am

Hi q
I had an inkling that it might be that but I am so not a programmer. I will try to secure. Thanks for all you do.
zelda
 
Posts: 109
Joined: Fri May 07, 2010 4:34 pm

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby zelda » Tue Jun 15, 2010 11:37 am

Qphoria wrote:I can tell you without looking at it that its pingbox.

You can always find which media is not secure in FireFox by
1. Load a secure page (like the login page)
2. Click Tools->Page Info
3. Click the Media tab
4. Scroll through the list and look for things that are http:// instead of https://


Ok It was live chat. Now the ssl color bar is steady.
Thank you
zelda
 
Posts: 109
Joined: Fri May 07, 2010 4:34 pm

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby yvalni » Tue Jun 15, 2010 1:30 pm

Hi,
updated my testsite with 1.4.8.b and in admin in system/option/ Login Display Prices:
Only show prices when a customer is logged in. = YES.

The prices are not shown, but the cart still functions, every product has a + and so you can drop it in the cart and thus showing the price of the product....

Is this a bug or not :-)

Alex
yvalni
 
Posts: 53
Joined: Tue Jan 19, 2010 2:04 pm
Location: Rijswijk Zuid Holland

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby Qphoria » Tue Jun 15, 2010 1:36 pm

yvalni wrote:Hi,
updated my testsite with 1.4.8.b and in admin in system/option/ Login Display Prices:
Only show prices when a customer is logged in. = YES.

The prices are not shown, but the cart still functions, every product has a + and so you can drop it in the cart and thus showing the price of the product....

Is this a bug or not :-)

Alex



Yes, i addressed it here but forgot to add it to the patch

1. EDIT:
catalog/view/theme/default/template/module/latest_home.tpl
catalog/view/theme/default/template/module/featured_home.tpl
catalog/view/theme/default/template/module/special_home.tpl
catalog/view/theme/default/template/module/bestseller_home.tpl
catalog/view/theme/default/template/product/special.tpl
catalog/view/theme/default/template/product/category.tpl
catalog/view/theme/default/template/product/manufacturer.tpl
catalog/view/theme/default/template/product/search.tpl
catalog/view/theme/default/template/product/product.tpl

2. IN ALL FILES CHANGE:
Code: Select all
<?php } ?>
<?php 
} ?>
<a class="button_add_small" href="<?php echo $products[$j]['add']; ?>" title="<?php echo $button_add_to_cart; ?>" >&nbsp;</a>


3. TO:
Code: Select all
<?php } ?>
<a class="button_add_small" href="<?php echo $products[$j]['add']; ?>" title="<?php echo $button_add_to_cart; ?>" >&nbsp;</a>
<?php } ?>
Last edited by Qphoria on Thu Nov 04, 2010 2:43 pm, edited 2 times in total.
Reason: Fix added
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby Johnathan » Tue Jun 15, 2010 4:42 pm

Typo in /catalog/language/english/checkout/payment.php:

Code: Select all
'Enter your code and click "Apply Coupon" and to see your discount instantly applied to your order.'

"and to see" should be "to see"

On a related note, if you have the cart module disabled, you won't be able to see the discount "instantly applied". I think the wording should be changed to something like this:

Code: Select all
'Enter your code and click "Apply Coupon" to have your discount applied to your order.'
Image
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
Johnathan
Global Moderator
 
Posts: 4226
Joined: Thu Dec 17, 2009 2:08 pm

OC 1.4.8b Error in Guest Checkout step 2

Postby DoctorQ » Tue Jun 15, 2010 5:20 pm

In OC 1.4.8b buy without registering as a guest - in the two-step confirmation of purchases - get an error Notice: Undefined index: Subtract in / catalog / model / checkout / order.php on line 75

What is the reason?
DoctorQ
 
Posts: 35
Joined: Tue Oct 27, 2009 2:08 am

Re: OC 1.4.8b Error in Guest Checkout step 2

Postby Qphoria » Tue Jun 15, 2010 6:27 pm

get latest 1.4.8b patch that fixes this
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

OpenCart v1.4.8

Postby kgreeff » Tue Jun 15, 2010 10:49 pm

Hey Guys,

Think i found a small bug in the Order History Page, when a customer is logged in.

Pagination show links as

opencart/index.php?route=account/history&page=%s

I changed the catalog/controller/history.php from:

$pagination->url = HTTP_SERVER . 'index.php?route=account/history&page=%s';

to:

$pagination->url = HTTP_SERVER . 'index.php?route=account/history&page={page}';

and it seems to be working.

P.S. Awesome project you guys have created!!
kgreeff
 
Posts: 3
Joined: Tue Jun 08, 2010 7:01 pm

Re: OpenCart v1.4.8

Postby Qphoria » Tue Jun 15, 2010 11:31 pm

Thanks kgreef
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby pedma » Wed Jun 16, 2010 6:06 am

Specials Issue on OC 1.4.8 b.

Hi Q,

I'm not sure this is a bug or not. I've tried to create a special price for a product. I set the start date : 2010-06-09 & end date: 2010-06-30 , customer group = default, priority = 1. At frondend, I can see the old price & new price, but it doesn't appear at the Specials box.

Thanks
- pedma -
User avatar
pedma
 
Posts: 77
Joined: Tue Apr 27, 2010 2:06 am

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby pedma » Wed Jun 16, 2010 7:19 am

pedma wrote:Specials Issue on OC 1.4.8 b.

Hi Q,

I'm not sure this is a bug or not. I've tried to create a special price for a product. I set the start date : 2010-06-09 & end date: 2010-06-30 , customer group = default, priority = 1. At frondend, I can see the old price & new price, but it doesn't appear at the Specials box.

Thanks
- pedma -


Hi Q,

It's not a bug. I forgot to fill the Limit !! ... :(

Thanks.
- pedma -
User avatar
pedma
 
Posts: 77
Joined: Tue Apr 27, 2010 2:06 am

1.4.8 Price Sorting Bug

Postby rog_ashbury » Wed Jun 16, 2010 9:56 am

I don't think 1.4.8 is sorting an array of products in order from Price High --> Low

It isn't in my set up anyway.
rog_ashbury
 
Posts: 79
Joined: Sun Nov 01, 2009 5:56 pm

Re: 1.4.8 Price Sorting Bug

Postby Qphoria » Wed Jun 16, 2010 10:03 am

rog_ashbury wrote:I don't think 1.4.8 is sorting an array of products in order from Price High --> Low

It isn't in my set up anyway.


Yea this has been reported.. I'm looking into it.
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby rog_ashbury » Wed Jun 16, 2010 10:23 am

The previous suggestion - adding extra line 'p.price' in catalog/model/catalog/product.php - fixes it as far as I can see
rog_ashbury
 
Posts: 79
Joined: Sun Nov 01, 2009 5:56 pm

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby OSWorX » Wed Jun 16, 2010 10:52 am

rog_ashbury wrote:The previous suggestion - adding extra line 'p.price' in catalog/model/catalog/product.php - fixes it as far as I can see

That is/was no suggestion - it is the fix.
EU-Cookie-Solution OpenCart Rechtskonform - Buttonlösung
LiveSupport (Chat) Deutsches OpenCart / OCIE Forum
http://osworx.net :: Installation & Update Services for OpenCart, Custom Development
Individual modules - Payment modules - Shipping modules
Dt. Sprachpaket 1.5.x - Dt. Sprachpaket 2.x- Sofortüberweisung
User avatar
OSWorX
Global Moderator
 
Posts: 2883
Joined: Mon Jan 11, 2010 9:52 am
Location: Austria

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby Qphoria » Thu Jun 17, 2010 12:55 pm

OSWorX wrote:
rog_ashbury wrote:The previous suggestion - adding extra line 'p.price' in catalog/model/catalog/product.php - fixes it as far as I can see

That is/was no suggestion - it is the fix.


Well its more than just line 23. Ive updated the original post to define all 5 areas that need it
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby jasonk » Thu Jun 17, 2010 6:05 pm

16x16px icons

This is kind of a bug. They 16x16 icons are coded into the images directory of the template. So if you copy the default template and change the icons you need to either change all the code references to the new template name or save them under the default template and that is good.

They should be moved to ..catalog/images directory and recoded accordingly.

Not a big problem problem but it should be fixed.
jasonk
 
Posts: 14
Joined: Tue Jun 15, 2010 4:52 pm

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby Qphoria » Thu Jun 17, 2010 6:41 pm

jasonk wrote:16x16px icons

This is kind of a bug. They 16x16 icons are coded into the images directory of the template. So if you copy the default template and change the icons you need to either change all the code references to the new template name or save them under the default template and that is good.

They should be moved to ..catalog/images directory and recoded accordingly.

Not a big problem problem but it should be fixed.


Well a tpl file is divided by a theme name for a reason, so there is technically nothing wrong with the images being hard coded into the tpl files. However, they should be added to the stylesheet instead of hardcoded to be even easier to work with.
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

Re: Post any OpenCart 1.4.8/1.4.8b Bugs here!

Postby Qphoria » Thu Jun 17, 2010 10:47 pm

For those getting "Error: Email to required!"
This is due to the additional alert email check adding a single "blank" email to the additional email list.

-EDIT- This also seems to be causing the "Please Wait" message on some payment modules, and hanging on others. The error prevents the function from returning back.

Quick fix:

1. EDIT: catalog/model/checkout/order.php

2. FIND (~line 379):
Code: Select all
// Send to additional alert emails
$emails = explode(',', $this->config->get('config_alert_emails'));
foreach ($emails as $email) {
    $mail->setTo($email);
    $mail->send();
}
 


3. REPLACE WITH:
Code: Select all
// Send to additional alert emails
$emails = explode(',', $this->config->get('config_alert_emails'));
foreach ($emails as $email) {
    if ($email) {
        $mail->setTo($email);
        $mail->send();
    }
}
 
User avatar
Qphoria
Administrator
 
Posts: 19201
Joined: Mon Jul 21, 2008 2:02 pm
Donate to Qphoria

PreviousNext

Return to Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher and 24 guests

Hosted by Arvixe Web Hosting