Post by al3xandr1a » Mon Sep 28, 2015 1:56 am

Im using OC 1.5.4.1 and having problem with emails not being sent when SMTP setting is used.

The SMTP transactional service Im using is Amazon's SES.

In the OC System Setting for Mail, I have the following field values:

Mail Protocol: SMTP
SMTP Host: email-smtp.us-east-1.amazonaws.com
SMTP Username: 50MECHARACT3R53
SMTP Password: aIMDHGFFJhsgdghysdfj!fgdg
SMTP Port: 587 (tried 25 and 467 as well)
SMTP Timeout: 5

Error Log shows:
PHP Warning: fsockopen(): unable to connect to email-smtp.us-east-1.amazonaws.com:587 (Connection refused) in /server/user/public_html/mydomain.com/system/library/phpmailer/class.smtp.php on line 135

How to fix this?

~al3xandr1a
Newbie / Student


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Jul 02, 2010 7:27 pm

Post by al3xandr1a » Tue Sep 29, 2015 4:28 pm

can someone please help...

~al3xandr1a
Newbie / Student


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Jul 02, 2010 7:27 pm

Post by artcore » Tue Sep 29, 2015 6:11 pm

try
ssl://email-smtp.us-east-1.amazonaws.com:465
or perhaps without the port :465

edit your post and replace your credentials by fake ones if those are real!

Attn: I no longer provide OpenCart extensions, nor future support - this includes forum posts.
Reason: I moved on to Laravel ;D

Thanks!


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 09, 2013 4:13 am
Location - The Netherlands

Post by al3xandr1a » Tue Sep 29, 2015 10:17 pm

Hi artcore,

Did you mean adding the ssl:// like this...?

SMTP Host: ssl://email-smtp.us-east-1.amazonaws.com


(The credentials used above are fakes...thank you)

~al3xandr1a
Newbie / Student


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Jul 02, 2010 7:27 pm

Post by artcore » Tue Sep 29, 2015 11:19 pm

Yes ;D

Attn: I no longer provide OpenCart extensions, nor future support - this includes forum posts.
Reason: I moved on to Laravel ;D

Thanks!


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 09, 2013 4:13 am
Location - The Netherlands

Post by al3xandr1a » Tue Sep 29, 2015 11:33 pm

I tried it but still the same error... :-(

~al3xandr1a
Newbie / Student


User avatar
New member

Posts

Joined
Fri Jul 02, 2010 7:27 pm

Post by artcore » Wed Sep 30, 2015 1:46 am

http://docs.aws.amazon.com/ses/latest/D ... ckage.html

It seems they use tls:// on port 465

Is your server IP blacklisted?
Do they offer support?

Otherwise did you try the regular MAIL function?

Attn: I no longer provide OpenCart extensions, nor future support - this includes forum posts.
Reason: I moved on to Laravel ;D

Thanks!


User avatar
Active Member

Posts

Joined
Tue Jul 09, 2013 4:13 am
Location - The Netherlands

Post by Wellington Queiroz » Thu Mar 15, 2018 6:02 am

I tested on Ubuntu 16.04 with Opencart 1.5.6.1, Amazon SES.

Get files on: http://www.mediafire.com/?h9oo072xbksx0 and save in folder /system/library/

Remember just of change the e-mail in line 120 and 122 in file mail.php


Posts

Joined
Sun Feb 25, 2018 3:29 am
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests