Post by Vladar » Wed Sep 12, 2012 1:26 am

Pozdrav narode odakle mogu skinuti prevod za 1.5.4? Ukoliko nema jesu ranije verzije prevoda kompatibilne?
Takodje me interesuje sta stavljate kao vrednost za Locale kada dodajete srpski jezik?

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 12, 2012 1:23 am

Post by Ljubo » Thu Sep 13, 2012 9:28 pm

kompatibilne su ali ces imati neke reci neprevedene, tj. mogu ti se pojaviti na sajtu na engleskom (originalnom) jeziku.
kao Locale pretpostavljam da mislis na oznaku jezika, ako se dobro secam.
zaboravio sam i pricam napamet, ali recimo srb, rs, srpski...

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 31, 2011 10:07 pm
Location - Serbia

Post by Vladar » Thu Sep 20, 2012 7:47 pm

Ok, hvala uspeo sam.

Pošto nisam našao meni modul kao na primer za Joomla, Drupal gde se može klikom praviti neograničeno kategorija i tipova linkova napravio sam svoju custom hardcode varijantu u hederu šablona. Pošto prodavnica treba da bude na Engleskom i Srpskom interesuje me da li mogu delovi šablona da se prevode kao u gore pomenutim CMSovima?

Primer:

imam ovakav meni:

Code: Select all

<nav>
        <ul>
               <li><a  href="<?php echo $home; ?>"><?php echo $text_home; ?></a></li>
               <li><a href="#">Proizvodi</a>
                    <ul>
                    <?php kod za meni kategorije ?>
                    </ul>
               </li>
       </ul>
</nav>
Interesuje me kako da rec "Proizvodi" bude na više jezika?

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 12, 2012 1:23 am

Post by Ljubo » Thu Sep 20, 2012 7:59 pm

tako sto prvo u cotroller fajlu definises varijabilu pa je kasnije kroz jezicke fajlove provuces i das imena.
tako bi trebalo da izgleda u teoriji a u praksi ja ne mogu da ti pomognem jer nisam programer i nisam dotle dosao.

mozda se javi jos neko sa vise znanja od mene i pomogne svima nama da naucimo nesto novo.

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 31, 2011 10:07 pm
Location - Serbia

Post by Vladar » Fri Sep 21, 2012 5:33 pm

Hvala,

probacu ovo sa kontrolerom mozda uspem da odradim. Radio sam malo u Zend Frameworku koji je baziran na MVC pa se nadam da će mi to malo pomoći da se snadjem.

Uspeo sam da odradim ne bas kako sam hteo putem kontrolera ali radi:

Code: Select all

<li>
     <?php
             if ($lang == "sr") 
              {
                    echo "Proizvodi";
              }
              if ($lang == "en") 
                {
                     echo "Products";
                } 
     ?>
</li>

Newbie

Posts

Joined
Wed Sep 12, 2012 1:23 am

Post by Ljubo » Mon Sep 24, 2012 9:54 pm

cestitam na snalazenju!
najbitnije je da radi kako si hteo.
mozda moze jos za koji red da se smanji kod, recimo ako je jezik srpski onda pisi Proizvodi a ako nije onda pisi Products.

Active Member

Posts

Joined
Mon Jan 31, 2011 10:07 pm
Location - Serbia

Post by simpysaini » Sat Oct 07, 2017 2:54 pm

these all your link are really help full for me
thanks
read my latest blog at - http://www.newyear.quotesms.com/

Newbie

Posts

Joined
Sat Oct 07, 2017 2:50 pm
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests