Post by bojon » Sat Aug 09, 2014 8:46 pm

Beste i2Paq,

Je meldt 'rustig' phpadmin veranderen door CODE: SELECT ALL
UPDATE country SET status = 0 WHERE country_id <> 150;
UPDATE zone SET status = 0 WHERE country_id <> 150;
te wijzigen, maar waar moet ik dit wijzigen in admin. Ik heb het al een keer gedaan maar door fouten erg voorzichtig geworden met phpadmin vandaar mijn onrust. Klanten kunnen geen keuze meer maken bij stap 1 afrekenen.
Ik heb je hele procedure weer doorlopen maar kan buiten dit niets vinden wat veranderd is.
Het heeft gewerkt maar op een of andere manier werkt stap 1: manier van betalen niet meer. Ik vermoed dat dit de oorzaak is.
Gebruik OpenCart Versie 1.5.6.1

met vriendelijke groet,
bojon

Attachments

phpadmin-country.PNG

phpadmin-country.PNG (102.46 KiB) Viewed 2809 times


Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 13, 2014 10:33 pm


Post by NietMachine » Sun Aug 10, 2014 3:51 am

@Bojon

1. Zorg dat je altijd een staging/test omgeving hebt waar je dit soort dingen eerst doet.

2. Zorg dat je altijd een backup maakt van je database. Doe doe je door in phpMyAdmin de database te selecteren en vervolgens boven in kiest voor het tabje Exporteer. Zie bijlage voor hoe dat eruit ziet.

3. De aanpassing die jij wilt doorvoeren doe je door de juiste database te selecteren en vervolgens naar het tabje SQL te gaan. Standaard heeft opencart echter een prefix voor alle tabellen, namelijk oc_ en dat geeft i2Paq niet in zijn voorbeeld mee, vandaar dat jij waarschijnlijk vast liep.

Mocht je er echt niet uit komen dan wil ik wel even meekijken.

Attachments

Screen Shot 2014-08-09 at 21.47.52.png

Screen Shot 2014-08-09 at 21.47.52.png (79.72 KiB) Viewed 2804 times


Newbie

Posts

Joined
Tue Mar 25, 2014 3:38 am

Post by bojon » Tue Aug 12, 2014 6:30 pm

Dank je nietmachine, kleine aanvulling maar wel de juiste hulp van je. :)
Alles is nu goed.

Bojon

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 13, 2014 10:33 pm


Post by djbosanac » Fri Sep 26, 2014 3:10 am

Ik krijg het probleem, dat er 1 currency USD is en hgij die wel pakt, maar euro niet.

bij Dollar zie je wel goed staan, maar bij de euro niet, hoe op te lossen ?

....Only God Can Judge Me....


Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 01, 2011 10:12 pm
Location - Zuid-holland, Dordrecht, The Netherlands

Post by i2Paq » Fri Sep 26, 2014 3:28 am

djbosanac wrote:Ik krijg het probleem, dat er 1 currency USD is en hgij die wel pakt, maar euro niet.

bij Dollar zie je wel goed staan, maar bij de euro niet, hoe op te lossen ?
Wat zie je niet goed staan?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

UPGRADE to 2.x: Contemplate before thou begins!

Our FREE search: Find your answer FAST!.

BUGs?: Known BUGS for All OC Versions.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by djbosanac » Fri Sep 26, 2014 3:47 am

Ik krijg bij de euro niet de goede prijs te zien, maar bij de USD wel namelijk.
Maar USD is default en de euro niet, maar kan USD niet verwijderen.....

....Only God Can Judge Me....


Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 01, 2011 10:12 pm
Location - Zuid-holland, Dordrecht, The Netherlands

Post by victorj » Fri Sep 26, 2014 5:54 am

dan moet je onder configuratie winkel instelingen lokaal de euro standaard instellen, de euro wordt dan standaard

ga daarna naar configuratie internationaal valuta, zet de euro op 1.000000 en verwijderde andere valuta die je niet wilt gebruiken

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Eigen productie en snelle levering.
https://123-deurrubbers.com


User avatar
Newbie
Online

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by djbosanac » Fri Sep 26, 2014 1:55 pm

Heb nu dat aangepast dat EU currency de hoofd currency is, echter zie ik nu beide icoontjes van de currency niet meer om het naar EU om te zetten. Want me shop geeft nu in USD cucreny + logo aan ipv EU....

....Only God Can Judge Me....


Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 01, 2011 10:12 pm
Location - Zuid-holland, Dordrecht, The Netherlands

Post by i2Paq » Fri Sep 26, 2014 9:23 pm

djbosanac wrote:Heb nu dat aangepast dat EU currency de hoofd currency is, echter zie ik nu beide icoontjes van de currency niet meer om het naar EU om te zetten. Want me shop geeft nu in USD cucreny + logo aan ipv EU....
Ik kan natuurlijk niet zien hoe je eea. in je Admin gedaan hebt.

Maar als je nog maar 1 currency hebt zie je geen icoontjes meer.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

UPGRADE to 2.x: Contemplate before thou begins!

Our FREE search: Find your answer FAST!.

BUGs?: Known BUGS for All OC Versions.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by JonnyWee » Wed Oct 22, 2014 6:20 pm

Bij mij bleken problemen met de BTW aan ontbrekende Nederlandse vertalingen te liggen.

Wat er aan de hand was:
De standaard klantgroep bleek geen Nederlandse vertaling te hebben. Vervolgens heb ik de Nederlandse administratie aangezet en heb het BTW tarief (onnodig) opnieuw opgeslagen. Hierbij ontbrak de klantgroep omdat deze in het Nederlands niet kon worden afgebeeld. Hierdoor werd effectief de klantgroep verwijderd van het BTW tarief. En zonder de klantgroep werkt de BTW niet.

Het was als volgt op te lossen:
1) Zet de Engelse beheersinterface aan
* Ga naar Configuratie > Winkel-instellingen
* Tab Lokaal, Taal administratie: English

2) Vertaal de klantgroep
* Ga naar Sales > Customers > Customer Groups
* Vul een Nederlandse vertaling in bij de Customer Group Name. Ik gebruik: 'Standaard'

3) Zet de Nederlandse beheers interface weer aan
* System > Settings, tab Local, 'Administration Language'

4) Controleer de BTW tarieven
* Ga naar Configuratie > Internationaal > Belastingen > BTW-tarieven
* Vink nu de klantengroep 'Standaard' weer aan en sla de wijziging op

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 25, 2011 5:55 am

Post by i2Paq » Wed Oct 22, 2014 6:26 pm

JonnyWee wrote:Bij mij bleken problemen met de BTW aan ontbrekende Nederlandse vertalingen te liggen.
In je database bedoel je.

Dat komt meestal omdat installaties, inclusief de Nederlandse taal, vanuit Instaltron bij hoster ronduit brak zijn.
Meestal ontbreken alle database gerelateerde vertalingen oa. bestelstatussen en voorraad statussen.

Beter is een clean install te doen zonder tussenkomst van een dergelijk installer.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

UPGRADE to 2.x: Contemplate before thou begins!

Our FREE search: Find your answer FAST!.

BUGs?: Known BUGS for All OC Versions.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by JonnyWee » Wed Oct 22, 2014 6:41 pm

i2Paq wrote: In je database bedoel je.
Inderdaad. En dit was niet het enige wat fout ging door ontbrekende vertalingen in de database.
Installatron leek zo makkelijk, maar uiteindelijk heeft het zeker weten meer tijd gekost ::)

Newbie

Posts

Joined
Tue Oct 25, 2011 5:55 am

Post by SVN » Thu Jan 22, 2015 10:00 pm

i2Paq wrote:Zoals altijd is echt een kwestie van goed kijken én configureren.

Betalen
Betaalmethodes koppel je aan de Geo-zones waarvoor je deze beschikbaar wil stellen.
Sommige betaalmethodes kun je niet aan een Geo-zone koppelen, deze zijn dan alleen beschikbaar voor de (default) Geo-zone die bij je shop hoort.
Deze zijn dus land gebonden, denk hierbij aan de iDEAL module welke alleen zichtbaar is/mag zijn voor Nederland.

Alleen verzenden naar Nederland?
Zet dan alle overige landen+zones "uit".
Hoe? Dit doe je rechtsreeks via phpMyAdmin;

Code: Select all

UPDATE country SET status = 0 WHERE country_id <> 150;
UPDATE zone SET status = 0 WHERE country_id <> 150;
Nu staat alleen Nederland en de bijbehorende Zones actief.
Wil je meer landen/zones actief dan deze individueel aanzetten via je Admin.

Bijgewerkt: 30-08-2013
Over bovenstaande had ik toch nog een vraagje :-)
Ik gebruik Mollie voor de Ideal transacties, maar ik vind niet de mogelijkheid om te zeggen dat dit alleen maar mag verschijnen als de klant zich als Nederlander heeft geregistreerd. Bij mij verschijnt dit bij elke klant.

User avatar
SVN
Newbie

Posts

Joined
Mon Jan 03, 2011 11:59 pm

Post by victorj » Fri Jan 23, 2015 5:13 pm

Waarom zou je iDeal alleen beschikbaar stellen voor klanten die in Nederland zitten.
Stel een nederlander woont voor korte of langere tijd in belgie of duitsland, en besteld iets, wil dat afgeleverd hebben in het land waar hij of zij op dat moment verblijft, maar wil betalen vanaf een nederlandse bank met iDeal.

Persoonlijk vindt ik dat alle betaalmethodes voor alle klanten zichtbaar moeten zijn, over het algemeen kiezen ze toch de methode die ze zelf willen.

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Alle niet stekplichtige onderdelen zoals scharnieren, sloten, randverwarming en verlichting voor alle typen koelingen en vriezers.
https://koelcel-onderdelen.com

Koeltechnische deurrubbers eenvoudig online op maat bestellen.
Eigen productie en snelle levering.
https://123-deurrubbers.com


User avatar
Newbie
Online

Posts

Joined
Sat Jun 25, 2011 4:09 am
Location - Alkmaar Holland

Post by i2Paq » Fri Jan 23, 2015 5:51 pm

SVN wrote: Over bovenstaande had ik toch nog een vraagje :-)
Ik gebruik Mollie voor de Ideal transacties, maar ik vind niet de mogelijkheid om te zeggen dat dit alleen maar mag verschijnen als de klant zich als Nederlander heeft geregistreerd. Bij mij verschijnt dit bij elke klant.
Dat heeft dan te maken met je iDeal module, als deze niet de mogelijkheid bied hem aan een geo-zone te koppelen dan zal hij overal zichtbaar zijn.

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

UPGRADE to 2.x: Contemplate before thou begins!

Our FREE search: Find your answer FAST!.

BUGs?: Known BUGS for All OC Versions.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by SVN » Fri Jan 23, 2015 7:46 pm

victorj wrote:Waarom zou je iDeal alleen beschikbaar stellen voor klanten die in Nederland zitten.
Stel een nederlander woont voor korte of langere tijd in belgie of duitsland, en besteld iets, wil dat afgeleverd hebben in het land waar hij of zij op dat moment verblijft, maar wil betalen vanaf een nederlandse bank met iDeal.

Persoonlijk vindt ik dat alle betaalmethodes voor alle klanten zichtbaar moeten zijn, over het algemeen kiezen ze toch de methode die ze zelf willen.
Ik merk vooral bij ons "oudere" cliënteel dat veel keuzes verwarrend kunnen zijn. Eveneens kennen vele mensen de termen Maestro of Mister Cash niet, wij passen deze namen aan naar bvb Bankcontact :-)

User avatar
SVN
Newbie

Posts

Joined
Mon Jan 03, 2011 11:59 pm

Post by djbosanac » Mon Feb 16, 2015 6:50 am

geld dit ook voor 2.0.1.1

....Only God Can Judge Me....


Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 01, 2011 10:12 pm
Location - Zuid-holland, Dordrecht, The Netherlands

Post by i2Paq » Wed Feb 18, 2015 2:43 am

djbosanac wrote:geld dit ook voor 2.0.1.1
Wat?

Norman in 't Veldt
Moderator OpenCart Forums

_________________ READ and Search BEFORE POSTING _________________

UPGRADE to 2.x: Contemplate before thou begins!

Our FREE search: Find your answer FAST!.

BUGs?: Known BUGS for All OC Versions.

[How to] BTW + Verzend + betaal setup.


User avatar
Global Moderator

Posts

Joined
Mon Nov 09, 2009 7:00 pm
Location - Winkel - The Netherlands

Post by ctuxboy » Sun Mar 22, 2015 5:55 pm

Hallo,

Zeer duidelijke howto, hoe je btw moet instellen.

Bedankt hiervoor!

Christophe ;)

Newbie

Posts

Joined
Thu Mar 19, 2015 6:34 am

Post by djbosanac » Thu Apr 09, 2015 5:28 am

Ik rijg het niet meer voor elkaar.
De btw dan,

zou je via teamviewer er naar kunnen kijken.
Ik heb alles gedaan, maar geldt dit ook voor oc2.0.2.0???

Image Image Image

....Only God Can Judge Me....


Newbie

Posts

Joined
Thu Sep 01, 2011 10:12 pm
Location - Zuid-holland, Dordrecht, The Netherlands
Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests